Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan tudom kontrollálni a...

Hogyan tudom kontrollálni a viselkedésem szülés közben?

Figyelt kérdés
Úgy gondolom, hogy elég alacsony a fájdalomküszöböm, de nem szeretnék visítozni, hangoskodni a szülőszobán, mert az erőm is elfogy meg elég visszataszító mikor egy kismama hisztizik, de félek, hogy hisztirohamot kapok! Fel lehet erre valahogy lelkileg készülni, hogy "kulturáltan" viselkedjek?
2009. dec. 25. 13:35
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Hmmm nem tudom szerintem nem...

Nekem nem alacsony a fájdalomküszöböm (gondoltam én...) és az első szülésemnél mégis bizony kiabáltam..meg nyögtem.

Mondjuk hiszti rohamot nem kaptam de arra nem is volt energiám már.

Van aki azt mondja h nem is bírt nagyon kiabálni, mert arra már nem maradt levegője-ereje, de amúgy meg nem kell csendben szülni szerintem....ez egyáltalán nem ciki ha kiabálsz vagy nyögsz mondjuk :)

Amúgy meg lehet hogy segít ha magad elé képzeled a babát hogy mindjárt itt lesz és hogy vajon hogy fog kinézni stb.

Barátnőmék jártak ilyen terhes foglalkozásra és ott pedig tengeren ringatózva képzelték el magukat hogy ha jön a fájás akkor ez jelenjen meg nekik és befelé fordulva magukra figyeljenek.

2009. dec. 25. 13:43
 2/8 anonim ***** válasza:
100%

Szia.

Nekem magas a fájdalom küszöböm, de mégis ordítottam. Nem vészesen, de mikor nyomtam annyira feszített, hogy nem bírtam. Mikor meg 2 nyomás között voltam, akkor könnyes szemmel mondtam a páromnak, hogy nem szülök többé.

De efektíve nem hisztiztem, azt tettem, amit a doki mondott, csak közbe kiabáltam nyomásnál. Azért hisztirohamot biztos nem fogsz kapni.

Könnyű szülést kívánok és boldog karácsonyt.

2009. dec. 25. 13:44
 3/8 anonim ***** válasza:
83%
Ne gyötörd magad ilyen gondolatokkal! Szüléskor mindenki egy kicsit másállapotba kerül, mást-mást hoz ki az emberből! Ha úgy érzed jól esne majd kiáltani, hát tedd meg! Véletlenül se szégyeld magad miatta! Más véleményével meg ne foglalkozz! Hidd el, felejthetetlen élmény lesz! Én már kétszer szültem és túlzás nélkül állíthatom, hogy életem leggyönyörűbb pillanatai voltak!
2009. dec. 25. 13:45
 4/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, és előre elnézést kértem a dokimtól, ha esetleg nem lennék "önmagam". :) Egyetlen egyszer kiáltottam egyet (a vége felé) dokim rám is szólt szigorúan, hogy most "nem kiabálunk, hanem összpontosítunk és nyomunk!". Gondoltam magamban, anyád!! :)) De ennyivel megúsztuk.

Utána mesélte, miközben varrt, hogy volt egy nagyon szende kismamája, amolyan kis vékony, úrinő típus... a szülésznővel nevetve mesélték, hogy a nő lebontotta a szülőszobát.. felborított mindent, sikított, üvöltött, és azt hitték, a csempét is leszedi..

Szóval valamennyire biztos lehet kontrollálni, de ha lehet is, akkor szerintem csak nagyon kis százalékban. Nekem "szerencsém volt". :)

2009. dec. 25. 14:29
 5/8 anonim ***** válasza:
100%
ezen ne aggódj, a szülőszobán láttak már mindent, ott mindenki érted és a babádért kell h dolgozzon, ha úgy üvöltesz h pereg a vakolat akkor is meg van hozzá a jogod..de nem fogsz...ilyenkor annyira befelé fordul az ember, h nem igen van ereje hangoskodni....nekem sok minden ki is esett a történtekből
2009. dec. 25. 14:30
 6/8 anonim ***** válasza:
100%
Igen, van hogy olyan is kiderül az emberről amit nem szeretne, hogy kiderüljön. Pl hogy nem tudja kontrollálni önmagát. Nemcsak kismamánál visszataszító a hiszti, hanem a felnőtteknél általában.
2009. dec. 25. 23:44
 7/8 anonim ***** válasza:
100%

Sajnos nem biztos, hogy tudod! Amikor már 40. órája görcsöltem, a világomat sem tudtam. Annyira fáradt voltam, hogy a végére sajnos már nem is nagyon emlékszem! :-(

Az természetellenes, hogy valaki némán szüljön! Tele van az ember hormonokkal, várakozással, fájdalommal, kiváncsisággal...és nem vagyunk fabábuk! :-)

A hiszti az utolsó, ami eszedbe fog jutni, ettől ne félj! :-)

2009. dec. 26. 02:15
 8/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok! Köszönöm a sok választ. Persze, én sem arra gondoltam, hogy némán szülök, csak nem akarok nagyon visítozni! Hihetetlenül félek a szüléstől és ma mondták, hogy valószínű jan.10 helyett valószínű szilveszterkor szülök! :) Remélem minden jól fog menni!

Remélem ti is könnyen szültetek! :)

Utólag is boldog karácsonyt!

2009. dec. 26. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!