Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi ez a nagy hisztéria a...

Mi ez a nagy hisztéria a terhesek súlygyarapodása körül mostanság?

Figyelt kérdés
Már a 3. kismama ismerősöm panaszkodott, hogy megfenyegette az orvos, ha hízik 1-2 kilót, kórházba fekteti. Egyikük sem érte még el a 10 kg-t 25-30 hetesen. Volt akinek szülés előtt pár nappal húzta a száját a 8 kg-ra az orvos. Nekem semmit nem mondtak 2 éve a 12 kg-ra, szobatársam 23 kg-jára se lett világvége. Most miért figyelik ennyire betegesen?

2016. szept. 12. 21:59
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 9-es miss tökély a bálnázás azért durva,én 100 kg kezdtem a terhességet,hirtelen feljöttek a kilók úgy h normálisan érkeztem és napi 1 másfél óra sport,kiderült 15 hetesen h pajzsmirigy probléma,addig híztam csak aztán megállt,plusz 12kg jött fel,doki nemszólt semmit,viszont a nővérke aki a szívhangot csinálta,azt kérdezte tőlem,h baba is van itt vagy csak háj,ha megszülök,komolyan elkezdi a endokrinológus hormonokkal helyrehozni a pajzsmirigyet,szóval a hízás sok mindentől függ,egy betegségtől,genetikától
2016. szept. 13. 14:32
 22/26 anonim válasza:
100%
Én a 23. hét végén vagyok, eddig egy kilót híztam. A doki letolt és diétára akar fogni... 170 centi / 65 kg, mostmár 66. Én sem értettem, mi a gondja, de jó tudni, hogy nem csak engem piszkálnak ilyennel. A védőnőm normális, ő még egyszer sem piszkált a súlyommal, a nőgyógyászom viszont minden alkalommal.
2016. szept. 13. 14:52
 23/26 anonim ***** válasza:
41%
Jaaaj, ezek a pajzsmirigyes dolgok. Igenis bálna egy terhes nő. Én is az voltam. 8 kg jött rám úgy, hogy pajzsmirigybeteg vagyok. Ha odafigyelsz a kaja minőségére, betartasz pár szabályt, akkor nem hízik az ember 10 kg-nál többet egy várandósság alatt.
2016. szept. 14. 19:10
 24/26 anonim ***** válasza:

Csak jelezném, hogy én a másik véglet vagyok, ésitt azért pánikol a védőnő örökké. 87 kilóval kezdtem 31. héten 81 kiló vagyok. 27. hét óta 180-as GDM diéta. Normális fejlődés, korának megfelel, babával minden rendben, csak a vércukor értékek romlanak, most éppen a 170g CH-ról lenyomták 160-ra, így is vannak magas értékek reggel, inzulin lesz.

Nem egyedi, eddig mind a három terhesség fogyással zárult. Az elsőnél 61 kilóval kezdtem, röhejes módon mikor kijöttem, ugyanannyi voltam, igaz 15 nap után engedtek ki. A másodikkal 5 kiló fogyás terhesség alatt, 8-al voltam kevesebb hazafelé. Szóval tutti, hogy alkati kérdés, genetika, hogy ki hová, mennyit hízik, én nem hiszek abban, hogy mindenkire jó ugyanaz a sapka, hogy 8 kiló és kész.

2016. szept. 21. 13:31
 25/26 anonim ***** válasza:

Én 37.hét közepén vagyok. A 35héthez képest fogytam. Böven van miből,a baba nő és jól van. Van mit elvenni az anyából.

Simán fogyhattam volna végig,mert sokat mutat a mérleg,mégha a látvány sokkal kevesebbnek tűnik is.

2016. szept. 21. 19:39
 26/26 anonim válasza:
jesszusom! engem meg azzal idegesítenek, hogy nem eszem rendesen! 45kg voltam a terhesség elején, 4hónapot végighánytam..biztos vagyok benne, h még fogytam is abban az időben és most vagyok 54!(35-ik hét)
2016. szept. 27. 21:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!