Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » A helyemben hogyan dontenel...

A helyemben hogyan dontenel ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Kolleganoimmel beszelgettunk a gyermekvallalasrol. Szobajott, hogy ki mikor tervez - kettejuknek mar van gyereke, kettonknek pedig nincs. En mondtam, hogy 3-4 ev mulva szeretnek, addig gyujtogetunk, osszekoltozunm a parommal, plusz mindketten tanulunk munka mellett levelezon.

Az egyikuk mondta, hogy nem am ugy van az, majd ha a gyerek jonni akar, akkor jonni fog. Mire azt valaszoltam, hogy el lehet vetetni. Ketten nekem is ugrottak, hogy miert lennek kepes elvetetni a ferjem(nem az) gyereket. Hogy ha ugy is annyira szeretem, akkor miert olnem meg a gyereket.

Szemely szerint nekem a gyerek nem eletcel, csak egy merfoldko a sok kozul, amit majd egyszer el szeretnek erni. Sosem voltam az az anyuka tipus, egy ismerosomhoz se rohantam babazni.

De egy kicsit elgondolkoztatott a dolog: parom ram hagyna a dontest, bar o babat 2-3 ev mulva is mar szivesen vallalna, ebben a tekintetben hozzam alkalmazkodik. Emiatt kicsit onzonek ereznem magam - masreszt viszont csak akkor vennem a nyakamba az egesz rozsaszin-cukormazas-de-idegtepo gyereknevelest, ha keszen allok ra lelkileg, hogy o es csakis o legyen az elso helyrn az eletemben - ertelemszeruen a parom se lenne elhanyagolva - de ertitek.

Ismerek becsuszott gyerekeket de egyiknek sincs kimondottan jo elete...

23/L

2020. dec. 11. 07:01
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
60%

Hát ha még egyáltalán nem állnál készen az anyaságra, vagy nem szeretnéd akkor érthető.

Viszont ha úgy lennék, hogy "hát csak egy év múlvára terveztük, de most jött", akkor megtartanám.

2020. dec. 11. 13:19
 12/24 anonim ***** válasza:
87%

"Az egyikuk mondta, hogy nem am ugy van az, majd ha a gyerek jonni akar, akkor jonni fog."

Ennek a mondatnak van egy másik értelme is, amire eddig más nem reagált. Ui. azt is jelenti, hogy ha te eldöntöd, hogy "Na most jöhet a gyerek, hajrá, kedves férjuram!", abból még egyáltalán nem következik, hogy belátható időn belül teherbe is esel. Sokszor jön ilyenkor a csalódás, hogy a gyerek nem jön parancsszóra; sőt, esetleg egy testet, lelket, pénztárcát, házasságot alaposan próbára tevő többéves kínlódás kezdődik el.

2020. dec. 11. 13:46
 13/24 anonim válasza:
66%

Szerintem - és most uram bocsá'- a két idióta kolléganődnek semmi köze ahhoz, hogy te es a párod hogy elitek az életetek. Attól még, hogy nekik "akkor jött a baba, amikor jönni akart", masnal nem törvényszerű, hogy így történjen.

Illetve most már hihetetlenül felháborító ez az abortusz elleni hiszti, főleg, hogy nok frocsognek egymásra, pedig úgy gondolom, ha nem is mindnyájan, de nagyon sokunk került már olyan helyzetbe, hogy nem akart meg gyereket vallalni. De ha nem is került, akkor is legyen mar annyi esze, hogy elfogadja a másik véleményét, vagy idáig eljutni tenyleg iszonyatosan megterhelo szellemileg? Borzaszto, hogy meg mindig itt tartunk, hogy bele merunk szolni mások donteseibe es ujjal mutogatni rájuk, amiért nem olyanok, mint mi.

Elnézést a kifakadasert, de mindennap latok ilyen sztorit, es nemhogy jobb, de egyre rosszabb a helyzet...

Kedves kérdező!

Ne foglalkozz senki velemenyevel, majd ha szeretnetek, vallaltok gyermeket, addig is védekezzetek, es legyetek egyutt, kettesben, ha most csak erre van igény. A többi meg majd alakul kesobb.

Kellemes ünnepeket!

2020. dec. 11. 13:46
 14/24 anonim ***** válasza:
78%

11-es vagyok, amúgy én nem is osztanék meg ilyet a kolléganőimmel, semmi közük szerintem egy másik nő "méhéhez" ilyen szinten. Magánügy.

