Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Van olyan kozuletek aki...

Van olyan kozuletek aki cigizett terhesseg kozben, es a babaja megid egezseges lett?

Figyelt kérdés
Kerlek most ne ellenerveket irjatok!tudom hogy nem helyes meg nem egezseges,mindenhol ezt hallom ezt olvasom. De viszont valahogy ugy erzem hogy nemtudnam teljesen elhagyni. Mar 6eve hogy cigizek es ez negez feladat lenne..lecsokkentettem ugy napi 4-5 szallra. Nemtudom hogy fog valtozni a velemenyem mikor majd fog mozogni a babam bennem. Lehet hogy most azert nem erzem magam eleg erosnek mert 6hetes terheskent nem latok valtozast magamon?
2015. febr. 26. 10:06
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
52%

De hogy lehet elhagyni mikor mindenki cigizik korulottrm..

mondjuk úgy hogy ők nem terhesek...

2015. febr. 26. 12:40
 22/35 anonim ***** válasza:

Az anyósom dohányzott mindkét terhessége alatt, bár állítólag csak pár szálat.

A férjem és a húga is alapvetően egészségesek, VISZONT iszonyú gyenge az immunrendszerük - minden influenza, nátha, vírus ledönti őket, magas lázzal, sokkal rosszabbul viselnek minden betegséget. Komolyan, én most várandósan fittebbnek éreztem magam az influenza szezonban, mint a férjem :) Plusz neki is és a tesójának is nagyon gyengék, sérülékenyek az ízületeik.

Ezek olyasmik, amik nem 100% hogy a cigi miatt vannak, viszont tény, hogy mindketten kis súllyal születtek és utána lassan gyarapodtak. Szóval szerintem nem lehet megmondani előre, hogy lesz-e hatása vagy sem...

2015. febr. 26. 12:47
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

A párod is meg a munkatársaid is cigiznek és azt érzed, hogy így lehetetlenség leszokni? Most amiatt szenvedsz, hogy jajj körülötted mindenki cigizek, te képtelen vagy leszokni... és az milyen érzés lesz amikor nagy pocakkal már lóg a szádban a cigi és mindenki lenézően néz rád? Az hogy fog esni? Csak azért mert nyafogtál, hogy így nem lehet leszokni ha mindenki más cigizik körülötted...akkor meg azért fogsz majd nyafogni, hogy mindenki csúnyán néz rád... Jó kis pletyka leszel az embereknek! Szeretnek erről csámcsogni az emberek, hogy milyen szégyen ha valaki terhes és cigizik közben!!

Egyébként meg vedd már észre, hogy itt mindenki segíteni akar meg támogatni! Te meg csak keresed a kifogásokat! Direkt hangsúlyoztad, hogy ne ellenérveket írjanak! Szerintem tök normálisan fogalmazott mindenki, mindenki támogatni akar... És te mit válaszolsz? Jajj így, jajj úgy...

2015. febr. 26. 12:55
 24/35 anonim ***** válasza:
91%
Sógornőm mind a 4 babánál végig cigizett és egészségesek.Anyum is cigizett mikor engem várt,és kopp-kopp semmi bajom.
2015. febr. 26. 12:56
 25/35 anonim ***** válasza:
100%

Nekem az a durva, hogy a kérdező és a hozzzá hasonlók mindig jönnek, h nem teszik le, mert nem bírják ki, mejd megbolondulnak, ha lecsökkentik, stb. szóval nem akarják az elvonási tüneteket.(szerintem léteznek elvonási tünetek)

De a frissen született babájukat gondolkodás nélkül kiteszik az elvonási tüneteknek, hadd ordítson szegény, amíg sérvet nem kap vagy be nem reked...na ettől kapok hányingert.

2015. febr. 26. 12:57
 26/35 anonim ***** válasza:
100%
A szomszédunk végig bagózta a terhességét mindig fujjogva néztük ahogy nagy hassal a teraszon ült és szívta, majd talán a 35. vagy 36.hétre megszült egy alig 2000gr-os tüdőgyulladásos babát aki 2hét után meghalt a kórházban. Sose fogja megtudni hogy a cigi miatt-e, de gyanítom a lelkiismerete örökre kínozza.
2015. febr. 26. 13:01
 27/35 anonim ***** válasza:
49%

Anyukám végig cigizett a terhessége alatt amikor engem várt, semmi bajom nem lett, egészséges vagyok.

Én nem cigiztem soha, 2 kislányom asztmás, kisfiam pedig kruppos volt.

Ezzel azt akarom mondani, hogy bármi lehet, bárhogy lehet. De ha Te úgy döntöttél, hogy anya leszel, akkor igenis az a legfontosabb most, hogy a lehető legjobbat tedd a babádnak! Az pedig a cigizés abbahagyása!

2015. febr. 26. 13:26
 28/35 anonim ***** válasza:

Megint én vagyok, aki kocsmában dolgoztam.

