Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Bizonytalan vagyok! Amniocenté...

Nojácska82 kérdése:

Bizonytalan vagyok! Amniocentézis / magzatvízvétel vagy inkább ne?

Figyelt kérdés
17.hetes kismama vagyok, 36 éves. 12.heti ultrahangon minden tökéletes volt, másnap, 13+1w levették a vért a kombinált teszthez. Eredmény 1:40 Down-kórra. Ok, fizezünk Prenatestre, vért levették, 1,5 múlva ismlés kell nincs elég magzati DNS. 16 hetesek újabb uh. Minden ok, de echodens beleket látott a diki. Újabb vérvétel újabb 1,5 megint nincs eredmény megint kevés a magzati DNS. Ez volt ma (csütörtök), hétfőre kaptam időpontot magzatvízvételre. Ilyen eredménnyel be merjem vállalni?

2019. márc. 28. 21:17
1 2 3
 21/28 A kérdező kommentje:

10:09

A Czeizer intézet embere, aki elmondta, hogy másodszorra sem sikerült eredményt felmutatni kevés magzati dns miatt, elmondta azt is, hogy sajnos nagyon kevés eséllyel (0,02%), de előfordul az ilyen. Az elmúlt hetekben volt olyan páciensük, akinek a 4.re lett csak eredmény. Nekem sajnos erre már nincs időm! Még egy prena sem igazán férne bele, hiszen ilyen esetkben, ha terhességmegszakításra kerül sor, akkor azt a 20. hétig javasolt elvégezni. Nagyon indokolt esetben csinálják 25. hétig, de annak komoly hatásai lehetnek a nő egészségére és esetleges jövőbeni teherbeesés esélye is csökkenhet.

13:26-os

Egyáltalán nem értem a hozzászólásodat! Mármint, hogy mit szerettél volna ezzel elmondani?

Egyáltalán nem a kérdéshez kapcsolodó volt a válaszod!

Utolsó:

Hidd el, már amit lehetett, mindent elolvastam, de megnyugtatást sehol nem találtam, ezért tettem fel az én konkrét esetemet kérdésként!

2019. márc. 30. 16:08
 22/28 A kérdező kommentje:

Először is!

Tegnap átestem az amnion. Minden rendben ment. Most fekszem, pihenek!

Az uh most is mindent tőkéletesnek látott, így a következő pár napban már nem vagyok hajlandó stresszelni.

Másodszor!

Nem kértem privát üzeneteket. Itt bárki leírhatta a hozzászólását.

A kérdés nem arra vonatkozott, h megtartsam e a down-os babámat! És nem kell erről engem győzködni! Nem tartanánk meg, mert van egy 4,5 éves egészséges lányunk, az ő életét nem nehezíthetem egy problémás tesóval. Tudom, h a down-nak is vannak fojozatai, de ezt senki nem tudja előre. Lehet nagyon súlyos is, amit nem is akarnék vállalni!

Harmadszor!

Arról sem kell informálni, h kit keressek meg az abortusz előtt. Mivel nincs szó abortuszról, pláne, h 20hetesen már nem is így hívják!

2019. ápr. 2. 14:38
 23/28 anonim ***** válasza:
87%

Ird majd meg ha meglesz az eredmeny!

Mikorra varhato kb?

(Amugy en akkor se tartanek meg down-os babat, ha nem lenne gyerekem, kesz, semmi koze senkinek ehez, nem veletlenul opcio a terhessegmegszakitas, pontozzatok le ⬇️)

2019. ápr. 2. 20:33
 24/28 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Majd írd meg az eredményt! Én 37vagyok,jövőhéten csinálják a kombinált tesztet és nagyon izgulok! Én biztos nem tartanám meg, ha kiderülne a down kór, vagy más.. Egyszerűen lelkileg nem bírnám! Aki akarja, tartsa meg, mindenkinek joga van eldönteni, mi fér bele és mi nem. A tesómnak is közepes kockázat jött ki, csak neki edvards szindrómára ami az élettel össze nem egyeztethető. Hála a jó égnek, neki végül jó lett az eredménye. Nem amnion volt, hanem valami giga drága vérvizsgálaton (nem prena)! Drukkolok! Minden rendben lesz!!!
2019. ápr. 3. 14:09
 25/28 A kérdező kommentje:

Köszönöm a megértést!

Hétfőn voltam a magzatvízvételen, és holnap lesz előzetes eredmény, ami esetemben választ ad a Down-kórra.

Azt azért még tanácsként mondanám, hogy nekem utólag ismerősök azt mondták, hogy 35 fölött nem lenne szabad kombinált tesztet csináltatni, mert nagyon sok a fals eredmény. Inkább a drágább tesztek, persze, ha belefér a költségvetésbe.

És akkor egy újabb agylövés!

Ma e-mailt kaptam a klinikától, ahol megcsinálták a viszgálatot, és kaptam egy eredményt a nevemmel, és egy kromoszóma rendellenességgel. Véletlenül nekem küldték el! Hát a férjem gondolkodik a peren. Kicsit összezuhantam!

2019. ápr. 4. 17:47
 26/28 anonim ***** válasza:
Jesszusom! Idióták!
2019. ápr. 6. 13:06
 27/28 anonim ***** válasza:
Meglett az eredmeny down-ra?
2019. ápr. 6. 13:55
 28/28 A kérdező kommentje:

Pénteken hívtak, most értem ide!

Természetesen negatív. a tenyésztés még folyik,de a genetikus azt mondta, hogy a terhességi előzményeimet figyelembe véve a rossz kombinált eredmény vmi durva hormoningadozás, hormonzavar eredménye.

2019. ápr. 7. 09:03
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!