Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Ti járnátok női nőgyógyászhoz?

Ti járnátok női nőgyógyászhoz?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Orvostanhallgató vagyok, és szülész-nőgyógyász szeretnék lenni. Mikor mondom az ismerőseimnek, legtöbbször az a reakció, hogy ez furcsa, mert lány vagyok. Oké, hogy tradicionálisan férfi szakma (például nálunk is a klinikán csak egy doktornő van), de eddig nem gondoltam, hogy ebből hátrányom származna. Azt is hallottam már többször, hogy kellemetlen lenne nekik ha egy nő előtt kellene levetkőzniük. Amit elfogadok, de nem igazán értek, mert természetesen semmi szexuális jellegű dolog nincs a vizsgálatokban.

Szóval az lenne a kérdésem, hogy ti is idegenkednétek attól, ha egy nő csinálná a terhesgondozást, vagy vezetné le a szüléseteket? Az igazsághoz hozzátartozik, hogy főleg külföldben gondolkodom (elsősorban azért, mert undorítónak tartom azt, ami itthon hálapénz címen megy), és ott kiegyenlítettebb a nemek aránya, de most a ti véleményetekre vagyok kíváncsi.

Köszönöm a válaszokat!

2015. júl. 28. 15:49
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
Nekem mindegy, hogy nő vagy férfi az orvos. Szülés után két nő nődoki is megvizsgált és semmivel nem volt másabb, mint mikor férfi vizsgált meg.
2015. júl. 28. 16:35
 12/23 anonim ***** válasza:

Engem az orvos neme nem befolyásol. A szakmai tudása, hozzáállása alapján szelektálok. A nőgyógyászom férfi, de ez nem volt kritérium.

Kiírt dátum előtt két héttel ért volna vissza az orvosom egy egy hónapos tengerentúli konferenciáról. Szóba került, hogy addig ki helyettesítse, ha neadjisten előbb szülnék. Kérdezte, hogy milyen kritériumok alapján keressen kollégát. Mondtam, hogy nemre, etnikumra, nyelvre (angolul beszélek, legalább azt beszélje), vallásra való tekintet nélkül olyat, aki jó szakember. A többire teszek magasról.

2015. júl. 28. 16:38
 13/23 A kérdező kommentje:

Köszi az eddigi válaszokat, látom azért itt is megoszlanak a vélemények. :) Írhattok nyugodtan negatívat is, nekem ugyanolyan hasznos és nem fogom lepontozni.

Egyébként én is voltam vizsgálaton nőnél és férfinél is, és nem volt közte különbség, szerintem inkább a hozzáálláson és a szakmai tudáson múlik a dolog.

2015. júl. 28. 16:42
 14/23 A kérdező kommentje:
Na, 12-es, pont ezt írtam én is. :)
2015. júl. 28. 16:42
 15/23 anonim ***** válasza:
100%
Én jártam, és egyáltalán nem fura. Mellesleg a szülésnél hosszabb ideig van jelen a szülésznő, mint az orvos, ő pedig szerintem az esetek 99%-ában nő.
2015. júl. 28. 16:51
 16/23 anonim ***** válasza:
Én nőnél szültem, és annyira rendben volt, hogy azóta is hozzá járok. Mondjuk előtte ahhoz a dokihoz mentem, aki éppen akadt, nem különösebben érdekelt.
2015. júl. 28. 16:57
 17/23 anonim ***** válasza:
100%

Én egy véletlen folytán kerültem császármetszésnél nőhöz. Azóta hozzá járok. Imádom. Beszélgetünk nem ráz le, és a fogyókúráról is el tudunk beszélgetni :-)

Én csak bátorítani tudlak, egyre többen keresnek női nőgyógyászt.

2015. júl. 28. 17:02
 18/23 anonim ***** válasza:

Én nem járnék nő nőgyógyászhoz, nekem nagyon fura lenne és zavaró, ha egy nő nyúlna "oda".

Nőnél szültem és persze a szülésznő is nő volt, az nem zavart.

2015. júl. 28. 17:02
 19/23 anonim ***** válasza:
Én kerestem női dokit, de sajnos a környékünkön nincs. Most lett egy szakorvosjelölt, már ez is valami. De miután megtaláltam a mostani dokimat, aki férfi, nem váltanám le semmi pénzért. De ha nem lennék vele elégedett, és új orvos után néznék, akkor próbálnék nőt találni. Én semmi furcsát nem találok abban, ha valaki nő létére nőgyógyásznak meg.
2015. júl. 28. 18:00
 20/23 anonim ***** válasza:
Nekem teljesen lényegtelen a nőgyógyász neme, két dolog számít, amiket írtál is, kérdező: szakmai felkészültség és normális hozzáállás. (Férfi orvosom van, és megfelel ezeknek a kritériumoknak). Egyébként szerintem bőven lenne kereslet női nőgyógyászokra, többektől hallottam már, hogy szívesebben mennének nőhöz, kevésbé lennének zavarban, jobban meg tudnának nyílni, ill. egy nődokinak lehet személyes tapasztalata is az adott problémakörben, témában.
2015. júl. 28. 19:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!