Hogyan tudom kontrollálni a viselkedésem szülés közben?
Hmmm nem tudom szerintem nem...
Nekem nem alacsony a fájdalomküszöböm (gondoltam én...) és az első szülésemnél mégis bizony kiabáltam..meg nyögtem.
Mondjuk hiszti rohamot nem kaptam de arra nem is volt energiám már.
Van aki azt mondja h nem is bírt nagyon kiabálni, mert arra már nem maradt levegője-ereje, de amúgy meg nem kell csendben szülni szerintem....ez egyáltalán nem ciki ha kiabálsz vagy nyögsz mondjuk :)
Amúgy meg lehet hogy segít ha magad elé képzeled a babát hogy mindjárt itt lesz és hogy vajon hogy fog kinézni stb.
Barátnőmék jártak ilyen terhes foglalkozásra és ott pedig tengeren ringatózva képzelték el magukat hogy ha jön a fájás akkor ez jelenjen meg nekik és befelé fordulva magukra figyeljenek.
Szia.
Nekem magas a fájdalom küszöböm, de mégis ordítottam. Nem vészesen, de mikor nyomtam annyira feszített, hogy nem bírtam. Mikor meg 2 nyomás között voltam, akkor könnyes szemmel mondtam a páromnak, hogy nem szülök többé.
De efektíve nem hisztiztem, azt tettem, amit a doki mondott, csak közbe kiabáltam nyomásnál. Azért hisztirohamot biztos nem fogsz kapni.
Könnyű szülést kívánok és boldog karácsonyt.
Nekem is nagyon alacsony a fájdalomküszöböm, és előre elnézést kértem a dokimtól, ha esetleg nem lennék "önmagam". :) Egyetlen egyszer kiáltottam egyet (a vége felé) dokim rám is szólt szigorúan, hogy most "nem kiabálunk, hanem összpontosítunk és nyomunk!". Gondoltam magamban, anyád!! :)) De ennyivel megúsztuk.
Utána mesélte, miközben varrt, hogy volt egy nagyon szende kismamája, amolyan kis vékony, úrinő típus... a szülésznővel nevetve mesélték, hogy a nő lebontotta a szülőszobát.. felborított mindent, sikított, üvöltött, és azt hitték, a csempét is leszedi..
Szóval valamennyire biztos lehet kontrollálni, de ha lehet is, akkor szerintem csak nagyon kis százalékban. Nekem "szerencsém volt". :)
Sajnos nem biztos, hogy tudod! Amikor már 40. órája görcsöltem, a világomat sem tudtam. Annyira fáradt voltam, hogy a végére sajnos már nem is nagyon emlékszem! :-(
Az természetellenes, hogy valaki némán szüljön! Tele van az ember hormonokkal, várakozással, fájdalommal, kiváncsisággal...és nem vagyunk fabábuk! :-)
A hiszti az utolsó, ami eszedbe fog jutni, ettől ne félj! :-)
Sziasztok! Köszönöm a sok választ. Persze, én sem arra gondoltam, hogy némán szülök, csak nem akarok nagyon visítozni! Hihetetlenül félek a szüléstől és ma mondták, hogy valószínű jan.10 helyett valószínű szilveszterkor szülök! :) Remélem minden jól fog menni!
Remélem ti is könnyen szültetek! :)
Utólag is boldog karácsonyt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!