Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Nőgyógyász titeket milyen...

Nőgyógyász titeket milyen gyakran vizsgált meg?

Figyelt kérdés

Eddigi terhesgondozásom úgy nézett ki, hogy mentem az orvoshoz, először megvizsgált, aztán adta a beutalót genetikai UH-ra, vérvételre, éppen ahova kellett pluszba mennem, ellenőrizte az eredményeket, de nem vizsgált meg lent. Szinte hetente találkozunk, csak kérdezem, hogy ez másnál hogy megy.

18hkm

2017. márc. 3. 20:29
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
Mivel volt érvényes rákszűrésem, eddig egyszer sem vizsgáltak meg alulról. Csak uhk voltak, változó, hogy hány hetente egyek, az éppen következő vizsgálattól függ
2017. márc. 6. 12:33
 12/16 anonim ***** válasza:
51%
Normális. Problémamentes terhességet nem kell piszkálgatni.
2017. márc. 6. 13:24
 13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. A méhszáj gondolom majd a végefelé lesz "izgalmas"
2017. márc. 6. 13:52
 14/16 anonim ***** válasza:
Az első és a második terhességem idején havonta volt kézi méhszájvizsgálat. A harmadik terhességemet másik orvos gondozta, és ő egyetlen egyszer vizsgált meg kézzel a terhesség alatt: amikor már elfolyt a magzatvíz és készített elő a sürgősségi császárra (ikerterhes voltam, eredetileg program császár lett volna). A terhesség alatt kizárólag hüvelyi UH-val nézett méhszájat a 30. hétig. Ezután meg már csak hasi UH-n nézte hogy nem nyílik-e a belső méhszájam. Állítólag ez az új terhesgondozási protokoll: a lehető legkevesebbet piszkálják kézzel a méhszájat, hogy nehogy beindítsák vele idő előtt a szülést.
2017. márc. 7. 20:37
 15/16 anonim ***** válasza:

2 éve szültem az elsőt, magán orvoshoz jártam.

Kb. havonta jártam hozzá, de csak a méhszájamat nézte. Beutalókat a védőnő adott. Vérvételre, nst-re a kórházba kellett menni, uh-ra úgy kellett, hoyg aznapra kérni időpontot amikor épp ő rendel. A 4 kötelező uh-ból kettőre kértem úgy időpontot, hoyg hozzá, de egyszer helyettesítés volt, tehát a saját orvosom egyszer ultrahangozott. A leleteimet át szokta nézni.

Másodszorra nem fogadok orvost, így nincs értelme.

2017. márc. 8. 07:31
 16/16 anonim ***** válasza:

Első gyereknél havonta.

Második gyereknél a terhesség megállapításakor,majd 28 hetesen és 36 hetesen.

Harmadikat várom.Terhesség megállapításakor vizsgált meg amikor panaszom volt és itt protokoll a 28 hetes.

2017. márc. 11. 20:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!