Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Down-szindróma miatti terhessé...

Down-szindróma miatti terhességmegszakításról írnátok tapasztalatokat?

Figyelt kérdés
Genetikai vizsgálaton derült ki, elmentem egy másik magánklinikára is, ott ugyanezt állapítták meg. Fiatalok vagyunk, családban senki nincs, akinek ilyen baja lenne, beteg gyereket nem szeretnénk, így nem volt kérdés, hogy az abortuszt választom. 19 hetes vagyok (erre nem vonatkozik a 12. hét), holnap fog rá sor kerülni és érdekelnének tapasztalatok erről.

2020. nov. 4. 08:14
1 2 3
 11/24 Derjaderja ***** válasza:
72%
Tízmilliós kezelésekkel marad kevés százalék eséllyel életben, hogy a Down-syndroma és szövődményei mellett az extrém koraszúlöttség szövődményeit is beszerezve legyen "pár jó pillanata" az intézetben. 2 Dévény torna, 1 szívműtét meg egy kemo között...
2020. nov. 4. 13:15
 12/24 anonim ***** válasza:
84%

4-es, ugye tudod, hogy nem mindegyik down szindrómás képes ellátni magát, ha egyáltalán megéri a felnőttkort? és ugye tudod, hogy általában nem egészségesek, hanem különböző betegségekben szenvednek a down miatt?

Az örökbefogadás esélye kb. nulla, az intézetes részt hagyjuk is. Persze, tök jó lehet egy ilyen helyen felnőni tényleg. Még egy egészséges gyereket is megvisel az intézet, nem hogy egy olyat akinek átlag 50 az iq szintje.

Minden olyan embernek aki ennyire kiáll a Down-os babák megtartása mellett, ajánlom, hogy fogadjon örökbe egyet. Persze ez nem szokott megtörténni, odáig nem terjed az érzékenységük.

2020. nov. 4. 14:15
 13/24 anonim ***** válasza:
13%

Látom nagyon nem megy az értő olvasás!

Nem a downon van a hangsúly, hanem az életképes babán! Nem tudom miért kell downra kiélezni, vagy életképes downos vagy bármilyen szinten sérült magzatokat ölhetünk halomra?

Az a helyzet, hogy a 24. hetes abortusz elavult törvény, mivel manapság a 24 hetes magzatok nagyrészét meg tudják menteni és többségük egészséges életet élhet, a szindrómások is!

Nem tudom hányféleképpen írjam még le, azzal van bajom, hogy úgy ölnek meg egy csecsemőt(legyen az bármilyen!), hogyha az megszületne, képes lenne életben maradni koraszülöttként.

A kérdező abortuszával a down miatt semmi bajom, mert ott a baba életképtelen lenne, de a 24. hetesnél meg nem!

Egy életképes sérült baba életéről sem lenne(és eddig sem volt) joga dönteni az anyának, csak egy idővel az életképesség kora kitolódott!

Korábban nem tudták menteni a 21-22-23 hetes babákat, azért van olyan magasan a betegség esetés lehetséges ab határa, manapság viszont tudják, túl is élik, sokan teljesen egészségesek lesznek!(szrok rá, hogy mennyibe kerül egy emberéletet megmenteni, akár sérült, akár nem, az az összeg, legyen az bármekkora, hogy küzdjenek az életéért, legyen bármilyen sérült megéri(a dévényt meg ne állítsd már be mumusnak, komolyan az agyam eldobom)

Igen, a down borzalmas, de NEM ANNYIRA, hogy idegenek vagy az anyja azt mondhassa egy nélküle életképes babára, hogy inkább öljük meg!

Ha az a baba valami oknál fogva a 23. héten koraszületik, még most is élhetne akár otthonban, akár nevelőszülőnél(valószínűleg ott), akár örökbefogadónál vagy a saját családjánál. Az a lényeg, hogy képes lenne egyedül életben maradni, ezért senkinek sem szabadna döntenie arról, hogy megölhetik e.

Ismétlem, a kérdező esete nem ilyen, ott nem képes egyedül életben maradni, ha most koraszülne pár nap alatt meghalna, vagy annyit sem élne meg, ott joga van dönteni felette.

