A védőnő az ilyenbe mennyire szólhat bele?
nincs 1 éve hogy megvettük a házat ahol lakunk. (egy 2002-ben épült kórszerű házról van szó.
Mikor ideköltöztünk, elötte az összes helyiség festve lett, ezen felül még jó pár dolog került átalakításra, és még most is újítgatunk.
Tegnap kijött a védőnő környezettanulmányra (állítólag kötelező).
Nem volt olyan helyiség a lakásban, amibe nem kötött bele.
a szélfogónál 1 rétegű üvegablakok vannak, ott igazából csak a kabátokat tároljuk, nem a ház része. Na már most ott szerinte szükség van ablakcserére... az egész lakást elvárja, hogy fessük át "egy tisztasági meszeléssel", mire jön a baba (ismétlem, nincs 1 éve hogy festve volt)
Olyanba belekötött, hogy a nappaliba térdmagasságba van 2 konektor. Ezek baleseti források, rakassuk át, vagy toljunk elé szekrényt.
Kérdezte hol lesz a babaágy. Mondtuk a nappaliba (a gyerekszoba az emeleten van, nem hallanám hogy sír) a mi szobánk mellett. Hát hogy oda nem lehet, a mi szobánkba kell berakni, sőt, az első napokban elvárja, hogy a gyerek velünk is aludjon. Mikor mondtam, hogy ezt felejtse el, kikelt magából, hogy akkor hogy fogom figyelni, hogy lélegzik-e. Meg amúgy is, ablakkal szembe nem rakhatok babaágyat.
Anyukám szerint ne törődjek vele, úgyis azt csinálok amit akarok, ő nem szólhat bele. Akkor most mit követel ilyeneket?!

Eléggé barom védőnőt fogtál ki, sajnos.
Azon túl, hogy bólogatnék, nem kezdenék beszélgetést vele.
Ha kötekedne, akkor viszont simán elmondanám a véleményem.
Figyelj. Nem ő lesz a gyerek anyja. Nem szólhat bele semmibe. Ne foglalkozz vele, ne idegesítsd magad rajta.
Szorítkozz a lehető legkevesebb beszédre vele, aztán ennyi! :)
Könnyű szülèst!

Köszi, én is így gondolom,Csak ha neki nem tetszik valami, nem mehet valahova tovább, ittgondolok gyámügy, ilyenek.
Nagyon fenyegetőnek éreztem.
Ja és 11. Hetes vagyok. Nem tudom hova ez a nagy kapkodása.

Mindezekhez semmi köze. Csak azt kellene "ellenőriznie", hogy tiszta, rendezett környezetbe, jó körülmények közé érkezik a baba, és megvannak a higiénés feltételek a fogadásához. A lakás elrendezése meg a konnektorok magassága nem rá tartozik...És miért ment ki még az első trimeszterben? Hozzánk a harmadik trimeszterben jött először "környezettanulmányra", de az is inkább udvariassági látogatás volt...
Sajnállak, nem százas a védőnőd.

Hu ha már most ilyen, készítsd magad lelkiekben, lesz még bajod vele.
De ahogy elôttem írták. Ha magyaráz bólogass, de legyél határozott. Kerek-perec mondd meg neki tômondatokban, hogy értse. Most nem lesz festés. Kész.
És ne aggódj, anyukádnak van igaza. Kifogtál egy fontoskodó, okoskodót, de megtanulod kezelni elôbb-utóbb.

Ezt az idióta túlbuzgó pitsát már bocsánat.
Olyan putrikba viszik haza a gyerekeiket sok helyen, ott nem mernek kekeckedni, normális családnál még az ablak rétegébe is beleköt.
Ne aggódj, csak kiröhögnék ilyenekért. Nem tehet semmit.

Hát, nem gondoltam, hogy egyszer örülni fogok az én "leszarós" védőnőmnek, de jobb mint a tied.
Terhességem alatt sosem jött ki, amikor hazajöttünk a kórházból, akkor jött 1x, és akkor is csak a gyerekszobát nézte. Merthogy külön szobában van a fiam születésétől kezdve. Azóta sem jött. 5 éves a fiam.
Státuszok miatt is én keresem.
SZóval nem sok vizet zavar az életünkben.
De ha ilyen lenne, mint a tied, hamar megbeszélném vele, hogy a saját házát alakítgassa, ne az enyémet...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!