Mi ez a nagy hisztéria a terhesek súlygyarapodása körül mostanság?
Nem tudom. Mondjuk az ismerőseim rendre huszon kilókat szednek fel. De van aki azért mert zabàl tényleg,van aki normàlisan eszik de úgy is hìzott, meg van aki a cukor miatt 160 ch melett is hìzott.
Mondjuk 10 éve a fiammal (egy 12 hetesen történt vetélés utàn) jó kis plusszal kezdtem, a védőnő ki volt akadva rendesen. Én meg megmondtam neki hogy tehet egy szivességet és ha nem lenne kötelező biztos nem làtna többet, büdös bunkó volt. A doki nem mondott semmit, csak hogy ha lehet maradja a 7-12 kg között. (84kgval kezdtem 92kgval szültem, max 70 kg szoktam lenni)
Màsodikkal 77kg voltam 12 hetesen, szerintem 70 körül kezdhettem, 80kgval szültem.Semmit nem mondott a doki, csak az utolsó 3 kg kb egybe jött fel a 32. héten, akkor volt annyi megjegyzése, hogy figyeljek rà, nehogy vizesedjek és az legyen az oka a hirtelen plusz kg-nak.
Most nem tudom mennyivel kezdtem, még szoptatom a legkisebbet, szóval csak a plusz mellrész is tetemes, biztos vagyok màr 80 fele.
De tényleg itt is mindig sokan nyavalyognak a 30 ikszedik heti 4-5 kilós hìzàsokon. Persze figyeljenek oda a dokik de amikor ilyen felsőbbrendű lekezelő stìlusban osztja az észt a doki vagy a védőnő, tőlem megkapnà a magàét.
Nem mindegy a kiindulási súly, pl. egy eleve túlsúlyos nőnél az a jó ha a súlya nem nő egyáltalán vagy csökken a terhesség végéig. A saját és a gyereke érdekében.
Sokaknál pl. a hirtelen nagy súlygyarapodás hátterében valamilyen terhességi betegség áll, ami szintén veszélyes lehet a babára és az anyára is, főleg ha nem figyelnek oda rá (a kórházban pedig állandó megfigyelés alatt van)
Alapból 6 kg körül van a magzat és a hozzá tartozó "cuccok" miatti súlygyarapodás.
Ezt válasszuk külön a hízástól. Az az anyai zsírtérfogat növekedése. Arra valóban nincs szükség. 2-3 kg belefér (ha vizesedik, több is), de tényleg nem indokolt 20 kg zsírtöbblettel távozni a kórházból.
Kedves utolsó ezt gondold màr àt.
Àtlag:
3 kg baba
0.8 kg méh
1 kg méhlepény
1 l plusz vér
5 dl magzatvìz
mellnövekedés xkg
vizesedés xkg
Ez pl nàlam alapból úgy néz ki, hogy 4 kg volt csak a gyerek. 3 méretet nőtt a mellem c-> f, ez is jelentős súlytöbblet, és vizesedtem.
Nekem a gyerekhez tartozó cucc+ a gyerek 10kg volt. De àtlagban is a 8 kg a reàlisabb.
Nem szültem olyan rég, de csak én (magamban) rugóztam egy kicsit a súlyomon.
55 volt a kezdő, 17 jött fel, 10-zel kevesebbel jöttem ki a kórházból, meg egy 3300 grammos babával.
Ez ugye 7 kiló hízás az egyébként alacsony súlyomhoz. Elfért. A mellemen meg végképp, 65AA-ból lett 75C.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!