A védőnő az ilyenbe mennyire szólhat bele?
nincs 1 éve hogy megvettük a házat ahol lakunk. (egy 2002-ben épült kórszerű házról van szó.
Mikor ideköltöztünk, elötte az összes helyiség festve lett, ezen felül még jó pár dolog került átalakításra, és még most is újítgatunk.
Tegnap kijött a védőnő környezettanulmányra (állítólag kötelező).
Nem volt olyan helyiség a lakásban, amibe nem kötött bele.
a szélfogónál 1 rétegű üvegablakok vannak, ott igazából csak a kabátokat tároljuk, nem a ház része. Na már most ott szerinte szükség van ablakcserére... az egész lakást elvárja, hogy fessük át "egy tisztasági meszeléssel", mire jön a baba (ismétlem, nincs 1 éve hogy festve volt)
Olyanba belekötött, hogy a nappaliba térdmagasságba van 2 konektor. Ezek baleseti források, rakassuk át, vagy toljunk elé szekrényt.
Kérdezte hol lesz a babaágy. Mondtuk a nappaliba (a gyerekszoba az emeleten van, nem hallanám hogy sír) a mi szobánk mellett. Hát hogy oda nem lehet, a mi szobánkba kell berakni, sőt, az első napokban elvárja, hogy a gyerek velünk is aludjon. Mikor mondtam, hogy ezt felejtse el, kikelt magából, hogy akkor hogy fogom figyelni, hogy lélegzik-e. Meg amúgy is, ablakkal szembe nem rakhatok babaágyat.
Anyukám szerint ne törődjek vele, úgyis azt csinálok amit akarok, ő nem szólhat bele. Akkor most mit követel ilyeneket?!

Jesszus, nem százas az a védőnő tuti.
Nekem azt mondta a védőnő, hogy az elején és a végén van "kötelező" látogatás. Az elsőnél a környezettanulmány van, értsd van e fűtési lehetőség, ivóvíz és áram. Illetve nagyobb hiányosságok, pl fürdő meg ablakok vagy hiányzik a ház egyik fala.
A végén meg azt nézi, hogy készültök e a babára. Egy kötelező elem van az ágy és hogy legyen hol fürdetni és pelenkázni. De pelenkázni akár asztalon is lehet, nem köt bele csak el kell mondani, meg a mosogatóban is lehet fürdetni.
Nekem az elsőre ki sem jött, mondta úgyis dolgozom és beírja, hogy emiatt nem valósulhat meg. XI kerben lakunk, nem valószínű hogy nincs áram stb.
Most 35+5 vagyok holnap találkozunk és megbeszéljük mikor jön ki. Hozzáteszem ni 3 éve festettünk de most nem fogunk mert 1 max 2 év múlva el akrunk költözni, nem volt gond mikor említettem. Plusz még sehogy nem állunk nem jöttek még meg a bútorok sem, csak jövő héten fognak.

Kötelező környezettanulmány.(Nálunk is kint volt párszor)
Szerintem nem köthet bele.Nálunk 9 konnektor van a nappaliba.Mindegyikbe tettünk vakdugót máris nincs balesetveszély, nem hogy áthúzatni az összes vezetéket.:D
Körbe nézett, hogy milyen a lakás de nem érdekelte az, hogy a fal mikor volt festve meg ilyenek sőt olyan sem, hogy hol lesz a baba vagy ilyesmik.
Szerintem sem kell vele foglalkozni.

Ki kell mennie ilyen korán, ezzel a résszel nincs baj. Úgy szerepel nekik, hogy a jelentkezéstől számított 2 héten belül ki kell mennie az első látogatásra.
Ezért se kell túl korán jelentkezni! ;)
Utána még 3-szor mennie kell talán, vagy 4?
Azt tudom, hogy én most írtam alá, hogy nem ragaszkodom a 4-szeri alkalomhoz, se az első korai látogatáshoz (egyébként lakásfelújítás miatt. Otthon se vagyunk).
De amúgy nyilván túlbuzgó és nem szólhat ilyenbe bele.

De ha most megkérdezném, ez hol történt, hogy be tudjam jelenteni a felettesének, nyilvén nem árulnád el.
Miért jó ez a kamu uszítás?

Kedves 17.-es. jelentsd, szíved joga ;) Agárdi körzet ;) Csak hogy megnyugodj. Nem hinném, hogy okom lenne ilyesmiket kitalálni...
Veled is csak többen vagyunk :D :D

Pfff Azta de kemény! Én biztos elküldtem volna a búsba. 11 hetesen még védőnőt se láttam nem még hogy ő jött volna. Akkor is készültem hogy majd mindent végignéz erre annyi volt, hogy megnézte a gyerekszobát, látta hogy van gyerekágy meg ruha, babakocsi és kész. Beszélgettünk róla mi kell a szüléshez meg mi lesz pár napig utána mire számítsak.
Sajnálom, kitartást a nénéhez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!