Miért hazudnak a Down-szindrómásokkal kapcsolatban?
Amikor egy nő el akarja vetetni a Down-szindrómás magzatát, akkor le akarják beszélni róla. Azt mondják neki, hogy a Down-szindrómások nagyon sok szeretetet tudnak adni.
Viszont elhallgatják előle azt a problémát, hogy a Down-szindróma súlyossága nagyon széles skálán mozog.
Csak olyan videókat mutatnak ennek a nőnek, amikben enyhe Down-szindómával rendelkező gyerekek vannak.
Elhallgatják előle azt, hogy sok súlyos Down-szindrómával rendelkező agresszív Down-szindrómás is van.
Mégis ki mutatgat videókat? És ki akarja rábeszélni? Nem hallottam egyikről sem.
Az biztos, hogy engem senki nem tudná befolyásolni a döntésem ezzel kapcsolatban.
Orvosok pld biztos nem próbálják se rá, se le beszélni a szülőket csak elmondják a száraz tényeket esetleg esélyeket. A szülők pedig döntenek.Láttam én is olyat, hogy amerikában vállalkozása van meg olyat is aki az életben nem lesz önellátó..
Ha veletek történik ilyen, hatalmas felelőtlenség a ,,videót" összeválogató rokontól, hogy befolyásolni próbál benneteket.
https://www.youtube.com/watch?v=Ju-q4OnBtNU
Itt meg azon sajnálkoznak, hogy nem születik elég Down-szindrómás gyerek:
Ebben a riportban azzal kezdi Demcsák Zsuzsa, hogy a diagnózis után sokan elvetetik a babát, ezért valószínűleg egy idő után el fognak tűnni a down-szindrómás gyerekek.
Tisztában vannak ezek azzal, hogy ez nem öröklődő betegség, hanem egy genetikai hiba?
En kulfoldon elek es nagyon sok Down szindromas kisgyereket lattok.
En most varok a Nifty teszt eredmenyekre, de pl. az en orvosom is feszegete a Down szindromas temat, hogy teljes eletet tudnak elni es nagyon sok enyhe kategoriaja van, stb..
En gyorsan leallitottam a dokimat es hatarozotan kijellentettem hogy nem szulok meg egy beteg gyereket, foleg ha mar szuletese elott, ennyire koran fenyt lehet deriteni a dologra. Ahogy elnezztem a fejet ledobbent, hogy ennyire hatarozot voltam es nem hagytam neki teret hogy belekezdjen az agymosasba.
Mindenkinek joga van egy egeszseges teljes elethez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!