Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nem szeretnék még babát, ő...

Nem szeretnék még babát, ő viszont igen. Mit mondjak, tegyek?

Figyelt kérdés

Fiatalok vagyunk még mindketten, ő pályakezdő jogász, én most kezdtem egy másik szakot, az elsőt otthagytam tavaly januárban. Az ő élete sokkal jobban rendben van, mint az enyém, biztosabb a háttere. Az apja irodájában dolgozik, mindent megkap/megkapott a szüleitől. Jól élnek, legutóbb az öccse összetörte az autóját, 2 hét múlva már ott volt neki az új. A barátomnak is van lakása, autója, most a születésnapjára motort kapott.

Ezzel szemben engem anya egyedül nevelt fel, a tv-nket is hitelre vette, és hiába dolgozik 17 éves kora óta, nem vagyunk gazdagok. Ő mondta is, hogy nagyon szeret, de rá ne számítsak a babával kapcsolatban, mert egyszerűen belerokkanna, ha még egy valakit kéne eltartania. Félt engem nagyon, mert hiába költöznék most össze a barátommal, nekem ott semmim nem lenne ugyanúgy. Ha szakítanánk, nem lenne hová menjek. Ráadásul nekem ez az első kapcsolatom, és most nagyon szerelmes vagyok, de félek hogy megbánnám, ha már így rögtön gyereket vállalnánk. Ő viszont pár nap alatt is nagyon beleélte magát, és fogalmam sincs, mit mondjak neki, hogy beszéljük ezt meg. Mert teljesen meggyőzött, hogy ez milyen jó lesz, költözzünk össze, stb. És igazából anya és a legjobb barátnőm rángatott le a földre, hogy lehet fél év múlva meg megkapom, hogy az az ő lakása, és ha valami nem tetszik, pakolhatok.

De félek, ha meg elmondnom, hogy inkább abortuszt szeretnék, kiakadna... Tanácstalan vagyok nagyon.

2019. nov. 11. 08:56
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
81%

#19: Köteles?? Naaa, azért ne essünk túlzásba. És a támogatás nem ott kezdődik, hogy veszek egy 30 millas házat.. És nem a kérdező párja a gazdag, hanem a SZÜLEI! Nekik miért kéne egy felelőtlen, 0 Ft-ra szülő lányt egy házzal megtámogatni??

És nem kell kiforgatni, amit a 20-as írt, ugyanis az teljes mértékig igaz, hogy gyerektartáson kívül a világon semmi másra nem köteles az apa! De az már bőven a ló túloldala, hogy vegyenek egy házat nekik...

2019. nov. 12. 18:20
 22/26 anonim ***** válasza:
29%

😂

Teljesen félreértelmezed minden mondatom. Nem vitatkozom veled. Neked van igazad! Szép estét!

2019. nov. 12. 19:36
 23/26 anonim ***** válasza:
77%

"igenis biztosítania kellene a lakhatásotokat."

"hogyha tehetős az apa és apai nagyszülők, akkor kutya kötelességük segíteni."

Igen.biztosan, hisz ezeket véletlen sem te írtad 🤷🏽‍♀️😅 Az idézett mondatok magukért beszélnek, nincs mit félreérteni rajta. Na mindegy is, adios.

2019. nov. 12. 20:09
 24/26 anonim ***** válasza:
16%

Szerintem sem annyi a kötelessége egy édesapának, hogy tartásdíjat fizet. Szép lenne, ha ebben merülne ki az apaság.

Ha szétmennétek a pároddal kérdező, kötelessége lenne gondoskodni rólatok. Nem miattad, hanem a gyereketek érdekében. Akár az anyjáék pénzéből is. Ha már így belemerült ebbe a gyerekvállalásba. (Ha jól veszem ki az írásodból ő van eléggé rákattanva.) Egy férfire amúgy is több anyagi teher hárul, abban az esetben főleg, ha a nő állapotos. Mikor én voltam terhes és babáztam itthon, sok - sok évig nem hoztam bevételt a konyhára. Juttatásom sem sok volt, mert előtte nem úgy dolgoztam, vagy nem annyit. Jobbára a férjemnek segítettem be a cégben. Ha akarjuk mondhatjuk úgy, hogy eltartott, de ez sem fedi a valóságot, mert dolgoztam én is. És dolgozom is, miután már nagyobb a gyerkőc. Mondjuk én sosem féltem attól, hogy nem fog anyagilag segíteni, ha netalán szétmegyünk. Imádja a fiát és soha nem hagyná, hogy bármiben is hiányt szenvedjen vagy nélkülöznie kelljen. Szerintem a te párodnak is lesz a későbbiekben biztos anyagi háttere, egzisztenciája.

Mindemellet azonban nem gondolom, hogy most még gyereket kellene vállalnotok. Én még várnék, de én, én vagyok.

2019. nov. 12. 22:06
 25/26 anonim ***** válasza:
78%

#20 igen, ennyi. (illetve elvben a kapcsolattatás is kötelesség lenne egy jó ideje, csak épp behathatatlan kötelesség)

Kérdező, ha megtartod, évekig kiszolgáltatott leszel másoknak, ezt kell meggondolni.

#15 "Egyek vagytok és nagyon - nagyon sokáig azok is lesztek, ha megszülöd. A gyerekéről való gondoskodás miatt igenis biztosítania kellene a lakhatásotokat, ha ne adj’ Isten úgy alakulna, hogy külön mentek." - bocsi, de ez kb a hónap vicce... ha az anyuci nem képes a gyerek lakhatását biztosítani, akkor az apánál kell elhelyezni, nem évtizedes potyalakhatást biztosítani valakinek azért, mert anyagi alap nélkül szülni méltóztatott... ez pont ennyi.

2019. nov. 13. 02:15
 26/26 anonim ***** válasza:
5%

Hát, a kérdésfeltevésed és a reakcióid alapján Te nem választ vársz, hanem megerősítést.

...

2019. nov. 13. 17:19
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!