Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » A helyemben hogyan dontenel...

A helyemben hogyan dontenel ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

Kolleganoimmel beszelgettunk a gyermekvallalasrol. Szobajott, hogy ki mikor tervez - kettejuknek mar van gyereke, kettonknek pedig nincs. En mondtam, hogy 3-4 ev mulva szeretnek, addig gyujtogetunk, osszekoltozunm a parommal, plusz mindketten tanulunk munka mellett levelezon.

Az egyikuk mondta, hogy nem am ugy van az, majd ha a gyerek jonni akar, akkor jonni fog. Mire azt valaszoltam, hogy el lehet vetetni. Ketten nekem is ugrottak, hogy miert lennek kepes elvetetni a ferjem(nem az) gyereket. Hogy ha ugy is annyira szeretem, akkor miert olnem meg a gyereket.

Szemely szerint nekem a gyerek nem eletcel, csak egy merfoldko a sok kozul, amit majd egyszer el szeretnek erni. Sosem voltam az az anyuka tipus, egy ismerosomhoz se rohantam babazni.

De egy kicsit elgondolkoztatott a dolog: parom ram hagyna a dontest, bar o babat 2-3 ev mulva is mar szivesen vallalna, ebben a tekintetben hozzam alkalmazkodik. Emiatt kicsit onzonek ereznem magam - masreszt viszont csak akkor vennem a nyakamba az egesz rozsaszin-cukormazas-de-idegtepo gyereknevelest, ha keszen allok ra lelkileg, hogy o es csakis o legyen az elso helyrn az eletemben - ertelemszeruen a parom se lenne elhanyagolva - de ertitek.

Ismerek becsuszott gyerekeket de egyiknek sincs kimondottan jo elete...

23/L

2020. dec. 11. 07:01
1 2 3
 1/24 anonim ***** válasza:
92%
Rendesen védekeznék.
2020. dec. 11. 07:10
 2/24 anonim ***** válasza:
93%

Ha nem akarok gyereket védekezek, nagyon egyszerű. A gyerek nem akkor jön amikor akar, ez hülyeség. Becsúszott gyerek leginkább nem megfelelő védekezés miatt jön, nem azért, mert "akar".

Azért mert mondjuk 1 évvel a terv előtt jön, csak mert nem védekeztem megfelelően, én biztosan nem vetetném el egyébként.

2020. dec. 11. 07:12
 3/24 anonim ***** válasza:
93%
Egy gyereket még akkor is nehezén nevelni, ha amúgy vágytál rá. Saját érdeked is, hogy akard. Addig meg védekezz!
2020. dec. 11. 07:41
 4/24 anonim ***** válasza:
77%

A 2-3 év és a 3-4 év várakozás között nincs akkora nagy különbség, hogy bűntudatod legyen miatta. Én is hasonlóan voltam kicsit, hogy a férjem (már akkor férjem volt) részéről nyugodtan jöhetett volna a baba, de miattam vártunk még, mert még kicsit bedolgoztam magam a munkahelyemre, tapasztalatot szereztem, megalapoztuk az életünket (lakást vettünk meg ilyen kis apróságok), kicsit éltük a felszabadult, fiatal házasok életét és csak az után kezdtünk el próbálkozni, amikor már én is késznek éreztem magam a dologra és én is őszintén vágytam rá. Nem kellett a férjemnek sem többet várnia miattam 1-2 évnél, ugyanakkor ez létfontosságú a gyerekvállalás szempontjából, hogy az anya ne csak "belemenjen", hanem tényleg őszintén akarja azt a babát, mert az ő életét forgatja fel leginkább, az ő testében mennek végig a változások, akármennyire is segítő és támogató a férj, az apa (mint nekem is), a munka oroszlánrésze a gyerekkel kapcsolatban akkor is rá hárul, ezt nem lehet fél seggel csinálni, ebbe tényleg minden lelki energiát bele kell ölni (már persze, ha jól akarod csinálni, de úgy mégis ki indul neki úgy a gyerekvállalásnak, hogy jó lesz az elhanyagolva is?).

Az meg hülyeség, hogy a gyerek akkor jön, amikor akar. A gyerek akkor jön, amikor a szülei nem védekeznek (már/megfelelően). Viszont ha mégis érkezne ilyen-olyan okból 1-2 évvel a tervezett idő előtt, akkor nem vetetném el, az az idő már nem oszt, nem szoroz kb semmiben sem.

2020. dec. 11. 09:56
 5/24 anonim ***** válasza:
55%
Normálisan védekeznék. Ha mégis terhes lennék 23 évesen (nem 15!!) akkor nem ölnêm meg a magzatom csak azért mert két évvel kêsőbbre volt betervezve.
2020. dec. 11. 10:00
 6/24 anonim ***** válasza:
69%

Megfelelően védekeznék, amíg nem szeretnék gyereket, ha pedig mégis becsúszna évekkel előbb, miközben én készen sem állok rá és még nem is akarom, akkor igen elvetetném. Nem, nem megölném, mert hogy az abortusz nem gyilkosság, hanem abortáltatnám és nem a gyerekem, mert egy embrió még nem a gyerekem.

Baromira sokat tudnak évek számítani, semmi értelme úgy szülni, hogy te még nem érzed magad az egészre felkészültnek és valójában még nem vágysz gyerekre.

2020. dec. 11. 10:10
 7/24 anonim ***** válasza:
24%
De a gyereked, csak még pici.
2020. dec. 11. 10:34
 8/24 anonim ***** válasza:
60%

Nem, nem a gyerekem! Gyerekem az, akit kihordtam, megszültem, aki képes önállóan lélegezni, képes az én méhem nélkül is életben maradni, képes fájdalmat érezni stb. Ezek közül egy néhány hetes embrió egyikre sem képes.

Össze sem hasonlítható semmilyen szempontból egy embrió és egy már megszületett gyerek, ennek belátásához és tudásához egy minimális biológia tudás is bőven elegendő.

2020. dec. 11. 10:43
 9/24 anonim ***** válasza:
74%
Nézd, az legyen a kolléganőid baja, hogy egy abortusz kapcsán ölést emlegetnek, ez az ő intelligenciaszintüket türközi vissza, a lényeg az, hogy ha nem akartok még gyereket védekezzetek normálisan. Mi is így teszünk, de ha nem kívántan, évekkel korábban mint akarnánk, teherbe esem védekezés mellett, akkor kérdés nélkül abortuszra mennék.
2020. dec. 11. 11:07
 10/24 A kérdező kommentje:
Koszonom a valaszokat! Termeszetesen vedekezunm, nem is kerdes. Szeretnenk mi is megelni ketten az eletet, mielott jonne a pici.
2020. dec. 11. 11:42
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!