Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogy működik, illetve miért...

Hogy működik, illetve miért kell szülészt fogadni?

Figyelt kérdés
Sok helyen olvasom, hogy szülészt fogadnak fel, de ez nem jár automatikusan a szüléssel? vagy ha nem fogadnak szülészt, nincs ott senki sem, aki világra segítené a babát? Hogy működik ez? Most vagyok 11 hetes terhes, kéne már ilyesmiben gondolkodnom?

2015. ápr. 8. 18:21
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%
Én 3 kókler nőgyógyásznak köszönhetem, hogy meddőségi problémákkal küzdök... Sajnos nem minden orvos van szakmailag a toppon :( Végre találtam egy normális dokit, aki odafigyel rám, hasonló a szemléletünk (pl. nem levezetni akarja a szülést, hanem KÍSÉRNI és ez hatalmas szemléletbeli különbség, nem vág/gyorsít automatikusan, csak akkor avatkozik be, ha nagyon muszáj), szóval, ha odajutok, biztos akarok lenni benne, hogy ő van ott, és nem valami barbár doki. Ügyeletesből is persze ki lehet fogni szupert, de ez ugye lutri... Én nem akarom a vakszerencsére bízni, hogy életünk egyik legfontosabb napján jó ellátást kapunk-e...
2015. ápr. 8. 19:38
 12/14 anonim ***** válasza:
100%

Úgy bírom ezt a dumát, hogy minden doki ugyanolyan jó. Ezt te se gondolhatod komolyan. Van, aki jobb, van, aki gyengébb teljesítménnyel végezte az egyetemet. Van, akinek jobb a kézügyessége, van, akinek kevésbé. Van, aki jobban tud támogatni egy szenvedő szülő nőt, van, aki nem tudja annyira tolerálni ezt. Nem robotok, hogy mindenki mindent ugyanolyan jól tudjon, csak egyesek szeretnék ezt hinni. Van, aki azt mondja, hogy vállalja az ebben rejlő kockázatot és van, aki azt mondja, hogy nem. Ezt mindenkinek magának kell tudni. De abba a hitbe ringatni magunk, hogy minden doki minden területenpenge, hülyeseg. Az én dokim pl kerek-perec megmondta, hogy hormonproblémákhoz alapszinten ért, nem szakember benne, továbbküldött egy profihoz.

Attól még, hogy leírod egy kérdéshez ötször a véleményed, nem lesz igazad...

2015. ápr. 8. 19:38
 13/14 anonim ***** válasza:

Hát, elvieg ő vezeti le a szülést, azért "tartod", s hagysz ott nála egy rakat pénzt.

Gyakorlatilag meg a mostohám mindkét szülésénél beugrós volt, mert a fogadott dokija nyaralt. Ennyit erről.

Én nem fogok egy rakat pénzt ott hagyni, az ügyeletes is simán megszüleszt, mert ez a dolga, ezért tanult.

2015. ápr. 8. 20:28
 14/14 anonim ***** válasza:

3-szor szültem ügyeletesnél, szülésznőm sem volt. Ha problémám volt, azt is észrevették. Mindig ugyanahhoz az orvoshoz jártam az állami rendelésen. Nálunk jó dokik vannak, de biztos van olyan kórház, ahol meg kell válogatni a dokikat. Én nem panaszkodok egyik orvosra sem, akinél szültem.

A 60 ezer az alap. Ha császármetszést kell csinálni, akkor több, 100 ezret is elvárhat egy doki.

2015. ápr. 8. 21:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!