Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Beteg baba megtartása?(oxigén...

Beteg baba megtartása?(oxigén hiányos állapot miatt pl értelmi fogyatékosságot kaphatunk), tehát értelmi fogyatékos gyerek megtartása? Enyhe fokú értelmi, középsúlyos, nagyon súlyos

Figyelt kérdés
Mindenki véleményét várom, de normálisan

#abortusz #fogyatékosság #beteg baba #Felnevelni, gondozni #86 alatti IQ #Anya apa és gyerek kapcsolat
2021. okt. 13. 00:31
1 2 3 4 5 6 7
 61/69 A kérdező kommentje:
És???
2021. okt. 14. 19:23
 62/69 A kérdező kommentje:
Néha én is kezdem úgy érezni, hogy a fogyatékosság egy büntetés
2021. okt. 16. 17:03
 63/69 anonim ***** válasza:
90%

Születéskor bármi történhet, és legtöbbször meg sem mondják az orvosok, hogy mi a helyzet. Nekem valószínűleg mindkét gyerekem oxigénhiányos állapotban született. A lányomnak zöld volt a magzatvíz. Fel sem merült bennem, hogy bármi baja lehet, amúgy iszonyat nyugtalan csecsemő volt. Adhd-s, most már erősen kutatják, és mondják, hogy valószínű emiatt.

A fiam meg nem mozgott az utolsó 24 órában, és nyakára volt tekeredve a köldökzsinór. Ott a férjem látta, és meg is kérdezte, de azt mondta a doki, hogy semmi gond, mert egyből felsírt. Hát, ha azt hittem, hogy a lányom nyugtalan baba volt, tévedtem. A fiammal kb. 3 éves koráig semmit nem aludtunk. Elég sokat szenvedünk vele, már a Gyermekjólétet is ránk küldték, mert biztos verem, azért ilyen. Meg évekig ment a huzavona, hogy autista-nem autista. Ettől függetlenül persze fel sem merült volna bennem, hogy nem viszem haza. Meg sem mondják általában, hogy gond lehet. Amúgy bárkinek mondom, senki nem hiszi el, simán csak neveletlennek tűnik.

És ott a másik lehetőség is. Ismerősöm fia halva született, újjáélesztették, és aztán közölték a szülőkkel, hogy valószínűleg súlyosan fogyatékos lesz a gyerek. Semmi baja, teljesen egészséges. Szóval emiatt elég nagy hülyeség lett volna otthagyni a gyereket a kórházban.

Egyébként ha nekem terhesen mondták volna, hogy beteg, akkor elvetettem volna, de ha születés után derül ki, mit tudsz csinálni? A te gyereked, hagynád sorsára?

2021. okt. 16. 22:40
 64/69 A kérdező kommentje:

Egyébként aki azt mondja, hogy teljeskőrű életét élhet a enyhe értelmi fogyatékosság (az hazudik a legnagyobbat)!

Mikor lesz ő tanár orvos? Soha!

2021. okt. 24. 18:03
 65/69 A kérdező kommentje:
Fogyatékos
2021. okt. 24. 18:29
 66/69 anonim ***** válasza:
100%
Teljeskörű életnek tartják azt, ha el tud menni dolgozni, ha vannak barátai és van családja. Nem csak a tanár meg az orvos élhet teljes körű életet.
2021. okt. 24. 19:28
 67/69 A kérdező kommentje:
Igen utolsó! De az mégse teljeskőrű élet sajnos! Teljeskorű életét csak az élhet, aki mindenre képes, amit elszeretne érni! Nade, az csak önálló eletvezetésre képes, aki el tud menni dolgozni és képes családot alapítani, nem érted? A teljeskőrű élet ha te mondjuk gyógypedagógus szeretnél lenni és az leszel! Az értelmi fogyatékos mikor lesz gyógypedagógus? Soha! Tehát nem teljeskőrű életét élni képes az értelmi fogyatékos se, hanem önálló életet élni? Azért a kettő között van különbség, méternyi is
2021. okt. 24. 19:58
 68/69 A kérdező kommentje:

Példa Mondjuk ha egy enyhe értelmi fogyatékos szeretné megtanulni a másodfokú egyenletet, akkor nem képes rá!

Vagy ha szeretne felső oktatásba kerülni, akkor nem képes rá! Ha szeretne a legjobban tanulni, akkor nem képes rá! Tehát önálló életvezetes nem egyenlő teljeskőrű élet?

2021. okt. 24. 20:05
 69/69 anonim ***** válasza:
semmifele fogyatekos gyereket nem tartanek meg. se kicsit fogyatekost se masmilyet. abortusz.
2024. márc. 30. 11:09
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!