Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Van olyan kozuletek aki...

Van olyan kozuletek aki cigizett terhesseg kozben, es a babaja megid egezseges lett?

Figyelt kérdés
Kerlek most ne ellenerveket irjatok!tudom hogy nem helyes meg nem egezseges,mindenhol ezt hallom ezt olvasom. De viszont valahogy ugy erzem hogy nemtudnam teljesen elhagyni. Mar 6eve hogy cigizek es ez negez feladat lenne..lecsokkentettem ugy napi 4-5 szallra. Nemtudom hogy fog valtozni a velemenyem mikor majd fog mozogni a babam bennem. Lehet hogy most azert nem erzem magam eleg erosnek mert 6hetes terheskent nem latok valtozast magamon?
2015. febr. 26. 10:06
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
95%

Kb. 10évig cigiztem napi legalább 40szálat. Amikor megtudtam, hogy terhes vagyok én is csökkenteni kezdtem az adagot! 2hét alatt sikerült teljesen letennem a cigit úgy, hogy először 10-12szálat szívtam, aztán 5-6 szálat, majd végül 1-2-3szálat. Elhagytam a kávét is, és ébredés után nem a cigi volt az első gondolatom. Hál' Isten meg is undorodtam tőle!

El nem tudom képzelni, hogy én valaha hogy tudtam cigizni, de nagyon boldog vagyok, hogy megszabadultam tőle, pedig soha nem voltam rá képes!

Anyu velem végig cigizett: Semmi problémám.

Sógorommal anyós végig cigizett: Kutya baja, rendszeresen sportol.

Ezt nem azért mondom, hogy lehet nyugodtan cigizni, úgy sem lesz semmi baja a csöppségnek, de nem feltétlenül lesz beteg minden baba/gyerek mint ahogy azt általában mindenki beállítja. Mindenesetre nem éri meg kockáztatni!

Kedves kérdező! Ha sikerült lecsökkenteni napi 4-5szálra, akkor innen már csak pár lépés választ el attól, hogy végleg letedd! Vonj még meg magadtól 2-3szálat. Én ha pl. délben szívtam el a legelső cigim rosszul lettem tőle... Aztán mondjuk a másodikat este hatkor, attól is rosszul lettem. Nekem így sikerült. De amíg elszívtam a napi 4-5-6szálat, addig semmi bajom nem volt a cigiktől.

Sok sikert! ;)

(Ja, és még valami! Szerintem előfordulhat, hogy azért nem vagy még elég erős, mert nem látsz magadon semmi változást, még nem fogod fel, hogy babát vársz. Kezdj el sokat olvasgatni, hogy pl. 6hetesen hogy néz ki, mik fejlődnek ebben az időszakban. Tudni fogod hogy amit olvasol az most megy végbe a hasadban.)

2015. febr. 26. 11:27
 12/35 anonim ***** válasza:
100%
már magának a kérdésnek sincs értelme. lehet,hogy a szomszéd zsuzsi gyerekének meg a boltos nikineének nem lett baja,az nem biztos,hogy a tiédnek nem lesz. a babád kisebb lehet az átlagnál,nagyobb az esély a koraszülésre,allergiára,tüdő betegségre fejletlenségre. én akkor se kockáztatnék, mondanám,hogy a te döntésed de ezt se tudom,mert nem csak a te életed. és utána,hogy tervezed? nem szoptatsz,vagy kapja a nikotinos tejet? és a kátrány meg ezek nem kerül bele? pl.azzal aszfaltoznak marha egésséges. én nem tudom miért nem lehet leszokni a babáért,ez az anyaság áldozatok sora. én is leszoktam fél évvel a tervezés előtt,pedig a falat kapartam. anyukám napi 1-2-őt szívott,én mégis 2.50 lettem, 1 tonna allergiával, nulla immunrendszerrel nem is volt teje se,és most tüdőbeteg.
2015. febr. 26. 11:28
 13/35 A kérdező kommentje:
De hogy lehet elhagyni mikor mindenki cigizik korulottrm..aztan plane a munkahelyen egyfolytaba csak azt latom..en gratulalok azoknak akik olyan erosek hogy ra tudtak venni magukat nekem nem megy..ha eves utan nem cigizek akko inkabb nemis eszek..ha kave melle nincs cigi akko nemkell kave se..ha nemiszok kavet egesz nap robban szet a fejem.szival nem talalok ra megoldast
2015. febr. 26. 11:30
 14/35 anonim ***** válasza:
77%

én is kávéztam,azt is abbahagytam. nemsokára mész szívhangra,reméljük erőt ad majd neked

előző

2015. febr. 26. 11:32
 15/35 anonim ***** válasza:
100%

Mint írtam, én kocsmában dolgoztam, ott is cigiztek a vendégek (szerencsére pont akkor tettem le, amikor bent már nem lehetett).

Hogyhogy hogy lehet letenni?

Ez olyan kérdés, mintha azt kérdeznéd, hogy hogy lehet felkelni éjjel 6x szoptatni, amikor én nem tudok úgy élni, ha nem aludtam 8 órát éjjel???

Minden elhatározás kérdése.

Ne legyél gyenge. A gyerekedért tedd meg, ha már magadért nem megy.

Ne azzal vígasztald magad, hogy ha a szomszéd gyereke egészséges lett cigi mellett, akkor az enyém is az lesz.

És ha nem? Hogy számolsz el a lelkiismereteddel? Hogy megelőzhetted volna, csak nem voltál elég erős hozzá???

2015. febr. 26. 11:46
 16/35 anonim ***** válasza:
100%

11-es vagyok!