Aki nem érti, hogy mi nincs rendben, olvassa el újra! A 24 hetet azért húzták meg, mert régen is úgy gondolták, hogy életképes magzatnál már nincs joga másnak döntenie a sorsáról. Mára ez a határ lentebb ment, sok csecsemő marad életben alatta(hála a tudománynak)csak a törvényalkotás késik, mert a beteg gyerekek jogai senkit sem érdekelnek.

Az a kórház, ahol 28. hét előtt nem tudnak menteni nem elvi okokból van, hanem mert nincs olyan felszereltsége a kórháznak, sem olyan doki, tapasztalt emberke, aki be merné vállalni, hogy rajta múljon a gyerek élete. Mellesleg még ebben a kis országban is rengeteg helyen mentik a babákat, legyen az bármilyen beteg vagy bármennyire koraszülött! Jól is néznénk ki, hogyha hagynák őket meghalni, csak mert nem mondjuk a 24. héten jöttek a világra.

2020. nov. 4. 16:47
 14/24 anonim ***** válasza:
86%
13 értjük. Meg egyszer megkérdezem. FELNEVELED az anyja helyett? Mert ha nem, akkor csitt továbbra is. Van, hogy nem derül ki elég korán. Elhiheted senki se akar halott magzatot szülni. Senki nem ilyen perverz. Mindenki egészséges 38+ hetes magzatot akar szülni. Ezt én garantálom neked.
2020. nov. 4. 16:52
 15/24 anonim ***** válasza:
84%
Köszönjük 4es a kiselőadást és a prédikációt, de most már szerintem befejezheted. Elhiheted, hogy ez senkinek nem öröm. Se a kérdezőjek, se másnak. Te csak a magad szemléletét fújod és ítélkezel. Oké, értjük, hogy neked ez nem tetszik és támogatod, hogy sérült, beteg gyerekek éljenek állami gondozásban, akár magatehetetlenül is. Tudod én azért 2.5 hétig néztem, hogy mit művelnek az ikreimmel mielőtt meghaltak. Inkább nem írom le. Ha nem tudsz a kérdéshez érdemben, kúlturáltan hozzászólni akkor kérlek zárd le a témát és lépj tovább. Köszi.
2020. nov. 4. 17:32
 16/24 Derjaderja ***** válasza:
80%

Ezek a magzatok csak durvan aktív orvosi kezelések mellett életképesek. Ezeket meg lehet mérlegelni, hogy kinek biztosítod.

Végstádiumú daganatost sem kell lélegeztető gépre tenni (törvény szerint).

2020. nov. 4. 17:45
 17/24 anonim ***** válasza:
15%

[link]

Kiléptem ezzel a cikkel a beszélgetésből.

Nem dönthet egy ember sem arról, hogy egy életképes(tehát nem végstádiumú rákos! GYEREK, nem felnőtt és ismétlem, életképes, nem végstádiumú rákos, akiknek az életéért szintén küzdenek, hetekért, napokért, órákért!! amiket tovább élhet pocsék állapotban, nálunk nincs eutanázia!) emberi lénynek megéri e élni. Ki nem tojja le, hogy szerintetek nem? Szerintük IGEN.

Értem, nehéz, rossz nekik, biztos fáj az injekció, nem a legjobb ha másfajta életük van, de helyettük senkinek sem szabad döntenie arról, hogy érdemes e élniük! Szerencsére ezt a jogalkotók is tudták, nem véletlen húzták a 24 hetes határt, ha a ti gondolkodásmódotok szerint történnének a dolgok, felnőttek vagy 38 hetes magzatokat is meg lehetne öletni, mert ti jobban tudjátok, hogy az életük szenvedés, mint ők.. amint fejlődik a tudomány, hozzáfejlődik majd a jog is. Hamarosan nem 24 hét lesz, hanem 21!, ki tudja, utána 19, 18, 12.. majd szépen kinevelik a mesterséges méhek a megfogant embriókat(és lesz jobb védekezés is, hogy ne legyen annyi nem kívánt terhesség, és lesz szűrővizsgálat, sokkal korábbi..)

