Beteg baba megtartása?(oxigén hiányos állapot miatt pl értelmi fogyatékosságot kaphatunk), tehát értelmi fogyatékos gyerek megtartása? Enyhe fokú értelmi, középsúlyos, nagyon súlyos
Születéskor bármi történhet, és legtöbbször meg sem mondják az orvosok, hogy mi a helyzet. Nekem valószínűleg mindkét gyerekem oxigénhiányos állapotban született. A lányomnak zöld volt a magzatvíz. Fel sem merült bennem, hogy bármi baja lehet, amúgy iszonyat nyugtalan csecsemő volt. Adhd-s, most már erősen kutatják, és mondják, hogy valószínű emiatt.
A fiam meg nem mozgott az utolsó 24 órában, és nyakára volt tekeredve a köldökzsinór. Ott a férjem látta, és meg is kérdezte, de azt mondta a doki, hogy semmi gond, mert egyből felsírt. Hát, ha azt hittem, hogy a lányom nyugtalan baba volt, tévedtem. A fiammal kb. 3 éves koráig semmit nem aludtunk. Elég sokat szenvedünk vele, már a Gyermekjólétet is ránk küldték, mert biztos verem, azért ilyen. Meg évekig ment a huzavona, hogy autista-nem autista. Ettől függetlenül persze fel sem merült volna bennem, hogy nem viszem haza. Meg sem mondják általában, hogy gond lehet. Amúgy bárkinek mondom, senki nem hiszi el, simán csak neveletlennek tűnik.
És ott a másik lehetőség is. Ismerősöm fia halva született, újjáélesztették, és aztán közölték a szülőkkel, hogy valószínűleg súlyosan fogyatékos lesz a gyerek. Semmi baja, teljesen egészséges. Szóval emiatt elég nagy hülyeség lett volna otthagyni a gyereket a kórházban.
Egyébként ha nekem terhesen mondták volna, hogy beteg, akkor elvetettem volna, de ha születés után derül ki, mit tudsz csinálni? A te gyereked, hagynád sorsára?
Egyébként aki azt mondja, hogy teljeskőrű életét élhet a enyhe értelmi fogyatékosság (az hazudik a legnagyobbat)!
Mikor lesz ő tanár orvos? Soha!
Példa Mondjuk ha egy enyhe értelmi fogyatékos szeretné megtanulni a másodfokú egyenletet, akkor nem képes rá!
Vagy ha szeretne felső oktatásba kerülni, akkor nem képes rá! Ha szeretne a legjobban tanulni, akkor nem képes rá! Tehát önálló életvezetes nem egyenlő teljeskőrű élet?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!