Bizonytalan vagyok! Amniocentézis / magzatvízvétel vagy inkább ne?
10:09
A Czeizer intézet embere, aki elmondta, hogy másodszorra sem sikerült eredményt felmutatni kevés magzati dns miatt, elmondta azt is, hogy sajnos nagyon kevés eséllyel (0,02%), de előfordul az ilyen. Az elmúlt hetekben volt olyan páciensük, akinek a 4.re lett csak eredmény. Nekem sajnos erre már nincs időm! Még egy prena sem igazán férne bele, hiszen ilyen esetkben, ha terhességmegszakításra kerül sor, akkor azt a 20. hétig javasolt elvégezni. Nagyon indokolt esetben csinálják 25. hétig, de annak komoly hatásai lehetnek a nő egészségére és esetleges jövőbeni teherbeesés esélye is csökkenhet.
13:26-os
Egyáltalán nem értem a hozzászólásodat! Mármint, hogy mit szerettél volna ezzel elmondani?
Egyáltalán nem a kérdéshez kapcsolodó volt a válaszod!
Utolsó:
Hidd el, már amit lehetett, mindent elolvastam, de megnyugtatást sehol nem találtam, ezért tettem fel az én konkrét esetemet kérdésként!
Először is!
Tegnap átestem az amnion. Minden rendben ment. Most fekszem, pihenek!
Az uh most is mindent tőkéletesnek látott, így a következő pár napban már nem vagyok hajlandó stresszelni.
Másodszor!
Nem kértem privát üzeneteket. Itt bárki leírhatta a hozzászólását.
A kérdés nem arra vonatkozott, h megtartsam e a down-os babámat! És nem kell erről engem győzködni! Nem tartanánk meg, mert van egy 4,5 éves egészséges lányunk, az ő életét nem nehezíthetem egy problémás tesóval. Tudom, h a down-nak is vannak fojozatai, de ezt senki nem tudja előre. Lehet nagyon súlyos is, amit nem is akarnék vállalni!
Harmadszor!
Arról sem kell informálni, h kit keressek meg az abortusz előtt. Mivel nincs szó abortuszról, pláne, h 20hetesen már nem is így hívják!
Ird majd meg ha meglesz az eredmeny!
Mikorra varhato kb?
(Amugy en akkor se tartanek meg down-os babat, ha nem lenne gyerekem, kesz, semmi koze senkinek ehez, nem veletlenul opcio a terhessegmegszakitas, pontozzatok le ⬇️)
Köszönöm a megértést!
Hétfőn voltam a magzatvízvételen, és holnap lesz előzetes eredmény, ami esetemben választ ad a Down-kórra.
Azt azért még tanácsként mondanám, hogy nekem utólag ismerősök azt mondták, hogy 35 fölött nem lenne szabad kombinált tesztet csináltatni, mert nagyon sok a fals eredmény. Inkább a drágább tesztek, persze, ha belefér a költségvetésbe.
És akkor egy újabb agylövés!
Ma e-mailt kaptam a klinikától, ahol megcsinálták a viszgálatot, és kaptam egy eredményt a nevemmel, és egy kromoszóma rendellenességgel. Véletlenül nekem küldték el! Hát a férjem gondolkodik a peren. Kicsit összezuhantam!
Pénteken hívtak, most értem ide!
Természetesen negatív. a tenyésztés még folyik,de a genetikus azt mondta, hogy a terhességi előzményeimet figyelembe véve a rossz kombinált eredmény vmi durva hormoningadozás, hormonzavar eredménye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!