Ti járnátok női nőgyógyászhoz?
Sziasztok!
Orvostanhallgató vagyok, és szülész-nőgyógyász szeretnék lenni. Mikor mondom az ismerőseimnek, legtöbbször az a reakció, hogy ez furcsa, mert lány vagyok. Oké, hogy tradicionálisan férfi szakma (például nálunk is a klinikán csak egy doktornő van), de eddig nem gondoltam, hogy ebből hátrányom származna. Azt is hallottam már többször, hogy kellemetlen lenne nekik ha egy nő előtt kellene levetkőzniük. Amit elfogadok, de nem igazán értek, mert természetesen semmi szexuális jellegű dolog nincs a vizsgálatokban.
Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti is idegenkednétek attól, ha egy nő csinálná a terhesgondozást, vagy vezetné le a szüléseteket? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy főleg külföldben gondolkodom (elsősorban azért, mert undorítónak tartom azt, ami itthon hálapénz címen megy), és ott kiegyenlítettebb a nemek aránya, de most a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Én is doktornőhöz járok, nagyon kedvelem. Most babát várok és azután mentem hozzá, miután 3 férfi nőgyógyász az SZTK-ban közölte, hogy nem is vagyok terhes, meg elvetéltem, meg méhen kívüli vagyok stb. Sajnos így fizetős a dolog, mert a magánrendelőjébe járok a doktornőnek, de ettől függetlenül nagyon jó orvosnak tartom. És örülök, hogy jött az SZTK-ba két fiatal doktornő. Mindkettőnél voltam (egyszer rákszűrésen, másik alkalommal beutalót kérni inzulin rezisztencia vizsgálathoz) Meglepődtem, hogy mennyire fiatalok, de nagyon alaposak és kedvesek voltak. Úgyhogy hajrá, és sok sikert kívánok a továbbiakban!
Én ugyan még csak férfi nőgyógyásszal találkoztam, viszont volt intim problémám, amivel a nőgyógyászaton semmit nem akartak kezdeni, így kénytelen voltam privátba bőrgyógyászhoz menni, aki viszont nő. Nagyon meg vagyok vele elégedve, nem azt nézem, hogy nő, hanem azt, hogy nem csak a könyvből tudja, hogy miről beszélek, hanem át is érzi, hisz ő is nőből van.
Szóval szerintem nőként, ha a szakértelme teljesen rendben van, akkor szívesebben járnék egy női nőgyógyászhoz!:)
Nekem az volt a kritérium, keresésnél, hogy nő legyen a nőgyógyász, és fiatal. Nem azért, mert extrém szégyenlős vagyok, vagy ilyesmi, csak úgy gondolom, hogy egy nővel nyíltabb tudok lenni, és könyebben tudunk egyenrangú kapcsolatot kialakítani.
Második fiatal női nőgyógyászom van (az első elköltözött), nagyon elégedett vagyok.
En ugyeletben kerultem noi dokihoz? Elso babammal veteltem epp. Minosithetetlenul bunko volt es erzeketlen, emiatt meg szornyubb az emlek. Szettart labakkal fekudtem a vizsgalo szeken, mikozben dolt belolem a ver. O felvette a telefonjat elvonult, de hallottam es nagyokat nevetett. Szerintetek??? Sokkos allapotban voltam.
Sote1 volt a korhaz.
Masik janos korhaz terhesambilancia, ott is van egy no, de extra erzeketlen...
ezek utan nem akarok noi dokival talalkozni, meg, ha tudom, hogy nem mind ilyen, akkor sem...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!