Hogyan zajlik Németországban (Bayern) a terhesgondozás a kezdetektől a szülésig?
Első 3 hónapban 2 hetente kell menni vizsgálatra, csinálnak hüvelyi UH és vérnyomás meg vizelet és vércukor mérés. 3 hónap útán meg 4 hetente kell járni, de úgyan ezek a vizsgálatok vannak.
20 hetes korig be kell jelentkezz abban a kórházban ahol szülni szeretnél.
A szülést még nem tudom mert még 17hetes vagyok. Sajnos csak ennyit tudok segíteni.
Én is azonnal nőgyógyászhoz mentem, magyarhoz. Így van ahogy az első leírja. De 36hétig kell kórházat választani. Persze vannak olyan korházak pl Münchenben ahol már a terhes teszttel kell menni jelentkezni olyan sokan vannak ott. Te hol szülsz? Szal én a 36 héten mentem interjúra a kórházba ahol előre megbeszéltük h milyen szülést szeretnék, sok lehetőség van. 12 hét után ha minden rendben akkor 4 hetente kell járni a 36.hétig utána 38, 40. és 40után 2 naponta. Ha épp hétvégére esik az orvoslátogatás akkor a kórházban vizsgálnak ahol szülni fogsz. Orvost fogadni nem elterjedt erre fele, minden szülésznő ért a munkájához annál szül az ember aki épp ügyeletes. De úgy tudom van pár kórház ahol lehetséges h annál szülj aki a terhesgondozásod csinálta, de ritka az ilyen. A legtöbb kórház a természetességre törekszik, úgy szültetnek mint az őskorban :P Úgyh előre szólj akár a vajúdás alatt is ha "nem bírod tovább" és császárt szeretnél, vagy ha fájdalomcsillapítót szeretnél, vagy beöntést vagy bármi modernebb dolgot.
És itt hazaengednek a kórházból viszonylag hamar na nincs probléma, én pl 2 napra otthon voltam, még pici lányom súllya is elég lent volt, itthon nyerte vissza a születési súlyát. És ami nagyon fontos: Ha azt mondod a regisztrálásnál h szoptatni szeretnél, akkor nem adnak tápszert ha könyörögsz se :P ha egy hétig csak esik esik a súlya akkor sem, inkább bevisznek hozzád egy mellszívót h azzal segítsenek. (egyik ismimnél volt így) mondjuk egyfelől jó dolog h ennyire komolyan veszika szopttaást, de amikor egy hétig egyfolyában sír a baba, tejed még nincs és szemed láttára fogy a csöppség.. Ha bármi kérdésed van kérdezz!
T.Júlia vagyok védőnőnek tanulok, diplomámat a németországi terhesgondozásbólirom, ha ráérsz kitöltenéd ezt a kérdőivet és ha ismersz mást is megosztánd, 50 választ kell, köszönettel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!