Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Németországban élők, hogy...

Németországban élők, hogy hogyan működik itt a terhesgondozás? Ill. aztán később a szülés?

Figyelt kérdés
Az 5. hét elején vagyok, pozitiv lett a tesztem, tehát jövőhéten megyek orvoshoz. Minden téren tapasztalatlan vagyok (első baba). Hogyan mennek itt a dolgok? Milyen vizsgálatok vannak? Csak nőgyógyászhoz vagy védőnőhöz is és háziorvoshoz is kell menni? Minden érdekel ami ezzel a témával kapcsolatos. A munkahelyemen mikor jelentsem be? És hogyan, irásban, vagy elég szóban?

#szülés #Németország #terhesgondozás #munkahelyen bejelentés
2014. szept. 30. 19:32
 1/3 anonim ***** válasza:

Először a háziorvos, és ő majd mindent elmond. A munkahellyel kapcsolatos dolgot is megkérdezheted tőle. Németországban foglalkoznak a beteggel.

De arra ne számíts, hogy majd tömnek mindenféle gyógyszerrel, vitaminnal, mint itthon. Csak akkor kapsz valamit, ha az állapotod ezt indokolja.

2014. szept. 30. 20:09
 2/3 anonim válasza:

En inkabb a nögyogyaszt ajanlanam. A haziorvos is oda fog küldeni. Keress egyet a neten a környekeden, hivd fel, mondd el mi van, kerj egy termint es mindenröl fel fog vilagositani.

A szülesznöi ellatasrol röviden: tartomanyonkent elteö lehet, söt azon belül is. Altalaban elmondhato, hogy a szülesznöt vagy te valasztod ki, vagy az adott korhaz "kinalatabol" kapsz egyet a szülesed alkalmaval. ETtöl nem kell aggodnod, mineki nagyon felekszült, kedves es a termeszetes szülest partoljak! A szüles utan is ö jar ki hozzad a gyermekagy ideje alatt. Nincs vedönö. Ezutan pedig a valasztott gyermekorvosod kiseri figyelemmel a picit, elöre meghatarozott idöközönkent. Erröl a szüles utan fogsz a korhazban kapni egy kis könyvecsket, amiben a doki majd mindent feljegyez kb a 7. eletevig.

Terhesgondozas nem kötelezö, nem függ töle pl tamogatas összege vagy hasonlok. De a valasztott nödokidtol is függ, hogy milyen gyakran szeretne latni, majd ö utbaigazit. Terhesgondondozast a szülesznök is vegezhetnek, de nem mindenhol, ennek utana kell kerdezned.

A munkahelyi dolog sok minden függvenye, pl milyen munkat vegzel, mennyire terhel fizikailag. Kepes vagy-e varandosan is elvegezni a feladataidat. EGyebkent nincs akadalya, hogy szülesig dolgozhass.

Szüles utan max. 14 honap fizetett Elternzeit-ra mehetsz el, a többi otthon töltött idöt mar nem fizetik. Persze csaladi potlekot kapsz ugyanugy, mint Magyarorszagon.

2014. okt. 2. 15:00
 3/3 A kérdező kommentje:
Igen, szerintem is elöször nögyógyász. Pár hete voltam egy nagyon kedves orvosnönel itt a közelünkben rakszüresen, szerintem jövö hetre megprobalok hozza idöpontot kerni, akk mar a 6. hetem lesz. A munkahelyem egy öregek otthona mosodája, ahol az öregek alsó- es hálónemüjét, ill törölközöket mosunk. Hát a szennyessel teli zsakokat emelgetjük, ugy mint a vizes ruhaval teli kosarakat, néha elég nehezeket. Nem tudom ilyesmit mennyire nyugodtan lehet csinalni... Mondjam a dokinönek h miket dolgozok aztan ö megmondja?
2014. okt. 3. 16:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!