Ne haragudj, hogy ezt mondom, de ne a kifogásokat keresd!

Én még egy könyvet is elkezdtem olvasni aminek segítségével elvileg nevetve le lehet szokni a cigiről. Őszintén bevallom a vége felé már inkább idegesített és annál jobban rá akartam gyújtani, nemhogy eldobjam a cigit :)

De voltak benne igaz részek! Mint pl. hogy nincs olyan, hogy elvonási tünet! Azt csak te beszéled be magadnak! Miért jó az neked ha mérgezed a szervezeted? Tényleg ízlik neked a cigi? Tényleg örülsz, hogy cigizel/hogy rászoktál a cigire? Annak a pénznek amit cigire költesz nem lenne jobb helye? (Főleg most, hogy jön a baba!)

Nekem még ált. csukva volt a szemem amikor már kávé meg cigi volt a kezemben, és 1kávé mellett elment legalább 2 cigi, plusz félóránként a többi.->De abbahagytam a kávét is. (Egyébként a koffein sem a legjobb a babának)

De amikor megtudtam, hogy babát várok, rengeteget olvastam, tudtam, hogy mi megy végbe a szervezetembe, tudtam hogy növekszik a csöppségem, éppen mi fejlődik és be akartam bizonyítani a családnak, hogy igenis képes vagyok letenni a cigit. Egyébként párom is cigizik. Kértem őt, hogy tegye le (Ő bármikor eldobja) segítsen nekem ezzel, de csak nem hagyta abba. De én eldobtam! Büszke voltam magamra! Nagyon jól esett amikor este megsimogatta a hasam és közben megdicsért, hogy már nem cigizek, nem gondolta volna, hogy ilyen könnyen eldobom. Na meg azóta mindenkinek széles vigyorral jelentem be, hogy leszoktam!

Gondold végig miért okoz neked jót a cigi?! És gondolj bele, hogy egy pici tehetetlen kis élet növekszik benned.

Gondolj arra, hogy ez majdnem olyan mint hogy: ,,Nem akarom elvetetni! Ő az enyém! Nem lennék rá képes, hogy ,,megöljem"!" Csak egy kicsit át kell alakítani! ,,Nem akarom mérgezni őt! Nem akarok neki rosszat! A cigi meg méreg, ami nem jó neki!"

2015. febr. 26. 11:48
 17/35 anonim ***** válasza:
100%

Ugy lehet egyik-naprol a masikra elhagyni h belegondolsz az a pici gyerek, leny a tied. Es mivel en akarom ot megszulni gondoskodni rola egesz eleteben h juthat oylan eszembe h amig hordom a szivem alatt ilyen modon bantsam? Az egeszseget kockaztatod ezzel. En is le tudtam tenni. Esezmbe nem jutott ragyujtani.

Ahol regen felnottem utcaban, ott lakott egy csaj mind a ket terhesseget vegigbagozta, egeszsegesen szulte meg a gyerekeket, legalabbis ugy tunt. De oylan nyuzott feju babak voltak, hatalmas karikas szemekkel, semmi baba formajuk nem volt szegenykeknek. Mind a ketto asztmas gyerek. Vajon mitol? Mondjuk ott anyuka szoptatas alatt is bagozott vegig.

Ha mar az ember gyereket vallal legyen benne annyi ero h lerakja a cigit. Ennel sokkal nagyobb lemondasokkal es nagyobb megeroltetessel is jar az anyasag. Volna szived egy csecsemot megbagoztatni? Nem hinnem. Akkor igy se tedd. En elhiszem h nehez de mindig a baba jusson eszedbe milyen borzalmas az nekei.

2015. febr. 26. 11:48
 18/35 anonim ***** válasza:
81%

a gyerek amig terhes vagy végig kapja a nikotint. aztán megszületik, és nem kap többet. elvonási tünetekkel kezdi az életét, amik szerinted olyan szörnyűek, hogy Te nem vagy képes vállalni őket a babádért, helyette azt választod hogy az újszülötted élje át hogy neked ne kelljen! HÁT GRATULÁLOK!

és nem véletlenül írják sokan hogy le tudtak szokni, nyugodtan elhiheted hogy így van. MINDENKI le tud szokni aki AKAR. (nem, nem a levegőbe beszélek, én 9 év után szoktam le, még jóval a gyerek előtt)

2015. febr. 26. 12:07
 19/35 anonim ***** válasza:
100%

Fordítva látod a világot Kedves Kérdező! Nem az a kérdés hogy a babák hány százaléka beteg a cigitől és nem az a kérdés hogy napi hány szál cigi okozhat bajt. A kérdés hogy amikor a gyermeked eléd áll hogy anya én miért nem futhatok a többi gyerekkel a szemébe mered e mondani: "mert önző voltam"?? Itt nincs limit. Sajnos senki nem tudja megmondani, hogy a te babádnak 1-2 száltól naponta lesz e baja vagy sem. A kérdés, hogy vállalod e a kockázatot.

Amit kipróbálhatsz az a nikotin mentes elektromos cigi... hátha segít valamit!

Kívánom hogy helyesen dönts! Nagyon szorítok!

2015. febr. 26. 12:10
 20/35 A kérdező kommentje:
Akkor masfel evig kene elhagyjam ameddig szoptatok?de mit csinaljak olyankor mikor a parom cigizik vagy a kollegak?hogy ne kivanjam?mert tenyleg szeretnem akkor hogy ne artsak a babanak de ugy erzem hogy belebolondulok..de remelem elmulik ez az erzes.hogy bele fogok tudni torodni.
2015. febr. 26. 12:11
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!