Ti megértenétek? Vagy bántó a viselkedésem?
" de én nem vagyok (még) ebben a rózsaszín/lila ködben a baba miatt, mint ő."
3 éves fiam van, én sosem voltam...
Attól, hogy gyerekem lett, még kellett a felnőtt társaság, az értelmes beszélgetés emberekkel. Információ a külvilágról.
Dobj fel más témát a barátnődnek, és ha mindig visszakanyarodik a gyerektémához, rázd le.
Ennyi.
Teljesen megértelek. Ez a harmadik terhességem, de az előző kettőnél is már idegrohamot kaptam attól, hogy néhány ember számára szinte megszűntem értelmes, önálló lényként létezni onnantól, hogy megtudták a babát. Csupán egy nagy hasnak tekintettek, és semmi másról nem voltak hajlandóak velem társalogni, csak a hasam méretéről, meg hogy mikorra vagyok kiírva, rosszul vagyok-e már/még, megvettem-e már a cuccokat...stb.
Szerintem finoman tudasd a barátnőddel, hogy szeretnél más témával társalogni vele, és kész.
Nekem még nem látszik a hasam, de most szentül megfogadtam, hogy pár hónap múlva és is leépítem azokat, akik hasonlóan viselkednek.
Én a szeretet és törődés jelének veszem, ha valaki érdeklődik. Ha ezt eltiprom, akkor magamra vessek, ha idővel már senki semmiről nem érdeklődik.
Én tartom magamat annyira érettnek, hogy nem hisztériázok, mikor számomra már kicsit sok ez a rengeteg kérdés, hanem válaszolok.
Nem, én nem tudlak megérteni, sajnálom. Nem csak a másiknak kell veled szemben normálisan viselkedni, hanem neked is. Vagy szerinted te többet érsz nála, neked többet szabad? Vagy miért viselkedsz így?
Túlreagálod a dolgot....
Ha nem tetszik közöld normálisan a barátnőddel, ne a háta mögött " beszéld ki" a gyikon, mert azzal semmi sem oldódik meg. A telefont szerintem vedd fel és mond el neki, hogy örülsz az érdeklődésnek, de nincs e kedve másról is dumálni....
Mondd meg a barátnodnek, hogy te nem szeretnél ezekrol a témákrol beszélni.
Probléma megoldva.
Ez nem akkora probléma, mint ahogy beállítod. Atelefont bármikor le lehet rakni.
Ja, es az nem rózsaszínű köd, ha arrol beszél, amiben él. Ez foglalkoztatja, ez az élete szerves része.
Ha nekem egy barátnőm azt mondaná, hogy ne beszéljek annyit a gyerekekkel kapcsolatos dolgokrol, akkor sértődés nélkül így tennék. Van, amelyik barátnőm előtt szinte szóba sem hozom a gyerekeket, mert vettem a metakommunikációs jelzéseit.
Talán tényleg csak egy kedves figyelmeztetés kellene a barátnődnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!