Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Prena teszt vagy magzatvízvétel?

Prena teszt vagy magzatvízvétel?

Figyelt kérdés
Akinek van tapasztalata bármelyikről leírná.Köszönöm
2016. febr. 28. 16:27
 1/6 anonim ***** válasza:

41 éves vagyok, alaposan átbeszéltük a dokimmal a lehetőségeket. A kombinált/integrált tesztet eleve kihagytam, mert az én koromban eleve nagyobb az esély, hogy magasabb kockázat jön ki. (A genetikus szerint nagyon jó döntés volt, mert ezek csak kockázatbecslésre jók, érdemi eredményt nem adnak).

A Prena, Nifty teszt ára nekem jelenleg megfizethetetlen, pontosabban van ezer más helye.

A dokimmal egyeztetve a chorionboholy-biopszia mellett döntöttünk, mivel ezt korábban el lehet végezni, mint az amniot és eredmény is hamarabb van, gond esetén nem egy 20-22 hetes magzatot kell megszülni.

A CVS a genetikus szerint kb. fél százalékkal növeli az egyébként is fennálló vetélési kockázatot. 12 hetes kortól elvégezhető. Az eredményre elvileg pár hetet kell várni, de 40 felett soron kívül megcsinálják a leletelemzést, így már 1 héten belül lesz eredményem.

Még nem volt meg a mintavétel, de olvastam sok-sok beszámolót, akik átestek rajta, azt mondják, egyáltalán nem fájdalmas, max. egy picit kellemetlen.

2016. febr. 28. 16:32
 2/6 anonim ***** válasza:
En a Prena test-et valasztottam, mert 2 doki sem ajanlotta a magzatvizvetelt a kockazatok miatt (veteles stb.). A Prena test csak egy vervetel, kb. 10 nap alatt megvan az eredmeny.
2016. febr. 28. 16:40
 3/6 anonim ***** válasza:

Nifty? mi csak azért nem a niftyt választottuk, mert az amnió eredményével azonos időben lett volna meg, mert nemzeti ünnep volt az országban, ahová küldték, így egy hét munkaszünet lett volna...szóval ez óriási pech volt. persze semmi baj nem lett, de a vérvételt jobban szerettük volna a szúrás helyett.

átküldöm neked priviben, hol volt az amnió és milyen volt!

2016. febr. 28. 16:46
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszokat! :) Valószínűleg az én orvosom,nem fogja támogatni a magzatvíz vételt.Ezért néztem utána,hogy még milyen lehetőségek vannak.

Nagyon drága a Prena teszt tudom,de valamerre lépnünk kell.Csak teljesen bizonytalan vagyok :/

2016. febr. 28. 18:02
 5/6 A kérdező kommentje:
Egyébként azért a Prenára gondoltunk,mert Prena központ az ország több pontján van.A nifty központok tőlünk messze vannak.
2016. febr. 28. 18:11
 6/6 anonim ***** válasza:

Nekem 2 kicsi gyerek mellett egyértelmű volt hogy nem bökünk hasba. Az eredmény az integrálton 1:130 lett Down. A vetélés kockázata meg 1:100 az amnioval.

Igy megoldottuk a Prenatestet. 1 hét alatt kaptam negativ eredmént és semmi kockázat nem volt

2016. febr. 29. 07:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!