Eddigi terhesgondozásom úgy nézett ki, hogy mentem az orvoshoz, először megvizsgált, aztán adta a beutalót genetikai UH-ra, vérvételre, éppen ahova kellett pluszba mennem, ellenőrizte az eredményeket, de nem vizsgált meg lent. Szinte hetente találkozunk, csak kérdezem, hogy ez másnál hogy megy.
Mivel volt érvényes rákszűrésem, eddig egyszer sem vizsgáltak meg alulról. Csak uhk voltak, változó, hogy hány hetente egyek, az éppen következő vizsgálattól függ
2017. márc. 6. 12:33
12/16 anonim válasza:
Normális. Problémamentes terhességet nem kell piszkálgatni.
2017. márc. 6. 13:24
13/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. A méhszáj gondolom majd a végefelé lesz "izgalmas"
2017. márc. 6. 13:52
14/16 anonim válasza:
Az első és a második terhességem idején havonta volt kézi méhszájvizsgálat. A harmadik terhességemet másik orvos gondozta, és ő egyetlen egyszer vizsgált meg kézzel a terhesség alatt: amikor már elfolyt a magzatvíz és készített elő a sürgősségi császárra (ikerterhes voltam, eredetileg program császár lett volna). A terhesség alatt kizárólag hüvelyi UH-val nézett méhszájat a 30. hétig. Ezután meg már csak hasi UH-n nézte hogy nem nyílik-e a belső méhszájam. Állítólag ez az új terhesgondozási protokoll: a lehető legkevesebbet piszkálják kézzel a méhszájat, hogy nehogy beindítsák vele idő előtt a szülést.
2017. márc. 7. 20:37
15/16 anonim válasza:
2 éve szültem az elsőt, magán orvoshoz jártam.
Kb. havonta jártam hozzá, de csak a méhszájamat nézte. Beutalókat a védőnő adott. Vérvételre, nst-re a kórházba kellett menni, uh-ra úgy kellett, hoyg aznapra kérni időpontot amikor épp ő rendel. A 4 kötelező uh-ból kettőre kértem úgy időpontot, hoyg hozzá, de egyszer helyettesítés volt, tehát a saját orvosom egyszer ultrahangozott. A leleteimet át szokta nézni.
Másodszorra nem fogadok orvost, így nincs értelme.
2017. márc. 8. 07:31
16/16 anonim válasza:
Első gyereknél havonta.
Második gyereknél a terhesség megállapításakor,majd 28 hetesen és 36 hetesen.
Harmadikat várom.Terhesség megállapításakor vizsgált meg amikor panaszom volt és itt protokoll a 28 hetes.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!