Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Terhesgondozás Angliában?

Terhesgondozás Angliában?

Figyelt kérdés
Több helyen olvastam fórumokon,hogy nagyon más az ottani terhesgondozás,mint Magyarországon. Kevesebb a vizsgálat,nem szedetnek magnéziumot,nem nagyon írnak fel hormonpótlást,stb. Ha minden simán megy,akkor ez nem is számít.Illetve azt is olvastam,hogy az első 12 hétben ha gond van,rábízzák a természetre,hogy marad-e a baba. Ezek miatt ott több a vetélés vagy a koraszülés? Illetve,ha valaki elvetél vagy koraszülött lesz a babája,akkor egy következő terhességnél már őrá jobban figyelnek,hogy ne ismétlődjön meg? Vagy hogyan működik ez?

2014. júl. 29. 15:15
 1/6 anonim ***** válasza:
Szia. En itt élek kint es 8 hetes terhes vagyok. En is olvastam ezekrol mielott teherbe estem volna es feltem is egy kicsit..de.. 5 hetesen begorcsoltem..rohantunk a parommal a korhazba es nagyon meglepodtem. .pozitivan csalodtam..5 oran keresztul bent tartottak hogy mindent kivizsgaljanak...meg kellett varni az eredmenyeket addig nem lehetett elmenni...Szerencsére mindent rendben talaltak de a biztonsag kedveert elkuldtek masnap ultrahangra majd ra ket hetre egy ujabb ultrahangra... de az teny ha nem lett volna ilyen problema akkor az elso 12 hetben ram se neznek... ezert csinaljak sokan kint Angliaban hogy valami problemat hazudnak az orvosnak hogy lekuldjek ultrahangra. .. ezt sokan mondtak mar nekem. ..
2014. júl. 29. 16:01
 2/6 A kérdező kommentje:
Szia,Köszi hogy válaszoltál. Akkor mégis odafigyelnek :) Bár olyat is olvastam hogy vmi problémával ment be a kórházba kismama,de nem vizsgálták meg,azt mondták a terhességgel jár. Pl keményedésekkel nem foglalkoztak,Magyarországon meg akár be is fektetik az embert. De személyes tapasztalatom nincs még,csak hallottam ezeket
2014. júl. 29. 18:04
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
Sziasztok! Áprilisban született a kisfiam Angliában. Semmin nem kell idegeskedni! Valóban, egy csomó olyan kellemetlen dolog van a terhesség alatt, ami miatt nem fektetnek be senkit sem kórházba, mert természetes :-) Tulajdonképpen Magyarországon túlspilázták a terhesgondozást. De július 1-től megváltozott a rendszer, Magyarországon is pont annyi vizsgálat van, mint Angliában, semmivel nincs több. A szomorú az, hogy nem Angliában van több vetélés, hanem Magyarországon :-( Túl sok otthon a hüvelyi vizsgálat, ami mind-mind fertőzést okozhat, ezáltal pedig vetélést vagy koraszülést. Az első 12 hétben valóban nincs semmilyen kötelező vizsgálat, csak egy találkozó a midwife-al, aki felveszi az anamnézist, súlyt mér, tájékoztat az itteni rendszerről. Akinél találnak bármilyen problémát, annak persze vannak extra vizsgálataik. De alap esetben úgy veszik, hogy a terhesség nem betegség, hanem állapot. Nem kell túlaggódni, azzal csak a babának ártotok. Nem lesz semmi gond!
2014. júl. 29. 22:32
 4/6 A kérdező kommentje:
Köszönöm neked is! Akkor ezek szerint nem igaz,hogy azt is magára hagyják,akinél vmi gond van :-) Boldog babavárást nektek!
2014. júl. 30. 08:48
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Tudom régi a kérdés, de hátha meg idetéved valaki. Azért megjegyezném, hogy Magyarországon nem ugyanannyi vizsgálat van, mint Angliában, ott ugyanis 23.héttől (!!!!!!) nincsen több UH!! Ezt nem legendából tudom, hanem a legjobb barátnőm fog ott szülni.
2017. júl. 21. 15:42
 6/6 anonim ***** válasza:
Igy van en ugy tudtam hogy a 20.hettől mat nincs uh stb. Nincs a végén Nst sem áramlás vizsgálat se semmi. Nem nézik meg a méhszájat hogy zárt e igy ha igen es nem is tud róla a kismama simán koraszülés lehet! Nekem a 30.héten vették észre itthon hogy kinyílt a méhszáj és több 1 hónapot kórhazban feküdtem hogy ne legyen koraszülés. Ez ha kint történik meg akkor lehet megszülök a 30.héten! Mert hogy kinyílt abból semmit se éreztem nem volt semmi panaszom. Akár hogy is nézzük angliában borzasztó a terhesgondozás....nincs uh a 12.hétig és ha méhenkívüli?? Nekem egy barátnöm kint lett terhes de az első tapasztalatok után azt mondta inkább haza költözik mert a gyereke fontosabb. Se szívhang nézés se uh se semmi az első alkalomnál ..
2018. júl. 25. 11:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!