Adjatok tanácsot, nem tudom eldönteni hogy magánklinikára menjek vagy szimplán csak dokit fogadjak?
Nyilván mindenki a saját tapasztalataiból indul ki. Nekem ami a legtöbbet számítana, az a PIC. Sajnos szükségünk volt rá, jó volt,h ilyen gyorsan tudtak cselekedni, nem kellett szállítani a babánkat.
Amúgy nekem volt fogadott orvosom, én a helyi kórházzal is teljes mértékben elégedett vagyok. Emellett viszont a nagy genetikai UH-kra felmentünk az Istenhegyi klinikára is. Így terhesgondozás, magán doki + a külön UH-k nagyjából 200 ezerből voltak meg.
Bocs,h visszakérdezek, de Te írtad (magam nem néztem meg),h fenn van a honlapon,h problémás eseteket nem vállalnak. Milyen probléma esetén mennél magánklinikára?
A saját, vidéki kórházatokban nincs szülőszoba-látogatás? Kérdezd meg a védőnőt. Minket körbevezettek, mindent megmutattak, elmondtak,h mi mikor, hogyan fog történni. Rendkívül hasznos volt. Így talán Te is könnyebben tudnál dönteni. Vagy azt mondanád,h annyira nem is gáz, vagy kétséged sem lenne afelől, h magánba menj :). (11es)
Igen, igazad van...de még kicsit korainak találom a szülőszoba látogatást...viszont a terhesgondozás miatt éppen időszerű...
Egészen pontosan azt írták, hogy a bonyolult esetekre van az ún. premium csomag, a különösen bonyolultakat pedig nem vállalják.
Én is hosszas vívódás után kezdtem el a Róbert Károly Mangánklinikára járni - itt csinálom a terhesgondozást és egyelőre úgy tervezem, hogy ügyeletes dokinál fogok ott szülni.
Én 2 dolog miatt döntöttem így:
1: kiszámoltam, mennyibe kerülne egy jó budapesti kórházban a különszoba, az orvosnak, szülésznőnek a hálapénz, és egyrészt nem is sokkal kevesebb, másrészt fontosnak tartom, hogy számlát kapjak arról, amit kifizetek, és ne fekete/szürke pénz legyen...
2: És talán ez a fontosabb: Valószínűleg megszülethet állami kórházban is választott orvossal a babám, de az is fontos, hogy utána abban a pár napban hogyan bánnak velünk - én inkább erről hallottam rémtörténeteket. A Róbertben megtanítanak szoptatni, van rooming in, mindenki kedves és mosolygós, nem kell várnom, ha időpontra megyek - én inkább ezt akarom megfizetni. Kár, hogy ez egy sima kórházban nem alap :(
Én is majdnem magánklinikán szültem, aztán hosszas mérlegelés után inkább mégis az állami mellett döntöttem. Engem megriasztott az, hogy nincs PIC, koraszülés esetén nem fogadnak, ha gond van előbb nem fekhetsz be, csak problémamentes terhesség, szülés esetén jó megoldás, de ezt előre ki tudhatja...Összességében én nem éreztem magam biztonságban.
Anyagi oldalról megközelítve a magánklinika kezdeti alap ára elég szépen meghízott amikor mindent alaposan hozzákalkuláltam, +választott orvos koltsége+választott szülésznő+ha császár+érzéstelenítés ktg, +aneszetiziológus...stb. Az állami még mindent összevetve és rászámolva is jóval alacsonyabb összegre jön ki. De nem az anyagiak miatt döntöttem így, hanem a biztonságérzetem miatt. Ez egy olyan kerdés, hogy mindenkinek magának kell mérlegre tennie, hogy mit tart fontosabbnak, miben bízik jobban. Az biztos, hogy egy magánklinikában nagyon csábító, hogy van rooming in, a szoptatási tanácsadás, hogy mindent kapsz, kevesebb dolgot kell bevinned magaddal, összehasonlíthatatlanul jobb a kaja....kérdés, hogy neked ez mennyire fontos és mennyire érzed reálisnak az ezért fizetett plussz költséget. (Várakozni a magánban is kell, sőt én többet várakoztam mint az államiban)
"Anyagi oldalról megközelítve a magánklinika kezdeti alap ára elég szépen meghízott amikor mindent alaposan hozzákalkuláltam, +választott orvos koltsége+választott szülésznő+ha császár+érzéstelenítés ktg, +aneszetiziológus...stb."
Nekem a Róbertben pont ez nem tetszett, hogy minden még ez is fizetős, még az is fizetős, még amaz is. A Maternityben meg pont az tetszett, hogy tényleg minden benne van, nem ilyen baromság, hogy az érzéstelenítés még 60 ezer, meg az is plusz, ha nem a folyosó végén akarod a fürdőszobát stb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!