Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhes vagyok és nem tudom...

Terhes vagyok és nem tudom mit tegyek?

Figyelt kérdés
Páromnak és nekem is kettő-kettő gyerekünk van az előző kapcsolatainkból. Kapcsolatunk elején megbeszéltük, hogy ő a kora miatt (47 éves) nem akar közös gyereket, persze ezt el is fogadtam. Most úgy néz ki, hogy spirál mellett terhes vagyok és nem tudom mit tegyek. Párom szerint csináljak amit akarok, de nem tudok dönteni.
2019. szept. 9. 12:23
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
73%

Értem, szóval "nem szülnél olyan embernek", akivel előzőleg megállapodtatok abban, hogy nem lesz közös gyereketek. Jól belegondolva ez alapvetően sokkal rendesebb dolog lenne tőled, mint ha ennek tükrében "szülnél neki"...

Egyébként meg itt pont nem kellene öntudatoskodni, ha nálunk lenne terhes a párom (hasonló a korkülönbség) én is azt mondanám, hogy döntse el ő, ugyanis azt a gyereket már 80%-ban önmaga terhére vállalja vagy nem vállalja, rám már mindenképp a terhek jóval kisebb része jutna. Ennek tükrében rém etikátlan lenne, ha magamnak követelném a döntést... ugye jog és kötelesség egyensúlya.

2019. szept. 10. 12:59
 12/18 anonim ***** válasza:
0%
Nem igazán érted, amit írtam.
2019. szept. 10. 13:06
 13/18 anonim ***** válasza:
81%

11

Van abban igazság amit te írsz.Viszont van a tervezhető terhesség, amit ők megbeszéltek, hogy nem lesz.Ill pld a kérdező aki védekezett spirállal, de mégis terhes lett.Ilyenkor a ,,megbeszélés" egy dolog.

Amúgy köztünk a párommal ugyancsak hasonló korkülönbség van, de nem adta rám a felelősség 80%-át mikor terhes lettem, mert szerinte ha 17 év korkülönbségű nővel bírja az ágyban, akkor egy gyerek se fog ki rajta.Teljes jogú szülő és a felelősség ugyanannyi nekem, mint neki.Ugyanúgy pelenkázta, viszi játszótérre és fut utána ha kell.Egy 47 éves férfi még korra nem hivatkozhat ha bírja tartani a ritmust egy 30 éves ereje teljébe lévő nővel.És simán képesek akár felnevelni együtt egy gyereket ,HA úgy döntenek és ha akarják.

2019. szept. 10. 13:23
 14/18 anonim ***** válasza:
69%
"Egy 47 éves férfi még korra nem hivatkozhat ha bírja tartani a ritmust egy 30 éves ereje teljébe lévő nővel." - nézd, ez igaz... de ugye a gyerek felnevelése nem 1-2 éves projekt. És amíg az ágybéli problémák kezelésére vannak kiváló készítmények ma már, addig egy átlag 60 éves már nem fog tudni pl. másodállást vállalni vagy ilyesmi. Tudod a stressztűrő-képesség akkor is jelentősen csökken a korral, ha egyébként jól tartja magát az illető. Szóval ott van az a kifutás is (egyáltalán nem ritkán) hogy túlterheli magát a következő években, nem megy el orvoshoz a panaszaival, mert "neki bírni kell", aztán az 50-es éveit meg otthon tölti leszázalékolva egy infarktus után... volt ilyen a családban is...
2019. szept. 10. 17:16
 15/18 anonim ***** válasza:
37%
En tuti megtartanam. Foleg ha szeretnem a parom es jol funkcionalna a kapcsolatunk. Te fiatal vagy, igazabol ha ossze tudtatok hozni egy babat spiral mellett, nem lehetnek olyan nagy gondok a parod biologiai korat illetoen sem :)
2019. szept. 11. 15:19
 16/18 anonim ***** válasza:
37%
Kedves Kérdező! :) Én a helyedben megtartanám. Te fiatal vagy, ezért lehet egészséges a baba. Az, hogy a párod rád bízza a döntést, azt jelenti szerintem, hogy még gondolkodik rajta, váratlanul érhette őt ez az egész, de nem feltétlenül ellenzi. Van egy 50 év körüli ismerősöm, neki a párja 40 feletti, és néhány éve született két babájuk is kis korkülönbséggel, mindketten teljesen egészségesek. Az apának már van 3 felnőtt gyereke, így most 5 gyereke van. Már ismeritek a nagycsaládos létet is. Az idősebb apák tapasztaltabbak. Egy közös gyerek megerősítené a kapcsolatotokat is. :)
2019. szept. 11. 18:47
 17/18 anonim ***** válasza:
62%

"Egy közös gyerek megerősítené a kapcsolatotokat is. :)" - vagy szétzilálná... mindkettő benne van a pakliban, és nekem nincs jövőbe látó kristálygömböm, mint a drága magzatvédőknek...

Mennyi ideje vagytok együtt, Kérdező?

2019. szept. 11. 19:54
 18/18 anonim ***** válasza:
36%

[link]

Nézd meg. Remélem jól döntesz 🙂

2019. szept. 13. 12:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!