Késik a menstruációm. Az alábbiak alapján vajon terhes vagyok?
Nem kell a teszttel várni 2 hetet. A legtöbb, akár drogériában is kapható teszt már a kimaradt menstruáció első napján kimutatja, ha terhes vagy.
A tünetel alapján egyébként szerintem nem vagy terhes.
"Nem kell a teszttel várni 2 hetet. A legtöbb, akár drogériában is kapható teszt már a kimaradt menstruáció első napján kimutatja, ha terhes vagy."
Dehogynem kell várni! Ugyanis egy nőnek általában középidőben van ovulációja, tehát ekkor esik teherbe. Innen még kb. 2 hét az aktuális menzesz, tehát ha a menstruáció elmarad, akkor valóban már lehet tesztelni, hisz kimutatja a teszt, de ehhez az kell, hogy pont középidőben történjen a teherbeesés. Ha pár nappal később történik meg, akkor hiába tesztel menzesz napján, nem fogja neki kimutatni, mivel a megtermékenyítés sem azonnal történik meg, lehet 2-3 nap is akár, illetve ehhez még rájön kb. 10 nap, mire megtörténik a beágyazódás, akkor kezd el termelődni a hcg nevű hormon, amit kimutat a teszt. Tehát tudd, hogy igen is a vélt aktustól számítva legkorábban 2 héttel érdemes tesztelni. Mert előbb lehet, hogy nem azért negatív, mert nem terhes, hanem esetleg még nem mutatja a teszt.
De ha kérdező a te konkrét esetedet nézzük, akkor sokkal valószínűbb egy húgyúti gyulladás, ami kihathat a menstruációdra, mint terhesség, hisz írtad, hogy megfelelően védekeztetek óvszerrel. Mindenképpen fordulj orvoshoz és csináltass vizeletvizsgálatot!
11:10-es
Én is így gondoltam a két hetet, utána néztem hogy mi mennyi idő, minek hány nap kell. A hasfájást vettem a beágyazódásnak és onnan számolom a 2 hetet
Azért félek, mert vagyok olyan szerencsétlen, hogy bele essek abba a 3-4%ba aki óvszerrel való védekezés esetén, normális használat mellett teherbe esik, mivel egyik fogamzásgátló módszer sem 100%-os
Köszönöm válaszodat!
Biztos használtatok ovszert?
Az ovszertől terhes lettem sztorikat azok mondják akik nem merik felválallni a felelőtlensègüket ès így akarják vêdni magukat. Na már aki tènyleg használ ovszert az aktus után leelenőrzi nem lyukas e. Ha ez megtörtênt tènyleg akkor terhes nem lehetsz!
Ha nem törtènt meg ès ezt csak kamuztad akkor nagy esèlyel lehetsz terhes.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!