Milyen nem kötelező oltást érdemes vagy ajánlott?
Agyhartyagyulladas es baranyhimlo, amit en az orvos javaslatara beadattam. Az elsot azert, mert a doki azt mondta, keves ugyan az esely ra, hogy megbetegedjen, de ha megis, a legtobbszor sima megfazasnak hiszik es mire felismerik mar keso.
A baranyhimlot pedig azert, mert a csaladban van ovsomoros beteg es az oltas erosen lecsokkenti a kialakulas eselyet.
Amit beadattam: Prevenar (akkor még csak ajánlott volt, ha jól tudom, már kötelező vagy hamarosan az lesz), agyhártyagyulladás elleni.
Amit nem: a rota és a bárányhímlő ellenit nem kértük.
Most bárányhimlős a lányom. Majdnem megbántam, hogy nem oltattam, mert a combja hátulján csúnyán felülfertőződött két hólyag, de szerencsére szépen gyógyulnak antibiotikus kenőccsel.
A mi doktornőnk egyébként az általam nem kért oltásokat is ajánlja, persze a rotát az ára miatt nem nagyon erőltette, viszont a bárányhimlő ellenire próbált rábeszélni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!