Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Adjatok tanácsot, nem tudom...

Adjatok tanácsot, nem tudom eldönteni hogy magánklinikára menjek vagy szimplán csak dokit fogadjak?

Figyelt kérdés
Vidéki városban lakunk, a helyi kórházban van 1-2 jó doki (vagyis akit annak mondanak), személyes tapasztalatom nem igen van, mert nem jártam nőgyógyászhoz túl sűrűn (rákszűrésre csak). Maga a kórház tipikus vidéki, nem túl jól felszerelt és hát nem nagy hírű....Felvetődött bennünk, hogy magánkórházba kellene mennem, ki is néztem a Róbert kórházat, de őszintén szólva sokallom, hogy 300e ft a terhesgondozás és 400e ft a szülés fogadott orvossal és szülésznővel...Ha valami gond adódna, PIC ott sincs és egyébként is fenn van a honlapon, hogy a problémás eseteket nem vállalják. Szóval vannak érvek pro és kontra, nem tudom hogyan döntsek? Ha egészséges, akkor kibújik úgyis, ha meg komplikáció adódik, akkor a jó isten tudja csak...megmaradna egy csomó pénz, de lehet hogy mégis nagyobb biztonságban lennénk? Harmadik verzió az lenne, hogy itthoni orvoshoz járnék, de a nagy vízválasztó vizsgálatokat (pl. 12 heti) Pesten csináltatnám a géndiagnosztikai kp.-ban. Szerintetek? Bocs, hogy ilyen hosszan "vergődtem"!
2014. okt. 14. 18:06
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
100%

Nyilván mindenki a saját tapasztalataiból indul ki. Nekem ami a legtöbbet számítana, az a PIC. Sajnos szükségünk volt rá, jó volt,h ilyen gyorsan tudtak cselekedni, nem kellett szállítani a babánkat.

Amúgy nekem volt fogadott orvosom, én a helyi kórházzal is teljes mértékben elégedett vagyok. Emellett viszont a nagy genetikai UH-kra felmentünk az Istenhegyi klinikára is. Így terhesgondozás, magán doki + a külön UH-k nagyjából 200 ezerből voltak meg.

2014. okt. 14. 20:16
 12/22 A kérdező kommentje:
Én is valami ilyesmire gondoltam, kedves utolsó...
2014. okt. 14. 21:30
 13/22 A kérdező kommentje:
Végül úgy döntöttem, hogy maradok a vidéki orvosnál ami a terhesgondozást illeti, mellette pedig eljárok az Istenhegyi géndiagnosztikai kp.-ba, hogy biztos legyek mindenben. Aztán ha úgy adódna (ne adj 'Isten) hogy komplikált szülés várható vagy bármi gond van, akkor a 36. hétig még dönthetek úgy, hogy magánban szülök. Mi a véleményetek?
2014. okt. 15. 12:28
 14/22 anonim ***** válasza:

Bocs,h visszakérdezek, de Te írtad (magam nem néztem meg),h fenn van a honlapon,h problémás eseteket nem vállalnak. Milyen probléma esetén mennél magánklinikára?

A saját, vidéki kórházatokban nincs szülőszoba-látogatás? Kérdezd meg a védőnőt. Minket körbevezettek, mindent megmutattak, elmondtak,h mi mikor, hogyan fog történni. Rendkívül hasznos volt. Így talán Te is könnyebben tudnál dönteni. Vagy azt mondanád,h annyira nem is gáz, vagy kétséged sem lenne afelől, h magánba menj :). (11es)

2014. okt. 15. 12:43
 15/22 A kérdező kommentje:

Igen, igazad van...de még kicsit korainak találom a szülőszoba látogatást...viszont a terhesgondozás miatt éppen időszerű...

Egészen pontosan azt írták, hogy a bonyolult esetekre van az ún. premium csomag, a különösen bonyolultakat pedig nem vállalják.

2014. okt. 15. 16:19
 16/22 anonim ***** válasza:
Én a magánkórházas vagyok. Nézd, rengeteg nő megszül állami kórházban, van amelyiknek arról sincs különösen rossz élménye, amit mindenki más vágóhídnak hív. Ez amolyan egyéni. Egy idő után úgy is kiheveri az ember, akkor is, ha bunkók stb. Szóval, ha anyagilag fejtörést okoz, akkor erőn felül felesleges a magánkórház. Akkor meg amiatt lesz idegeskedés előtte-utána, hogy mennyi lesz, mennyi volt, mire lenne jó, ha még meglenne az a pénz stb.
2014. okt. 16. 11:38
 17/22 anonim ***** válasza:

Én is hosszas vívódás után kezdtem el a Róbert Károly Mangánklinikára járni - itt csinálom a terhesgondozást és egyelőre úgy tervezem, hogy ügyeletes dokinál fogok ott szülni.

