Nem szeretnék még babát, ő viszont igen. Mit mondjak, tegyek?
Fiatalok vagyunk még mindketten, ő pályakezdő jogász, én most kezdtem egy másik szakot, az elsőt otthagytam tavaly januárban. Az ő élete sokkal jobban rendben van, mint az enyém, biztosabb a háttere. Az apja irodájában dolgozik, mindent megkap/megkapott a szüleitől. Jól élnek, legutóbb az öccse összetörte az autóját, 2 hét múlva már ott volt neki az új. A barátomnak is van lakása, autója, most a születésnapjára motort kapott.
Ezzel szemben engem anya egyedül nevelt fel, a tv-nket is hitelre vette, és hiába dolgozik 17 éves kora óta, nem vagyunk gazdagok. Ő mondta is, hogy nagyon szeret, de rá ne számítsak a babával kapcsolatban, mert egyszerűen belerokkanna, ha még egy valakit kéne eltartania. Félt engem nagyon, mert hiába költöznék most össze a barátommal, nekem ott semmim nem lenne ugyanúgy. Ha szakítanánk, nem lenne hová menjek. Ráadásul nekem ez az első kapcsolatom, és most nagyon szerelmes vagyok, de félek hogy megbánnám, ha már így rögtön gyereket vállalnánk. Ő viszont pár nap alatt is nagyon beleélte magát, és fogalmam sincs, mit mondjak neki, hogy beszéljük ezt meg. Mert teljesen meggyőzött, hogy ez milyen jó lesz, költözzünk össze, stb. És igazából anya és a legjobb barátnőm rángatott le a földre, hogy lehet fél év múlva meg megkapom, hogy az az ő lakása, és ha valami nem tetszik, pakolhatok.
De félek, ha meg elmondnom, hogy inkább abortuszt szeretnék, kiakadna... Tanácstalan vagyok nagyon.
"De nem rakna ki, van pénzük, maximum venne nektek egy lakást, ha szétmentek, gyerektartás se olyan kicsi összeg ha jól keres az apa."
Persze, mert egy szakítás/válás arról híres, hogy a tehetősebb fél csak úgy osztogatja a lakásokat az exnek. Ne legyünk naivak ennyire, könyörgöm.
Mondd el ezt neki így, hogy te még nem érzed magad erre késznek, nincs meg a megfelelő anyagi háttér, így eleve butaság gyereket vállalni, friss is a kapcsolat, tanultok is... Tényleg butaság lenne így bevállalni, legalább pár év munkatapasztalat azért nem ártana, hogy egyrészt kapj CSED/GYED-et, na meg 0 tapasztalattal, egy kisgyerekkel nem igazán fognak utánad kapkodni.
De ami a legfontosabb: NINCS meg az anyagi háttér, az hogy a barátod családja gazdag, az egy dolog. Az nem a te pénzed és semmire sem garancia. Együtt sem laktok és a világ egyik legnagyobb hibája más pénzére alapozva szülni és 100%-ig mástól függni anyagilag. Mert ahogy mondod, ha mégsem alakulna jól a kapcsolatotok, akkor lazán kitehet és te ott leszel pénz, lakás, munka nélkül egy babával.
Ha kiakad, hát kiakad, az ő baja, majd túlteszi rajta magát. De itt nem ő, hanem te vinnéd vásárra a bőröd, szóval ez a TE döntésed. Benne van a pakliban, hogy szetmentek, de ne keseredj el, mert azzal csak nyersz! Aki előrébb helyez egy fejletlen, pár hetes embriót a szeretett nőnél és képes emiatt szakítani, azért egy percig nem kár!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!