Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért hazudnak a Down-szindróm...

Miért hazudnak a Down-szindrómásokkal kapcsolatban?

Figyelt kérdés

Amikor egy nő el akarja vetetni a Down-szindrómás magzatát, akkor le akarják beszélni róla. Azt mondják neki, hogy a Down-szindrómások nagyon sok szeretetet tudnak adni.

Viszont elhallgatják előle azt a problémát, hogy a Down-szindróma súlyossága nagyon széles skálán mozog.

Csak olyan videókat mutatnak ennek a nőnek, amikben enyhe Down-szindómával rendelkező gyerekek vannak.

Elhallgatják előle azt, hogy sok súlyos Down-szindrómával rendelkező agresszív Down-szindrómás is van.

2019. máj. 3. 13:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
72%
Mégis ki akarja lebeszélni? Talán kerülnie kellene a társaságukat.
2019. máj. 3. 13:15
 2/16 anonim ***** válasza:
92%
Akinek kicsi esze van, utána jár, mérlegel és dönt. Nem "csak" a "le- és/vagy rábeszélőkre" hallgat. Ezt mindenkinek magának kell tudnia, hogy képes-e vállalni egy ilyen "terhet"
2019. máj. 3. 13:20
 3/16 anonim ***** válasza:
96%

Mégis ki mutatgat videókat? És ki akarja rábeszélni? Nem hallottam egyikről sem.

Az biztos, hogy engem senki nem tudná befolyásolni a döntésem ezzel kapcsolatban.

2019. máj. 3. 13:24
 4/16 anonim ***** válasza:
91%

Orvosok pld biztos nem próbálják se rá, se le beszélni a szülőket csak elmondják a száraz tényeket esetleg esélyeket. A szülők pedig döntenek.Láttam én is olyat, hogy amerikában vállalkozása van meg olyat is aki az életben nem lesz önellátó..

Ha veletek történik ilyen, hatalmas felelőtlenség a ,,videót" összeválogató rokontól, hogy befolyásolni próbál benneteket.

2019. máj. 3. 13:29
 5/16 A kérdező kommentje:

https://www.youtube.com/watch?v=Ju-q4OnBtNU

Itt meg azon sajnálkoznak, hogy nem születik elég Down-szindrómás gyerek:

https://www.youtube.com/watch?v=J8aoX5l3TcQ

2019. máj. 3. 13:31
 6/16 anonim ***** válasza:
85%
Mindenkit le akarnak általában beszélni az abortuszról. A társadalom megítélése többségében abortuszellenes. Döntse el az anya. Én elvetetném, mert mindenkinek joga van az egészséges gyermekhez, illetve a gyermeknek is joga az, hogy egészségesen szülessen, ne szoruljon mások segítségére.
2019. máj. 3. 13:31
 7/16 anonim ***** válasza:
91%

Ebben a riportban azzal kezdi Demcsák Zsuzsa, hogy a diagnózis után sokan elvetetik a babát, ezért valószínűleg egy idő után el fognak tűnni a down-szindrómás gyerekek.

Tisztában vannak ezek azzal, hogy ez nem öröklődő betegség, hanem egy genetikai hiba?

2019. máj. 3. 13:37
 8/16 anonim ***** válasza:
86%
Hát, nem véletlenül van korán, a 12. héten az első genetikai uh, ahol nézik, hogy down-os-e a baba és minden további nélkül elvetetheted, senki nem fog beleszólni. Azok a videók ahol inkább pozitívan állítják be a down szindrómát inkább azoknak szólnak, akiknek pl. nem mutatta ki a szűrés a down-t, vagy nem akarták elvetetni emiatt a babájukat.
2019. máj. 3. 13:56
 9/16 anonim ***** válasza:
85%

En kulfoldon elek es nagyon sok Down szindromas kisgyereket lattok.

En most varok a Nifty teszt eredmenyekre, de pl. az en orvosom is feszegete a Down szindromas temat, hogy teljes eletet tudnak elni es nagyon sok enyhe kategoriaja van, stb..

En gyorsan leallitottam a dokimat es hatarozotan kijellentettem hogy nem szulok meg egy beteg gyereket, foleg ha mar szuletese elott, ennyire koran fenyt lehet deriteni a dologra. Ahogy elnezztem a fejet ledobbent, hogy ennyire hatarozot voltam es nem hagytam neki teret hogy belekezdjen az agymosasba.

Mindenkinek joga van egy egeszseges teljes elethez.

2019. máj. 3. 13:58
 10/16 piroska és a farkas ***** válasza:
72%
Amikor pàr évvel ezelőtt kiderült a magzatunkról, h nagyon súlyos rendellenességre utaló értékei vannak, a férjemmel elmondtuk a genetikusnak, h ha Down- os, megtartjuk. ( Súlyosan, halmozottan sérült gyerekekkel és fiatalokkal foglalkoztam évekig, úgy éreztük, hogy ezt a terhet talàn elbírnànk). De a genetikus pontosan arról kezdett el beszélni, h milyen széles skàlàn mozog a Down- osok àllapota, és, h lehet annyira súlyos is, ami az egész életünket, meglévő gyerekünk életét lehetetleníti el. Tehàt ő pont nem hallgatta el, és nem bíztatott, sőt próbàlt erről a döntésről lebeszélni. A magzat egyébként nem Down- os volt.
2019. máj. 3. 14:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!