Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Mi ez a nagy hisztéria a...

Mi ez a nagy hisztéria a terhesek súlygyarapodása körül mostanság?

Figyelt kérdés
Már a 3. kismama ismerősöm panaszkodott, hogy megfenyegette az orvos, ha hízik 1-2 kilót, kórházba fekteti. Egyikük sem érte még el a 10 kg-t 25-30 hetesen. Volt akinek szülés előtt pár nappal húzta a száját a 8 kg-ra az orvos. Nekem semmit nem mondtak 2 éve a 12 kg-ra, szobatársam 23 kg-jára se lett világvége. Most miért figyelik ennyire betegesen?

2016. szept. 12. 21:59
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
55%

Te 9-es!

Azért a bálna elég b.nkó dolog.

Nekem pl senki nem szólt a hízás miatt. Elsőnél a 171 centihez 86kilóval kezdtem,87-el szültem,haza meg 80-al jöttem.

Most a másodiknál is 86-al kezdtem,36 hetes vagyok és 95kiló.Egyik védőnői látogatáson 93kg voltam,hidegebb időben úgy,hogy előtte két nappal még kánikula volt és a kórházban a mérlegen 97voltam... Szóval ki tudja mennyi víz van rajtam most is. A mellem is 85B-röl 85D lett.

És mindenki 75-80kilónak néz,hiába vagyok 95.

Köszönöm szépen,de nem vagyok igénytelen,már a legelejétől kismamának és nem kövérnek néztek.

A súly csak egy szám,egy nehéz csontú vagy egy izmos nőnek több,mint egy átlag vékony alkatú,fenekét meresztőnek.

2016. szept. 13. 07:22
 12/26 anonim ***** válasza:
100%
Egyes vagyok. 49 kg-val kezdtem, most 57 vagyok, 160 cm vagyok. Az az érdekes, hogy sehol nem látszik rajtam, csak a hasamon, hátulról ugyanúgy nézek ki. Ugyanazok a gatyák is rám jönnek, csak begombolni nem tudom. Egyáltalán nem vagyok igénytelen bálna, és adok is magamra, csak veszélyeztetett terhes lettem és hirtelen abba kellett hagynom a rendszeres sportot. :(
2016. szept. 13. 07:24
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
Én sem tudom, de totál kivoltam miatt, tényleg vékonyan estem teherbe mindkétszer (178 ceni és 60 ill. 58 kiló), nem híztam 10-12 kilónál többet, mégis mindig ezen pörgött a védőnő vagy az orvos. Aztán mikor a vége felé kicsinek mérték a babát mindkét esetben jött a kétségbeesés, hogy jajj egyek bőségen...no komment.
2016. szept. 13. 07:58
 14/26 anonim ***** válasza:
54%

Akkor 6-8 kg, de az anya testméretétől is függ (egy alacsony nőnél kicsit kevesebb van mindenből, vizesedni sem mindenki szokott).

10 kg fölött (ha nem vizesedés van a háttérben), már anyai hízásról beszélünk, tehát zsírgyarapodásról.

Engem anno 24 hetesen diétára állítottak enyhe terhességi cukor miatt. 155 cm vagyok, 50 kg voltam terhesség előtt. 59 kg-mal mentem szülni és 52-vel jöttem ki a kórházból, tehát 2 kg zsír jött fel. Ha nincs a diéta, fene tudja hol állok meg, mert kezdtem épp rákapni a csokit csokival étrendre...

2016. szept. 13. 08:19
 15/26 anonim ***** válasza:
43%

11-es

A bálnát arra mondtam, aki 20-30 kilót felzabál magára a babára hivatkozva. Utána pedig csodálkozik, ha a férje nőt keres helyette. Akinek nem inge, nem veszi magára.

A vizesedés, gyerek(ek) súlya nyílván nem azonos a magára zabált hájjal.

2016. szept. 13. 08:48
 16/26 anonim ***** válasza:
100%

Ez a hízás kérdés jól megosztja a népet mindig. Csak azt felejtik el, hogy minden terhesség és minden kismama más.

Mindhárom terhességemet 57 kilóval kezdtem, az elsőnél tankönyv szerinti ütemben híztam 10 kilót a végére (össze-vissza ettem amit megkívántam). A másodiknál sokkal gyorsabban és többet híztam, hiába vigyáztam, szénhidrát diétáztam (az a terhesség véget ért a 33. héten, de addig felszedtem kb. 12 kilót. Azonban a normálisnál sokkal több volt a magzatvizem, a végén kiderült). Most a harmadik terhesség 17. hetét kezdtem, ma reggeli mérés szerint 80 dekát híztam eddig úgy, hogy most ikreket várok. És még gyógyszert is kell szednem pajzsmirigy túlműködésre, ami állítólag ragasztja a kilókat. Plusz eszem azt, ami "szembe jön".

Szóval arra akartam kilyukadni, hogy nem mindig csak a kismamán múlik a hízás mértéke, hanem közrejátszhatnak hormonális okok is, meg több magzatvíz stb.

Azaz nem mindenki azért szed fel huszon-kilókat, mert napi rendszerességgel kieszi a hűtő tartalmát.

2016. szept. 13. 09:12
 17/26 anonim ***** válasza:
100%
32 héten vagyok és most tartok +10 kilónál, nekem még sem a védőnő sem a doki nem szólt be. Kíváncsi leszek a végére..
2016. szept. 13. 09:32
 18/26 anonim ***** válasza:
70%

Nekem a dokim sosem szólt érte. A lányommal 20 kg szedtem fel a fiammal 13 kg.

A régi védőnőm sem szólt aztán kaptam egy új védőnőt és a fiammal kezdtem vizesedni de nagyon ami azt eredményezte hogy heti 1 kg jött fel,de már a gyűrű se fért az ujjamra. Beutaltott egy vérvételre és mikor mondtam a dokimnak azt mondta tiszta hülye minek? Egész terhélesség alatt minden eredményem jó volt. De végig. Mégis a védőnőm már diétára fogott volna a dokim meg látta egy merő viz vagyok. :( Ha terhes leszek kiváncsi leszek mit fog mondani a védőnő mert én alapból kicsit ducibb vagyok de mindennek ellenére minden évben megcsináltatok minden vizsgálatot ne legyen semmi probléma vagy ha van tudjak ellene tenni.

Egy másik kismama is hizott többet a vége fele minden nélkül elküldte vizeletre mrg vérvételre. Aztán azok rendben voltak diétára fogta a lányt.

Nem is értem hogy jön egy védőnö egy ilyen elbiráláshoz mert ha az orvos mondja oké de az orvost nem birálhatja felül a védőnő

2016. szept. 13. 09:55
 19/26 anonim ***** válasza:
31%
De gonosz beszólás volt a bálna! Mert Te mi voltál csontkollekció? Vagy maga a tökéletesség? Hogy jut eszedbe ilyen bunkót irn?
2016. szept. 13. 11:05
 20/26 anonim ***** válasza:
70%
18 hetes vagyok, nekem azon csodalkozik a vedono, h semmit se hiztam, viszont no a pocak, a babocaval egyutt.
2016. szept. 13. 11:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!