Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Adjatok tanácsot, nem tudom...

Adjatok tanácsot, nem tudom eldönteni hogy magánklinikára menjek vagy szimplán csak dokit fogadjak?

Figyelt kérdés
Vidéki városban lakunk, a helyi kórházban van 1-2 jó doki (vagyis akit annak mondanak), személyes tapasztalatom nem igen van, mert nem jártam nőgyógyászhoz túl sűrűn (rákszűrésre csak). Maga a kórház tipikus vidéki, nem túl jól felszerelt és hát nem nagy hírű....Felvetődött bennünk, hogy magánkórházba kellene mennem, ki is néztem a Róbert kórházat, de őszintén szólva sokallom, hogy 300e ft a terhesgondozás és 400e ft a szülés fogadott orvossal és szülésznővel...Ha valami gond adódna, PIC ott sincs és egyébként is fenn van a honlapon, hogy a problémás eseteket nem vállalják. Szóval vannak érvek pro és kontra, nem tudom hogyan döntsek? Ha egészséges, akkor kibújik úgyis, ha meg komplikáció adódik, akkor a jó isten tudja csak...megmaradna egy csomó pénz, de lehet hogy mégis nagyobb biztonságban lennénk? Harmadik verzió az lenne, hogy itthoni orvoshoz járnék, de a nagy vízválasztó vizsgálatokat (pl. 12 heti) Pesten csináltatnám a géndiagnosztikai kp.-ban. Szerintetek? Bocs, hogy ilyen hosszan "vergődtem"!
2014. okt. 14. 18:06
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem a harmadik lehetőséget válaszd. Ez nem kerül százezrekbe és mégis biztonságban vagyok

3 gyerekes anyuka

2014. okt. 14. 18:14
 2/22 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a választ! Nehéz döntés :(
2014. okt. 14. 18:21
 3/22 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk lepukkant a kórház, bunkók a nővérek, az orvosok jó része is, közös szülőszoba van függönnyel, nincs fájdalomcsillapításra lehetőség, sok a cigány stb. Egyértelmű volt, hogy magánklinika, mert ezen egy fogadott orvos se segít. Ugyanezen okok miatt orvoshoz se fogok a kórházba járni, ha nem mentő visz be se teszem a lábam. A magánorvosnál is pénzes lenne a terhesgondozás, és akkor még nem is nála fogok szülni, meg a rendelőjében nem tud mindent intézni, a helyi kórházba kéne bemászkálni egyéb vizsgálatokra, ami szóba sem jöhet. Így egyértelmű volt, hogy itt is magánklinika lesz.

Persze, ha nem lenne ennyire gáz ez az egész, akkor nem biztos, hogy ragaszkodtam volna hozzá, legalább a terhesgondozás alatt, de az.

Engem inkább az csesz fel, hogy fizesse az ember a TB-t és akkor kap érte egy kalap szart, ha csak nincs szerencséje és még egyszer annyit fizethet a magán ellátásért. Mindennel magánba járok és ez rohadtul zavar.

2014. okt. 14. 18:25
 4/22 A kérdező kommentje:

Te kedves utolsó melyik magánklinikát választottad?

Hát nálunk ennyire nem rossz a helyzet, nincs túl sok cigány, van gerincbe adott érzéstelenítés is, mondjuk a nővéreket nem tudom, de van olyan szoba, ami ugyan fizetős, de egyedül lehetünk...nem is a körülmények zavarnak amúgy, mert 4 napot akárhol kibírok, de biztonságban akarom tudni magunkat! Meg persze jó volna úgy vajúdni, ahogy én szeretnék...bár ha választott a szülésznő, akkor gondolom nem szól rám...

2014. okt. 14. 18:42
 5/22 anonim ***** válasza:
52%

Nálunk is van egy olyan szoba, de az fizetős, meg mindentől tök messze van és aki benne van azt konkrétan leszarják, úgy kell tök messzire mászkálni, ha kell valami. De persze az sem biztos, hogy ép szabad ugye.

A maternityt válaszottam, egy bizonyos orvos miatt. De amúgy a Róbertről is csak jót hallottam, az olcsóbb is, igaz kicsit egyszerűbb kinézetre.

2014. okt. 14. 19:04
 6/22 anonim ***** válasza:
mármint: "Nálunk is van egy olyan szoba AMI fizetős".
2014. okt. 14. 19:05
 7/22 A kérdező kommentje:
Értem...és asszem még jobban elbizonytalanodtam :D Kiszámoltam, terhesgondozással, szüléssel, érzéstelenítéssel együtt majdnem 1 millió....kicsit sokallom...és akkor még nem rakattunk el köldökzsinór vért, nem vettünk semmit...
2014. okt. 14. 19:09
 8/22 anonim ***** válasza:
68%
Én mindenképpen a magánt mondanám. Én a Róbertben szültem és minden szuper volt, ellenszemben a barátnőimmel akik nem. Az egyik majdnem belehalt az éjszkások nem tőrödömségébe a másiknak nem jutott ágy így szülés után a földön egy matracon kellett aludni.
2014. okt. 14. 19:20
 9/22 anonim ***** válasza:
66%

hamis biztonság, amit vásárolni igyekszel. Szal problémamentes eset már 400 ezerért is szülhet? Wow. :)

Nekem 3 egészséges gyermekem született mezei terhesgondozás után, az ügyeletes dokiknál. Majd az idén már megtehettem, drága magándokinál vesztettem el egy 8 és egy 16 hetes babát. Ő sem tud halott magzatokat életre kelteni.

2014. okt. 14. 19:24
 10/22 anonim ***** válasza:
50%
Fogadj orvost vagy szülésznőt és kérj VIP szobát a kórházba.
2014. okt. 14. 19:56
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!