Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Szedjek-e tovább vitamint?

Szedjek-e tovább vitamint?

Figyelt kérdés
Femibiont, aztán Jutavitot szedtem, 6. hetes terhességem óta. Most vagyok a 33. hétben. Elfogyott a terhesvitaminom. Vegyek-e a "maradék" időre, vagy úgysem ezen áll vagy bukik a gyermekem egészsége?! Sokan azt mondják hanyagolható, ezektől a vitaminoktól csak súlyosabb, hosszabb, nagyobb lesz a baby.

2018. febr. 25. 21:41
 1/5 anonim ***** válasza:
100%
A vitamintól nem lesz óriás gyereked, neked viszont még a gyermekágyi idôszakban is szükséged lesz a vitamin pótlásra, fôleg ha szoptatsz. Szóval nyugodtan folytasd. Nem muszáj kifejezetten terhesvitamint, bár pl. az Elevit Complexnel van szoptatási idôszakra kifejlesztett változata. De jó a mezei multivitamin is.
2018. febr. 25. 21:52
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nem a gyereked egészsége múlik rajta, hanem a tied. Hihetetlen, hogy a nők még mindig nem tudják hogy a vitamint azt magukért szedik nem a gyerekért.

A gyerek elveszi ami kell neki, viszont neked a vitamin azért van ne hulljon ki a hajad meg a fogad stb. Egyébként ha tervezel szoptatni akkor érdemes a szoptatás végéig végig szedni, én összesen majdnem négy évig szedtem folyamatosan. Olyan vitamin mint akármelyik másik.

2018. febr. 25. 22:05
 3/5 anonim ***** válasza:

Csatlakozom a tobbiekhez, nyugodtan vedd meg, mert szules utan legalabb annyira jelleni fog egy ideig, mint terhesseg alatt. Meg akkor is kell, ha nem szoptat az ember valamilyen oknal fogva.

Szules utan a verveszteseg miatt a vitaminban levo vas igen jol jon, plusz sok friss anyuka owsze-vissza eszik az elso hetekben a non-stop szoptatas miatt. Ha hasfajos a baba es lesz par dolog, zoldseg, amit nem ehetsz, akkor szinten nem art a vitamin.

A tel pedig meg tart, a d-vitamin igy is, ugy is kellene.

Hidd el, nem megy karba, eleve szulesig meg majd ket honapod van, alig fog maaadni vitaminod pkuszban.

2018. febr. 26. 07:05
 4/5 anonim ***** válasza:
Rajta van h a szoptatás alatt is lehet szedni.én is szedtem,sőt még utána is mert olyan sok maradt h sima multivitamij helyett is azt szedtem amíg el nem fogyott!
2018. febr. 26. 10:28
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm.
2018. febr. 26. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!