Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Kell külön még egy nőgyógyászh...

Kell külön még egy nőgyógyászhoz is járni vagy ez most terhesgondozás?

Figyelt kérdés
genetikai tanácsadásra járok az semmelweis-re de Beke Artúrhoz! de nem mond nagyon semmit nem világosít fel semmiről csak ha oda értem le küld ultrahangra,és utána meg nézi a leleteket és megadja a következő időpontot,hogy mikor mennyek és ennyi! rendben van ez így mással is így van vagy ez a pénz miatt van? vagy kérdezek amit akarok? ez lenne a terhes gondozás? nem küldött védőnőhöz sem! magamtól mentem!Mi lenne a dolga egy nőgyógyásznak pontosan????(nőgyógyászhoz,háziorvoshoz, védőnőhöz és fogorvoshoz kell járni terhesen??

2015. márc. 12. 16:20
 1/8 anonim ***** válasza:
Kell nődöki, aki megvizsgál, nem csak a leleteidet nézegeti, hanem méhszájat ellenőriz, stb :) háziorvoshoz nekem 1x kellett menni ekg-ra, védőnőhöz havonta kell járnom, fogorvoshoz 1x (kivéve persze, ha kezelni kell), de ez nem kötelező csak ajánlott. Ezeken kívül vannak a genetikei uh-k ugyebár, illetve néhány vérvétel + vizeletvizsgálat. Azt hiszem ennyi. De nekem a védőnő adott egy papírt, ahol részletesen le van írva, mikor hova kell menni, biztos te is kapsz majd!
2015. márc. 12. 16:25
 2/8 anonim ***** válasza:

genetikai tanácsadásra akkor kell menni ha gond van. emellett nőgyógyászhoz kéne járni aki megvizsgál, elmond mindent, megbeszéled vele a szülést, esetleg felfogadod. tőle kell is 4 pecsét, hogy megkapd az egyszeri anyaságit majd.

házorvoshoz és fogorvoshoz nem kell járni, hanem egyszer kell elmenni. védőnőhöz is kell menni, ő nézi pl. a vizeletet. és a nőgyógyász küld vérvételre

2015. márc. 12. 16:27
 3/8 A kérdező kommentje:

Igen van egy alap betegségem és az miatt járok genetikai tanácsadásra! a dr úr adott leletet ezzel mentem a védőnőhöz is!csak ma voltam háziorvosnál és ki volt akadva, hogy még nem csináltak vérvizsgálatot meg vizelet vizsgálatot!és hogy miért nincs pecsételve a kis könyvembe(de mondjuk erre tudtam a válasz mert akkor még nem volt meg) és meg kérdezte hogy mit csinál az én nőgyógyászom?? mondtam hogy ultrahangot :-D de mondjuk ha a következő alkalommal a kezébe nyomom hogy pecsételjen az jó nem?meg olvastam a méhszáj vizsgálatról ezt mikor kell,hány hetesen?

most 16 hetes vagyok :-) és 2 hét múlva megyek a 18.heti genetikai ultrahangra

2015. márc. 12. 16:57
 4/8 A kérdező kommentje:
szerintem letámadom a sok kérdésemmel!!
2015. márc. 12. 17:00
 5/8 anonim ***** válasza:
Nekem 20 hetesen nézett méhszájat a nődokim először, kell a nődoki hidd el, nem elég az ultrahang. Vérvételre meg tényleg kellett volna már menned, de nálam is nagyon elhúzódott, én is későn voltam, ebből nem volt gond, de most már menj el mindenképp, és vizeletet is nézzenek, az is nagyon fontos! aztán 24 hetesen terheléses... de ha már voltál védőnőnél, ő nem mondott semmit?
2015. márc. 12. 17:01
 6/8 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen a válaszokat nagyon kedvesek vagytok! holnap reggel megyek vérvételre meg vizelet vizsgálatra is!most jutott eszembe hogy a genetikai tanácsadáson kérdezték ,hogy akkor a Beke dr.úrhoz fogok járni terhes gondozásra én meg mondtam hogy igen! de ha nem foglalkozik velem kellőképpen,akkor keresek egy másik dokit csak ugye szívesebben költeném azt a pénzt is a gyerekre
2015. márc. 12. 17:52
 7/8 anonim ***** válasza:

mindenesetre furcsa, hogy nőgyógyász még nem is látott :)

minél előbb menj el, ne a genetikustól várd, hogy vizsgálgasson :D fogd fel így, hogy hozzá magadért mész, a pici miatt viszont nőgyógyász kell. minél előbb és egyébként 3-4 hetente hívnak majd vissza, ő vizsgál, ő adja a beutalót, ő pecsétel, ő nézi majd a magzatmozgásokat amiket beírsz...

2015. márc. 12. 18:01
 8/8 A kérdező kommentje:
mikor bementem hogy pozitív lett a teszt azóta őhozzá járok !a genetikai tanácsdóm nőgyógyász is egyben!!! csak fura hogy nem vizsgált meg csak az ultrahang alapján írja leleteket!van pár fura dolog és ezért kérdeztem hogy ,hogy működik a terhesgondozás! !de mondom ha nem változik akkor megyek másik dokihoz!
2015. márc. 12. 18:37

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!