Ti járnátok női nőgyógyászhoz?
Sziasztok!
Orvostanhallgató vagyok, és szülész-nőgyógyász szeretnék lenni. Mikor mondom az ismerőseimnek, legtöbbször az a reakció, hogy ez furcsa, mert lány vagyok. Oké, hogy tradicionálisan férfi szakma (például nálunk is a klinikán csak egy doktornő van), de eddig nem gondoltam, hogy ebből hátrányom származna. Azt is hallottam már többször, hogy kellemetlen lenne nekik ha egy nő előtt kellene levetkőzniük. Amit elfogadok, de nem igazán értek, mert természetesen semmi szexuális jellegű dolog nincs a vizsgálatokban.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti is idegenkednétek attól, ha egy nő csinálná a terhesgondozást, vagy vezetné le a szüléseteket? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy főleg külföldben gondolkodom (elsősorban azért, mert undorítónak tartom azt, ami itthon hálapénz címen megy), és ott kiegyenlítettebb a nemek aránya, de most a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
Köszönöm a válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!