Ugye a kötelező vizsgálatokra el kell engedni a munkahelyről. Milyen vizsgalatok tartoznak ide?
Ha a védőnőhöz kell menni az is?
Vérvételek? Fogorvos? Belgyógyász?
Minden ami a terhességhez kötelező.
Védőnő, vérvételek és a kötelező uh.
A terhességhez kapcsolódó vizsgálatokra el kell engedniük, szabadság kiírása nélkül (nálunk volt akinél ezzel probalkoztak, szerencsére nálam már nem).
Vérvétel
Terheléses cukor
Kötelező uh-k
Fogorvos (bár nálam ez önkéntes volt)
Terhes gondozás
Védőnő
Elvileg nem "szabadság" jár.
Elmehetsz a munkaidőben. De pl. Ha a védőnőhöz mész, akkor délelőtt nem mész be csak délután.
Sokan ezt használják ki. Nálunk is volt ilyen. Amikor én vizsgálatra mentem úgy próbáltam az időpontot kérni, hogy ne a munkaidő közepén legyen.
A kollégám aznap be se jött, mert védőnőhöz kell mennie. Ami ugye max. 15 perc.
Csak úgy el kell engedniük
Én orvoshoz mindig úgy kértem i.p-ot hogy max 10perccel előbb kelljen eljönni
De nemcsak a "közelezőekre" engedtek el.
Ki határozza meg, hogy mennyi a kötelező?
Nekem annyi vot ahànyszor az orvos hívott a a terhesség lefolyása miatt
Vérvételnél fél órát,
Védönő esetén 1-2 órát késtem
Kombinált tesztre egyszer a nap közepén mentem el
3 h voltam tàvol ( utazás plusz vizsgálat)
Az, hogy az anyasági támogatáshoz 4 alkalom szükséges, nem jelenti azt, hogy összesen 4 kötelező vizsgálat lenne a terhesség alatt, ne keverjük már a kettőt.
A korábbi válaszolók jól írták, hogy a nőgyógyászati vizsgálatok, védőnő, háziorvos, vérvétel kötelező ultrahangok mind ide tartoznak (a babamozi tényleg nem).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!