Nem kell felnevelnem, mert az életük nevelőszülőknél sem rossz, de otthonban sem ANNYIRA rossz, különben mind ölné meg magát. Attól, hogy az élő dolgoknak meghagyjuk az életét, még én nem vagyok jobban felelős érte, minthogy fizetem az adót, amiből az állami intézmények meg a nevelőszülők fizetése megy. Én már a sajátomat hozzátettem a rendszerhez. Attól, hogy életben hagyok valamit, nem kell az anyjává válnom, az a magzat nélkülem is él, én csak annyit teszek, hogy kiállok amellett, hogy ne öljék meg!

Az a szenvedés egyébként, amit te látsz, nem biztos, hogy ugyanúgy jelen volt a másik életében. Azt te képzeled el valamilyennek, amit lehet, hogy ő fel sem fogott, vagy nem úgy. Szuper példa erre, mikor valakinek törik valamije, vagy nyomorúságos körülmények közt él, és a sokktól(első eset) vagy a beleszületéstől(második eset) nem képes felfogni sem, hogy mennyire kellene szenvednie, egyszerűen nem szenved!

Ott van mondjuk az akupunktúra, beléddöfnek egy rakás tűt, én irtózom a tűtől, fájdalomtól, borzalmasnak ítélem meg, mások meg kedvtelésből csináltatják(relax-stresszoldás) és alig érzik.

Anyám imádja a gyantázást, olyan szinten nincsenek idegei a lábában, vagy nem tudom, de meg se nyikkan, nyugodt hangon folyamatosan beszél, pedig a gyantázás helye sokszor vérzik neki. Úgy néz ki, mint ami kegyetlenül kellene, hogy fájjon, mivel nekem a gyantázás irtózatosan fáj. Neki meg sem kottyan. Sok ilyen eset van, ne vetítsük ki a saját érzéseinket és gondolatainkat másokéra. PLÁNE NE OLYANOKRA, akik másképp gondolkodnak(értelmi érintettség), sokszor ezért a világ legboldogabb emberi, mert fel sem fogják, ami történik, ők csak úgy vannak és ha nem is mindig boldogok, de nem vágynak mindig többre, mint ahogy mi tennénk(virágot algernonnak), még ha szerintünk többet is érdemelnének(hisz minden ember a legjobbat érdemelné)

2020. nov. 4. 18:49
 18/24 anonim ***** válasza:
82%
De, pont hogy a Downon van a hangsúly. Beteg gyereket ne kelljen kötelezően megtartani, csak azért mert sérti egyesek felfogását. Akik aztán csak elméletben állnak ki értük, mert az ilyenek érdekes nem rohannak önkénteskedni vagy nevelő szülőnek.
2020. nov. 4. 19:23
 19/24 anonim ***** válasza:
78%

"ne vetítsük ki a saját érzéseinket és gondolatainkat másokéra"

És ezt pont TE mondod?!? Te, aki már vagy a negyedik regényedet hányod ide a SAJÁT gondolataidról?? Igen is a Down kóron és a beteg gyereken van a hangsúly, hisz eleve csak ebben az esetben engedélyezett a kitolt határidős abortusz! Csak azért, mert neked sérti a privát kis véleményedet és "értékrendedet" ez a törvény, attól még hadd ne kelljen már senkire beteg gyereket erőszakolni. Mindenki élhet a törvény adta jogaival, pont. Ha tetszik ez neked, ha nem.

Itt te vagy az egyetlen aki kényszeresen próbálja ráerőltetni másokra a saját nézeteit, pedig a kutyát nem érdekli és még csak nem is kérdezték, úgyhogy most már elég lesz a rizsából, ha pedig annyira a szíveden viseled a beteg gyerekek sorsát, akkor lehet menni örökbe fogadni őket, szia.

2020. nov. 4. 19:30
 20/24 anonim ***** válasza:
77%
18 te miről beszélsz?! Hat nem latod, hogy ez a nagy Teréz anya fizeti az ADÓT. Eddig terjed neki a nagy gondoskodás beteg emberekről, de azért csak szülje meg mindenki! Hàt van ott baj a toronyban. Az a baj, mindig azok okoskodnak, meg éltvédőznek, akik beteg gyereket még csak a tv-ben láttak az 50 éves szüleik mellett (akik amúgy csak 30-40 évesek, csak a stressz enyhén öregít ugye...).
2020. nov. 4. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!