Én 2 dolog miatt döntöttem így:

1: kiszámoltam, mennyibe kerülne egy jó budapesti kórházban a különszoba, az orvosnak, szülésznőnek a hálapénz, és egyrészt nem is sokkal kevesebb, másrészt fontosnak tartom, hogy számlát kapjak arról, amit kifizetek, és ne fekete/szürke pénz legyen...

2: És talán ez a fontosabb: Valószínűleg megszülethet állami kórházban is választott orvossal a babám, de az is fontos, hogy utána abban a pár napban hogyan bánnak velünk - én inkább erről hallottam rémtörténeteket. A Róbertben megtanítanak szoptatni, van rooming in, mindenki kedves és mosolygós, nem kell várnom, ha időpontra megyek - én inkább ezt akarom megfizetni. Kár, hogy ez egy sima kórházban nem alap :(

2014. okt. 16. 13:05
 18/22 anonim ***** válasza:
Amúgy tényleg érdemes minden költséget összeadni, nekem olyan rokonom hüledezett, hogy fizetek magánkórházért, aki olyan kórházban volt, ahol minden alkalommal egy ezresbe került kitolatni a kis kocsin a gyereket, hogy a látogatók megnézhessék, különben csak az üveg mögött láthatták volna egyikként a babák sorában.. Gondolom 4 nap alatt az is összejött. Meg még ide pénz, oda pénz. És akkor a végén azt mondta, hogy tuti nem szül ott még egyszer, mert szar volt. Mondjuk nem mondtam neki, hogy minden utolsó ezrest adjon már össze, és akkor hasonlítsuk majd össze a végeredményt, mert rosszul esne neki.
2014. okt. 16. 13:35
 19/22 anonim ***** válasza:

Én is majdnem magánklinikán szültem, aztán hosszas mérlegelés után inkább mégis az állami mellett döntöttem. Engem megriasztott az, hogy nincs PIC, koraszülés esetén nem fogadnak, ha gond van előbb nem fekhetsz be, csak problémamentes terhesség, szülés esetén jó megoldás, de ezt előre ki tudhatja...Összességében én nem éreztem magam biztonságban.

Anyagi oldalról megközelítve a magánklinika kezdeti alap ára elég szépen meghízott amikor mindent alaposan hozzákalkuláltam, +választott orvos koltsége+választott szülésznő+ha császár+érzéstelenítés ktg, +aneszetiziológus...stb. Az állami még mindent összevetve és rászámolva is jóval alacsonyabb összegre jön ki. De nem az anyagiak miatt döntöttem így, hanem a biztonságérzetem miatt. Ez egy olyan kerdés, hogy mindenkinek magának kell mérlegre tennie, hogy mit tart fontosabbnak, miben bízik jobban. Az biztos, hogy egy magánklinikában nagyon csábító, hogy van rooming in, a szoptatási tanácsadás, hogy mindent kapsz, kevesebb dolgot kell bevinned magaddal, összehasonlíthatatlanul jobb a kaja....kérdés, hogy neked ez mennyire fontos és mennyire érzed reálisnak az ezért fizetett plussz költséget. (Várakozni a magánban is kell, sőt én többet várakoztam mint az államiban)

2014. okt. 16. 14:12
 20/22 anonim ***** válasza:

"Anyagi oldalról megközelítve a magánklinika kezdeti alap ára elég szépen meghízott amikor mindent alaposan hozzákalkuláltam, +választott orvos koltsége+választott szülésznő+ha császár+érzéstelenítés ktg, +aneszetiziológus...stb."

Nekem a Róbertben pont ez nem tetszett, hogy minden még ez is fizetős, még az is fizetős, még amaz is. A Maternityben meg pont az tetszett, hogy tényleg minden benne van, nem ilyen baromság, hogy az érzéstelenítés még 60 ezer, meg az is plusz, ha nem a folyosó végén akarod a fürdőszobát stb.

2014. okt. 16. 14:38
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!