Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Németországban szednek a...

Tarján Júlia kérdése:

Németországban szednek a kismamák magzatvédő vitamint vagy folsavat vagy egyéb vitamint? Kötelező valamelyik?

Figyelt kérdés

2014. nov. 19. 10:21
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
48%
sehol sem kötelező egyik sem, de a magad érdeke, a folsavat a 12. hétig kell szedni, és ha terhes vitamint nem is szedsz, akkor is ajánlott utána valamilyen multivitamint szedni, mert a gyümölcsök/zöldségek vitamintartalma - főleg a téli időszakban - koránt sem elegendő, ha csak nem eszel meg naponta 8 kg zöldséget, gyümölcsöt, stb.
2014. nov. 19. 10:24
 2/15 anonim ***** válasza:
69%
igen van ugyanúgy femibion, meg annak a kiegészítő folsvja, a németországi doki minden egyes alkalommal lelkemre kötötte hogy szedjem a plusz folsavat is, nem tettem, majdnem nyitott gerinces lett a baba.
2014. nov. 19. 10:26
 3/15 anonim ***** válasza:
0%
Németországban tilos ilyeneket szedni. Csak akkor szedhetsz valamit, ha az orvosilag indokolt.
2014. nov. 19. 10:28
 4/15 anonim ***** válasza:
"Németországban alapvető élelmiszerekhez, például a liszthez folsavat kevernek."
2014. nov. 19. 10:43
 5/15 anonim ***** válasza:

köszi a lepontozást..

ha tilos lenne kint, nem lenne kapható vény nélkül

2014. nov. 19. 10:49
 6/15 anonim ***** válasza:

"Németországban alapvető élelmiszerekhez, például a liszthez folsavat kevernek."

EZ tévedés, én Németországban élek és itt SEMMIHEZ nem keverhetnek adalékot anélkül, hogy feltüntetnékrajta külön.

Régebben egyszer a Lidl próbálkozott folsavas liszt forgalombahozatalával, de idöközben teljesen kivették a szortimentböl, mert nem volt rá kereslet.

Magzatvédö vitamint, folsavat (meg semmi egyéb gyógyszert vagy vitamint) itt nem adnak terheseknek, csak akkor, ha erre konkrét esetben szükség lenne.

Itt egyébként olyan nincs,hogy bármilyen gyógyszer is kötelezö lenne - most nemcsak terhesség esetén - ha valaki nem szedi az elöírt gyógyszert, az nem büntetendö.

2014. nov. 19. 12:58
 7/15 anonim ***** válasza:
76%

" lelkemre kötötte hogy szedjem a plusz folsavat is, nem tettem, majdnem nyitott gerinces lett a baba.2

Ilyen hülyeséget ne írj, attól, hogy nem szed valaki folsavat tehresség alatt, NEM LESZ a gyereknek nyitott gerince.

Amikor én voltam terhes, akkor még nem volt divat és a négy gyerekemböl egynek sincs nyitott gerince.

De egyébként régebben egyáltalán nem volt leheöség folsavat szedni és mégis a nyitott gerinc jóformán ismeretlen volt.

Mellesleg ha egy magzatnál nem záródik a velöcsö - ez okozza a nyitott gerincet - akkor utólag már nem lehet "kijavítani" sem folsavval, sem más gyógyszerrel, csak késöbb néha mütéttel.

2014. nov. 19. 13:02
 8/15 anonim ***** válasza:

a folsavval teljesen kiküszöbölhető a nyitott gerinc, az első 3 hónapban mérhetetlenül fontos, hogy legyen a szervezetben nem is alacsony dózisban

és írtam a németországi német terhesgondozó kötötte a lelkemre, nem egyszer, kiemelve.

2014. nov. 19. 14:49
 9/15 anonim ***** válasza:

1%-ra csökkenthető folsavval a nyitott gerinc előfordulásának valószínűsége

"A kutatások szerint, ha egy anyának nyitott gerincű gyereke született, akkor 3% annak az esélye, hogy a következő gyerek is nyitott gerinccel születik. Ez napi 4 mg folsav bevitelével egy százalékra csökkenthető, ha az anya már a fogantatás előtt elkezdi szedni, és egészen a szülésig szedi. A többi kismamának és gyereket tervező nőnek napi 0,4 mg folsavat javasolnak."

[link]

2014. nov. 19. 15:03
 10/15 A kérdező kommentje:

Diplomámat a németországi terhesgondozásból irom, ha ráérsz kitöltenéd ezt a kérdőivet és ha ismersz mást is megosztánd, köszönettel.

[link]

2014. nov. 19. 19:03
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!