Hanyadik héten kell fogászati vizsgálatra menni? Egyáltalán kötelező vagy csak erősen ajánlott?
Figyelt kérdés
12hetes terhes vagyok, még nem kaptam beutalót. Mindenhol mást írnak, kinél hogy volt?2015. febr. 19. 11:57
1/5 anonim válasza:
Nem kötelező, ajánlott. Mindegy mikor mész. A második terhességem alatt nem mentem, mert nem volt lyukas fogam.
2/5 anonim válasza:
Ez engem is érdekelne, mert az első gyerekkel nem voltam, semmi baja nem volt a fogaimnak és nem is lett. Most viszont van valami egy lapos papír, amit ki kell töltetni a nőgyógyásszal, háziorvossal és azon a fogászat is rajta van. Kérdeztem a háziorvost (a nőgyógyász odébb dobta, hogy tud róla, majd kitölti valamikor) és a háziorvos azt mondta, hogy nem tudja most mi van a fogászattal, mert olyat is hallott már, hogy ha nincs minden megcsináltatva, lehet nem adják meg az anyaságit a szülés után? De hogy ez annyira új, hogy ő sem tudja. A papírt a védőnő adta...
3/5 anonim válasza:
Igen az a papír, a kiskönyvbe van bele tűzve. Ez a beutalód mindenhova. Tehát nem kell külön beutalót kérni háziorvostól, vagy a nőgyógyásztól vérvételre stb.
Az adott időpontokban elmész és ezt a papírt mutatod oda a beteg felvételin.
Nagyon fontos, hogy a háziorvos töltse ki!!!
Fogászatra nem kötelező menni. Én a terhességem elején voltam. Majd ha ne adj isten, lesz valami baj elmegyek.
Az anyasági támogatás nem attól függ, hogy voltunk e fogászaton vagy nem.
A nőgyógyász-szülész orvosnak kell a terhesség alatt 4x megvizsgálni és az ő pecsétje a mérvadó!
Nekem pl. ezen a beutalós lapomon, nem is pecsételgettek.
4/5 anonim válasza:
nem voltam. Belgyógyàszatin sem. Igen, tudom, kellett volna. De ìgy is megszületett a baba.
5/5 anonim válasza:
Tanácsolt a várandósság alatt a fogászati szűrővizsgálat, melynek időpontja nincs meghatározva. A védőnő adja a beutalót rá. Nemcsak akkor érdemes elmenni, ha valakinek a foga fáj, mert akkor már csak "tüzet oltani" tud a fogorvos, a kisebb eltérések, szuvasodások nem okoznak feltétlenül panaszt, de ha időben ellátja a fogorvos,akkor a fogállomány nagyobb része megmenthető. A várandósság és a szoptatás alatt magasabb arányban jelentkezik fogszuvasodás, ez tény, ezért javasolják minden Anyukának a vizsgálatot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!