Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Hogyan zajlik Németországban...

Grétiske kérdése:

Hogyan zajlik Németországban (Bayern) a terhesgondozás a kezdetektől a szülésig?

Figyelt kérdés
Szívesen fogadnék saját tapasztalatokat.
2014. aug. 27. 11:25
 1/6 anonim ***** válasza:

Első 3 hónapban 2 hetente kell menni vizsgálatra, csinálnak hüvelyi UH és vérnyomás meg vizelet és vércukor mérés. 3 hónap útán meg 4 hetente kell járni, de úgyan ezek a vizsgálatok vannak.

20 hetes korig be kell jelentkezz abban a kórházban ahol szülni szeretnél.

A szülést még nem tudom mert még 17hetes vagyok. Sajnos csak ennyit tudok segíteni.

2014. aug. 31. 11:57
 2/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm,válaszod! És a terhességmegállapításakor háziorvoshoz mentél,vagy rögtön a nőgyőgyászhoz? Fogadtál orvost?
2014. szept. 1. 19:22
 3/6 anonim ***** válasza:
Egyből nőgyógyászhoz mentem, a legközelebbihez. Nem bántam meg, fiatal dokinő türelmes és nagyon figyelmes. Meg vagyok elégedve vele :)
2014. szept. 2. 11:14
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is azonnal nőgyógyászhoz mentem, magyarhoz. Így van ahogy az első leírja. De 36hétig kell kórházat választani. Persze vannak olyan korházak pl Münchenben ahol már a terhes teszttel kell menni jelentkezni olyan sokan vannak ott. Te hol szülsz? Szal én a 36 héten mentem interjúra a kórházba ahol előre megbeszéltük h milyen szülést szeretnék, sok lehetőség van. 12 hét után ha minden rendben akkor 4 hetente kell járni a 36.hétig utána 38, 40. és 40után 2 naponta. Ha épp hétvégére esik az orvoslátogatás akkor a kórházban vizsgálnak ahol szülni fogsz. Orvost fogadni nem elterjedt erre fele, minden szülésznő ért a munkájához annál szül az ember aki épp ügyeletes. De úgy tudom van pár kórház ahol lehetséges h annál szülj aki a terhesgondozásod csinálta, de ritka az ilyen. A legtöbb kórház a természetességre törekszik, úgy szültetnek mint az őskorban :P Úgyh előre szólj akár a vajúdás alatt is ha "nem bírod tovább" és császárt szeretnél, vagy ha fájdalomcsillapítót szeretnél, vagy beöntést vagy bármi modernebb dolgot.

És itt hazaengednek a kórházból viszonylag hamar na nincs probléma, én pl 2 napra otthon voltam, még pici lányom súllya is elég lent volt, itthon nyerte vissza a születési súlyát. És ami nagyon fontos: Ha azt mondod a regisztrálásnál h szoptatni szeretnél, akkor nem adnak tápszert ha könyörögsz se :P ha egy hétig csak esik esik a súlya akkor sem, inkább bevisznek hozzád egy mellszívót h azzal segítsenek. (egyik ismimnél volt így) mondjuk egyfelől jó dolog h ennyire komolyan veszika szopttaást, de amikor egy hétig egyfolyában sír a baba, tejed még nincs és szemed láttára fogy a csöppség.. Ha bármi kérdésed van kérdezz!

2014. szept. 12. 08:16
 5/6 anonim ***** válasza:
Sziasztok. Engem is érdekelne a téma. Mi is Németországban élünk és ma csináltam egy pozitiv tesztet, igaz még halvány... Kb. 2 hete voltam nőgyógyásznál, egy aranyos hölgynél, úgyh szerintem hozzzá fogok menni. Itt is igaz a 7-8. hét? Ha jól tudom, otthon védőnőhöz is küld aztán, meg háziorvoshoz(?) itt csak a nőgyógyászhoz kell jáni? Ő csinál mindent? Bocsi, lehet h hülyeségeket kérdezek, de minden viszonylatban új nekem a téma, mind Német, mind Magyar honban.
2014. szept. 29. 16:20
 6/6 Tarján Júlia válasza:

T.Júlia vagyok védőnőnek tanulok, diplomámat a németországi terhesgondozásbólirom, ha ráérsz kitöltenéd ezt a kérdőivet és ha ismersz mást is megosztánd, 50 választ kell, köszönettel.

[link]

2014. nov. 17. 17:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!