Persze, a gyerek akkor jön mikor jönni akar, de azért védekezés is van a világon :D Meg olyan is, hogy évek múlva se sikerül.

2020. dec. 11. 14:16
 15/24 anonim ***** válasza:
55%
közölném a kolléganőkkel, hogy talán tanuljanaj meg rendesen védekezni, mert a gyerek "nem csak úgy jön, amikor akar"... egyébként igazad van, én is elvetetném.
2020. dec. 11. 15:04
 16/24 anonim ***** válasza:
21%
Ennyi erővel az újszülöttet se tekintsük embernek, ő is meghalna ha nem gondozná a felnőtt.
2020. dec. 11. 19:01
 17/24 A kérdező kommentje:

Nem szeretném, a szokásos vita kitörne itt, hogy mi is az abortusz egyesek és mások véleménye szerint. Köszi :D

Köszönöm mindenkinek a válaszokat!

2020. dec. 11. 19:26
 18/24 anonim ***** válasza:
64%

16 Képzeld voltam már terhes és nem, egy pár hetes fejletlen embriót nem tartottam még a gyerekemnek, többek között pont azért, mert ekkor még nagy az esély a spontán vetélésre, így eleve nem éltem bele magam 100%-ig. Szóval légy szíves ne te akard helyettem eldönteni, hogy mikortól tekintsen gyerekemnek az én hasamban levő magzatot, köszi.

Ja és köszönöm, vetélésem is volt és pont nem érdekelt volna az orvos véleménye, ha bunkó akkor mindentől függetlenül leállítom és ez vonatkozik minden vizsgálattal kapcsolatban tett bunkó megjegyzésre. Na meg főleg nem jöttem volna ide sírni, de látom mindenki magából indul ki.

Egy dolog, hogy sokakat az érzelmei vezérelnek és már egy néhány mm-s embrióról olyanokat vizionálnak, hogy már érez és ugyanolyan, mint egy megszületett gyerek, attól még a tények tények maradnak.

17: Erre mondják azt, hogy ha hallgattál volna, bölcs maradtál volna. Minimális biológiai alapismerettel rendelkező ember tisztában van egy embrió és egy megszületett gyermek közötti alapvető különbségre! Egy embriót nyugodtan gondozgathatsz, attól még egy percen belül meghalna, mivel semmilyen szinten nincs életben maradáshoz szükséges szinten kifejlődve, ellenben egy csecsemővel.

Őszintén, egy embrió hol tud életben maradni a nő méhén kívül?? Hisz még lélegezni sem képes magától, minden tekintetben egyetlen egy adott emberre és az ő szervezetére/testére van utalva, ellenben egy csecsemő, akit BÁRKI elláthat, képes fájdalmat érezni és többek között tud lélegezni is, ami elég nagy pozitívum, tekintve hogy ez életfeltétel. :)

2020. dec. 11. 19:30
 19/24 anonim ***** válasza:
63%

“Ennyi erővel az újszülöttet se tekintsük embernek, ő is meghalna ha nem gondozná a felnőtt.”

🤦🏻‍♀️🤦🏻‍♀️ Huhh basszus, ez azért meredek, hogy felnőtt emberek ilyen szinten vannak.

Tudod mi az egyetlen, “icipici” különbség egy embrió és egy megszületett gyerek között? Hogy az egyik totálisan kifejletlen és bárakárhány felnőtt gondozhatná, semmit nem érne, mert azonnal meghalna a nő méhén kívül, ellenben egy csecsemőnek többek között kifejlett tüdeje van és tud lélegezni, ami azért elég nagy előny, nem gondolod? :D Ezt a kis embriódról is el lehet mondani? Ja, hogy nem? Akkor miről beszélünk egyáltalán? A csecsemő nincs egyetlen nőre utalva, bárki elláthatja.

2020. dec. 11. 19:50
 20/24 anonim ***** válasza:
46%
Kérdező, abszolút neked adok igazat... a kolleganőid meg qrják el a saját életüket, párkapcsolatulat, ahogy ők akarják... aztán majd néznek nagy boci szemekkel, ha szépen egydül maradnak a "becsusszanó babácskával", mert a párjuk nem lesz hajlandó az ő hülyeségük áldozatává válni...
2020. dec. 13. 00:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!