KInél hogy zajlott az első lakásnézés, mennyi ideig tartott, miket nézett a védőnő?
Én csak arra emlékszem a kérdései között, hogy azzal nyitott: Saját lakás? De csak ennyi? nem lehet bővítenni arra felé mondjuk? - és mutatott a szomszéd lakás fala felé.
Mondtam, hogy ez csak ennyi (szépen felújított, modern, praktikus, de kis lakás), de majd persze nézünk nagyobbat, ha kelleni fog. Akkor meg azt válaszolta, hogy végülis 3 gyerekkel is laktak már ennél kisebben is.
Én nem tudom, lilát vagy vöröset láttam éppen, a többit leszűrte magának és amúgy jóban vagyunk, de ezt valahogy nem felejtettem el. (2 gyerekkel is még éppen elférünk.)
Megnézte, hogy van fürdő, wc, stabil anyagi háttérrel jön a baba, tiszta rendes helyre. Semmit nem kérdezett amúgy, csak úgy beszélgettünk, hogy majd hova költöznénk, meg mikor, ha majd lecseréljük egyszer, mióta lakunk itt, mi a foglalkozásunk, hol lesz szerintem a kiságy helye, ilyesmik.
Nem nézegetett, de én voltam olyan pofátlan, hogy rákérdezzek, hogy mit néznek ilyenkor. Sorolom a választ, meg a saját megjegyzéseimet, mivel akkor egy belvárosi, új építésű, második emeleti lakásban laktunk, ahonnan tudta, hogy szülés környékén költözünk:
- közművek be vannak-e kötve (Budapest belvárosában, pár éve épült ingatlanban?Persze, ott a pottyantós az Andrássyn)
- tartanak-e haszonállatot a lakásban (igen, tyúkok a teraszon, ló a nappaliban, disznók a hálószobában)
- bántalmazás nyomait (véres fal..? késsel ajtót nyitó férj?)
- vannak-e nyílászárók (nem, hippiközösségben élünk az emelettel és szeretjük a belvárosi galambokat, ezért leszereltük az ablakokat)
- nincs-e köztisztasági szempontból veszélyes mocsok (oké, ez érthető)
- babának alapfelszerelés megvan-e (hát, nekünk a tárolóban állt halomban, feltételezve, hogy szülés előtt költözünk, így nem volt semmi babacucc a lakásban)
Ténylegesen annyi történt, hogy bejött a nappaliba, beszélgetett 5 percet, nem járkált semerre, aztán ment tovább.
Nálunk 38 hetes terhesként volt a védőnő, addig 2-szer láttam, de annyit dolgoztam, utaztam, hogy ez is csoda volt. Egy nagyon jó fej védőnőnk van.
Konkrétumokat kérdezett: van hol aludjon a baba, külön vagy velünk fog-e aludni, van már kisruha (volt egy szekrényre való), van pelus, van hol fürdetni.
Egy dolog érdekelte nagyon, mert a gyerekszoba melletti fürdőben nem látott mosógépet, hogy az hol van, megmutattam neki a másik fürdőt, mert ott volt a mosógép.
Igazából saját bevallása szerint őt az érdekli, hogy az alapok megvannak-e egy családnál, nyugodtan hazaadható-e a gyerek a kórházból.
Első vagyok,
Azt lehagytam, hogy nekem akkoriban még élt a 16 éves macskám és a parámnak pedig patkányai voltak. Még őket is megnézte, rendben találta :) Annyit kérdezett velük kapcsolatban is, hogy a cica hogy bírja a patkányokat, dehát 3-4 év alatt már megszokta őket. A házállatokról jutott eszembe. Egy rossz szava nem volt emiatt sem. Azóta sajnos már megöregedtek és már nem élnek velünk, a gyerekorvos is sajnálta, a védőnő is. Szóval tényleg csak összességében azt nézik, hogy a baba jó helyre kerül és az alapfeltételek bitosítva vannak.
Nálunk nem volt ilyen.
Amikor hazahoztuk a kórházból a fiam, akkor volt kint először és utoljára (2 éves a fiam).
Akkor is inkább a gyereket nézte, meg a zárójelentését.
A szobájában járt, látta hogy minden rendben, nem is kérdezett semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!