Férjem még erősebb dohányos volt (napi 3 doboz), de se a lakásban, se a kocsiban nem dohányoztunk. Tehát amikor letettem, ő meg rágyújtott az mindg a kertben volt, ahol legalább 2-3 mézerre volt tőlem.

És hogy én miért nem tettem?

Mert az én szívem alatt nőtt, fejlődött a gyerekünk, nem az övé alatt...

Neki hagytam időt, ő nagyon megszenvedett a leszokással.

De amikor elkezdett többet együtt lenni a fiunkkal (kb fél éves korától), ő is végleg abbahagyta.

Nem szerette ő sem, ha nikotinos szagúan ment a gyerek közelébe (hiába mosott kezet).

Nem az a lényeg, hogy hogy lehet nem kívánni a cigit, hanem hogy hogy küzdöd le a vágyat!

Pont erről szól a leszokás!

Én nassoltam. Ropit, kukót, puffasztott rizst, stb

A kaja utáni cigit felváltotta egy csoki...

2015. febr. 26. 13:43
 29/35 anonim ***** válasza:
100%

Én jó 10 évig cigiztem, mielőtt terhes lettem. Imádtam dohányozni, kész szertartás volt, úgy sodortam minden egyes szálat. A gyereket nem terveztük. A pozitív teszt után gyorsan elszívtam pár cigit a nagy izgalomra. Utána való nap is még párat. Aztán már csak a barátaim cigijébe szívtam bele, de már attól is lelkiismeret-furdalásom volt. Mire a pozitív teszttől eljutottam az orvosig ( kb. egy hét), már nem bírtam volna egy slukkot sem szívni. Pedig volt közvetlen hozzátartozóm, aki tüdőrákban halt meg, és még azután sem bírtam letenni. De amikor arra gondoltam cigizés közben, hogy ezt a sok mérget egy pár centis kis élőlénybe pumpálom épp bele, aki nem tudja magát megvédeni tőle, hát nagyon utáltam magam. Szinte éreztem, hogy tölti fel a kicsi testét rajtam keresztül ez a ... Nem lehet erősebb egy szokás, egy függőség, mint a gyerekem iránt érzett szeretet és felelősség. Persze ettől függetlenül még bármi baj történhet, de az ember ott csökkentse a lehetőséget erre, ahol tudja.

20 hetes

2015. febr. 26. 14:06
 30/35 anonim ***** válasza:

hát igen minimum addig ameddig szoptatsz. de a tüdő az első 3 évben fejlődik a legjobban mondjuk az se baj ha nem azt szagolja a kezedről,ruhádról,hajadról. ráadásul minden anya aki cigizik,számolhat azzal,hogy tizenévesen rágyújt a gyerek,és azt kapja,hogy de anyu te is cigizel! én ugyanezt csináltam. 22-esnek is igaza van,nekem sincs semmi immunrendszerem a tél kb így néz ki: beteg vagyok,elmúlik,2 hét múlva megint beteg elmúlik megint beteg. egy vagyont költöttem mindenféle immunrendszererősítőkre is,így "csak" 3x voltam beteg idén. ki kell bírni,nem mondom,hogy könnyű persze,hogy nem.pokoli nehéz.össze kell szorítani a fogad és kíbirni. előttem is sok rokon cigizett,a távolabb állókat elkerültem,a közelebbieknek szóltam,hogy ne gyújtsanak rá előttem. hát úgyanúgy rágyújtottak kis idő után,ez van ha zavar menj arrébb. tereld a figyelmed, foglald el magad. ha csinálsz valamit kevésbé kattogsz a cigin. le kell tenni,az anyaság sok áldozattal jár,kezdve a terhesség alatti életmódváltástól át a szülésen át az éjszakázásig stb. stb. most rossznak tűnik,de később örülni fogsz.nekem sokkal jobb,hogy nem cigizek, egészséges lett,nem abból áll az egész napon,ohy na jól van rágyújtok,ha megyünk valahová télen nem kell kinnt fagyoskodnom,nem kell attól félnem beteg leszek-e a cigitől,mert igen sokan lesznek,egy csomó pénzt sporólok nem kell később a gyerekem előtt szégyenkeznem,hogy cigizek és imádkoznom,hogy ne kövesse a példámat. meg,hogy gondoltad a szoptatást,ha nme teszed le előtte a cigit? mert nme elég ám szüléskor letenni. nem kapja meg a kolosztrumot? azt még azok a babák is megkapják akik később tápszeresek lesznek. kifejed majd és kiöntöd a tejet? vagy mi? tudom,hogy nehéz lesz leszokni,de ha ne adj isten koraszülésed lenne,vagy beteg lenne örök életre szenvednéd a bűntudattól.

[link]

eszerint nagyobb az esély még a vetélésre is.a bölcsőhalálra is.rossz lesz a tejed. valószínűbb a tüdőkárosodás. én nem tépem itt tovább a számat,olvasd el a cikket dönsd el kockáztatod-e a gyermeked azért mert a julcsika is cigizett és nem lett baja,vagy nem.

12-es

2015. febr. 26. 14:19
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!