Németországban élek, terhes lettem, és egyik országban sincs beteg biztosításom. Mit tegyek?
Nemrég költöztem ki Németországba, még nem sikerült munkát találnom, közben pedig terhes lettem (kb. 10-12 hetes lehetek, és még nem tudtam elmenni orvoshoz!!). Így egyik országban sincs egészség biztosításom. Hogyan tudom megoldani a terhesgondozást?
Jövő héten megyek haza 1 hétre (Magyarországra), ott szeretnék legalább egy-két vizsgálatot elvégeztetni, hogy a babám egészséges-e, és minden rendben van-e vele. Nagyon drága lesz a vizsgálat tb nélkül?
Illetve a jövőben hogyan tudnám megoldani a terhesgondozásomat Németországban?
Köszönöm előre is a válasz(oka)t!
a németországi helyzethez nem tudok hozzászólni, de itthon ingyenes a terhesgondozás akkor is, ha nincs érvényes tb-d. utólag sem kell fizetni érte, mivel ez esetben a babát látják el, nem pedig téged...
sok boldogságot a babához!
Én sem tudom a németországi helyzetet,de itthon nem ingyenes az ellátás,1.rosszul tudja!
Nekem nem volt bejelentett munkám,így én magam után fizettem minden hónapban a TB-t.Szülés után pár héttel jött is egy levél,hogy mennyi lett volna az ellátás,ha a biztosító nem fedezte volna.
Most azt nem tudom, hogy 1 vizsgálatot kifizettetnek-e...
Ami eszembe jutott(tudom nem a legtisztább),de menj el egy magán dokihoz,ott talán könnyebben el tudod intézni a dolgot így,hogy nincs tb-od.
De a németországi helyzetnek minél előbb nézz utána!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!