Miért hazudnak a Down-szindrómásokkal kapcsolatban?
Amikor egy nő el akarja vetetni a Down-szindrómás magzatát, akkor le akarják beszélni róla. Azt mondják neki, hogy a Down-szindrómások nagyon sok szeretetet tudnak adni.
Viszont elhallgatják előle azt a problémát, hogy a Down-szindróma súlyossága nagyon széles skálán mozog.
Csak olyan videókat mutatnak ennek a nőnek, amikben enyhe Down-szindómával rendelkező gyerekek vannak.
Elhallgatják előle azt, hogy sok súlyos Down-szindrómával rendelkező agresszív Down-szindrómás is van.
Nekem a tesóm Down-os, és ha a gyerekem is az lenne, biztos megtartanám.
"Azt mondják neki, hogy a Down-szindrómások nagyon sok szeretetet tudnak adni." Ezt azért mondjuk, mert így van. Tapasztalat.
Egészséges ember (gyerek) is képes rengeteg szeretetet adni. Akkor most mit is akartál mondani?
Nem szeretem mikor a down-osokat szinte értékesebb, jobb embernek akarják beállítani. Lehet gonosz vagyok de ez van.
Akinek már van gyereke, az nyilván szereti, és nehezen tudja elképzelni, hogy magzat korában elvetethette volna. Akkor is, ha downos. Érthető, ha ezek az emberek nem azt hangoztatják, hogy milyen rossz döntés volt megszülni. A sok szeretetet adó, cuki, enyhe downos gyerekeket azok "reklámozzák", akik a betegségnek csak ezt a formáját ismerik. Egy jól fejleszthető, jó egészségi állapotban lévő kisgyerkért könnyű lelkesedni.
Azt gondolom, hogy senkinek nem lenne joga beleszólni más életébe. Aki gyereket vállal, az legyen annyira felelős, hogy megismeri a lehetőségeket, és képes önállóan dönteni, nem pedig mások véleményére hallgatni. Ma már könnyű, minden elérhető az interneten, és nem az ismerős ismerősének a tapasztalataira kell hagyatkozni.
Aki úgy érzi, ő és a családja boldogan vállal beteg gyereket is és elbírja az ezzel járó terheket, az úgyis meg fogja szülni a babát, még ha downos is. Aki mások véleménye alapján dönt, az valószínűleg nemcsak magával, hanem a környezetével is nagyon kitol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!