Van olyan kozuletek aki cigizett terhesseg kozben, es a babaja megid egezseges lett?
Kemény dohányos voltam. Mikor pozi lett a teszt mondom keményen én leszokok. De olyan idegbeteg voltam, hogy először csak napi 5-6 cigire tudtam mérsékelni, most 1-2 szálat szívok el naponta és így fogom elhagyni teljesen. Rossz de nem tudok mit csinálni, tényleg mindig kemény dohányos voltam. Erős cigit szívtam és egy doboz nem volt elég.
Egyébként barátnőm 3-4 szállal szívott el naponta végig és egészséges lett a babája. De attól amint tudod mihamarabb el kell hagyni, ha nem egyszerre, akkor fokozatosan.
Olvastam egy cikket hogy napi egy szál nem annyira nagyon ártalmas abban az esetben, ha ezzel ki tudjuk váltani a sztresszt.
Én nagyon ellenzem a dohányzást. Tüdőgyógyászaton dolgoztam, és láttam mi mindent okoz a dohányzás.
Igyekszem ellene kampányolni hogy mindenki tegye le.
Az, hogy mennyire ártasz vele azt mondom sokat. Az, hogy kinek a babája lesz beteg azt nem tudhatjuk. Illetve szerintem többen, mint ahogyan gondolnànk. Lehet nem esz kis súlyú babád, de folyamatos felsőléguti hurutja lesz. Lehet nagyon súlyos betegen születik és az is lehet, hogy látszólag semmi baja. Én magam soha nem dohányoztam, de a papám igen. Nagyon erős dohányos volt aki kapott egy agyergörcsöt. Akkor az orvosok ráijesztettek, hogy ha nem teszi le a cigit fél éven belül meghal. Ő szó szerint egyik napról a másikra letette és ez több mint 10 évetjelentett neki.
Nyilván a több min 20 évig tartó dohányzás nem múlt el neki nyomtalanul.
De nem is ez a lényeg. Gondlj arra, hogy amíg te szívod a cigit adfik a gyereked fuldoklik és nem kasp rendesen levegőt.
Gondolj bele te nem teszed le a cigit mert elvonási tüneteid lesznek a pici babádnak meg születése után lesz ugyan ez. Ez menyivel jobb?
Tedd fel magadnak a kérdést, ha véletlenül betegen születne a babád akkor a saját lelki ismeretedde el fogsz e tudni számolni? Amikor ha mindent megtesz az anya és sérült gyerek születik sok anyka magát okolja, hogy nem tett meg valamit stb.
A párodat nyugodtan be lehet ebbe vonni. Munkahelyeden egyszerüen nemet kell mondani.
Ez mind fejben dől el, és ha ott meg van a döntés akkor menni fog a dolog.
Lehet durva esz amit megfogalmazok de válalom. Nagyon nem szeretem adohányzó kismamákat és azokat az anyukák látványát sem akik gyerekkel az oldalukon dohányzak.
Mert ezeknek a gyerekeknek nincs más választásuk, csak az, hogy a szülők füstjét szívják.
Gondolj arra is, hogy ha meg lesz a baba sok lemodásod lesz még az életben.
Remélem nem veszed sértésnek.
Utolsó, igazad van. Szerintem itt sok embernek az elhatározás hiányzik és ebben segítettél nekik! Én hála istennek azóta elhagytam a cigit de sajnos nem amikor kellett volna. Azonnal csokkentettem az adagot de 9 hetesen tudtam elhagyni teljes mértékben. :(
Egyáltalán nem volt sértő a kommented, azzal mindenkinek tisztaban kell lennie, hogy mennyit árt a dohányzás.
Párom anyja cigizett terhesen,párom koraszülött lett, asztmás volt, illetve szívritmus zavara van.
Off :édesapám 60 évesen úgy tette le a cigit, hogy sokat volt rekedt, elment orvoshoz, aki közölte vele, hogy tele van a gégéje polippal, és ha még szeretne sokat lenni az unokáival, akkor sürgősen hagyja abba a cigit, még a műtét előtt. Apám hazament, volt a dobozban 2szál, elszívta, és azóta nem is gyújtott rá. És ő nem 6éve cigizett, hanem 14!!!!!!!éves kora óta, és napi 3doboz symphonia,ami elég erős. És ő azért tette le, mert látni szeretné felnőni az unokáit. Igaz 2hétig jobb volt kerülni, de meg érte.
Te meg a saját babádért hagynád abba. Nem is értelek komolyan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!