Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » A védőnő kiborít mit tegyek?

A védőnő kiborít mit tegyek?

Figyelt kérdés
18 hetes kismama vagyok a végzettségemet tekintve csecsemő és kisgyermek ápoló,és tervbe van még a szülésznő is,amire most vettek fel,szóval nem vagyok teljesen hülye a terhesség körüli dolgokhoz...de ez a nő akkora hülyeségeket mond h hihetetlen!!!!!pl-a magzatvédő vitamintól nagy lesz a gyerek feje,az AFPt egyenrangúnak tekinti a kombinált/négyes/integrált teszttel...stb...felháborít mennyire nem képzi magát némely dologban okosabbak a laikus kismamák...Egyszer kíváncsiságból megkérdeztem mit jelent egy érték,a Neut a vérképemen(természetesen én tudom )és NEM TUDTA...ennél telt be a pohár és még azt is hozzáfűzte h ő csak a vérszegénységgel foglalkozik ha eltérés van(tudom h a neut szám alapból megemelkedik várandós nőknél ő még ezt az alapinfót se...)nem semmi,engem az egészségügyiből ha alap dolgokkal nem vagyok tisztába úgy vágnak ki mint macskát ...és ilyen emberben bízzon egy terhes nő?A kérdés:tisztában vagyok azzal h a szolgáltatás lemondható de én az érzelmi részére lennék kíváncsi:volt e már aki lemondta ha igen miért lett e következménye etc...köszi mindenkinek :)18 hkm
2014. júl. 30. 14:50
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Nekem a 3. terhességem, de a 3. védőnő :) Van tapasztalatom. Az elsőnél egy hasonló korú volt nálunk is. Tisztában volt mindennel, mindent megcsinált elintézett. Aztán visszajött gyedről a régi, pár évvel idősebb, ő szintén normális volt. Nem járkált ide feleslegesen, nem rendelt be feleslegesen méregetni hetente, vagy egy héten többször is méregetni a babát stb. Mindig kérdezte ha van valami szóljak és aszerint igazodik hozzám. Nem is volt gond. Sajnos elköltöztek lett egy "nyugdíjas" helyettesítő védőnő. Na ettől én is kiakadtam az elején, de már nem foglalkozom vele. A nőgyógyászom is mondta, hallgassam meg, majd egyik fülemen be másikon ki. Én úgy is tudom milyen vizsgálatok lesznek, kb milyen eredmények elfogadhatóak, ha meg kérdés van úgyis kérdezem tőle vagy a háziorvostól. A védőnőről annyit, vizeletet csak hébe hóba néz (szerinte ha nincs panaszom, biztos jó az is :) ), vérnyomást nemigen tud mérni (röhej, pedig anyum még a régi pumpással is megméri otthon) a múltkor közölte, hogy na akkor írjuk be hogy 80/50 (gondoltam magamban, hogy ha legközelebb jövök már vérnyomásom sem lesz :), egyébként folyamatosan 100-110/60). Arról szintén nem sok fogalma van, hogy milyen vizsgálat mikor van (már a 12. héten kérdezte miért nincs meg a HBsAg-m). Beutalót egyáltalán nem "ad". Még jó hogy én tudom mikor miért kell menni a nőgyógyászhoz vagy háziorvoshoz és akkor ők ideadják. Amikor a korom miatt most mennem kellett genetikára, abba is belekötött, hogy miért oda megyek, mikor a másik kismamát ott nem fogadják, neki máshová kell mennie. Most nyugdíjra készül remélem megy is és valami normálisat kapunk. De nálunk a gyerekorvos is ilyen, kb az utolsó védőoltásnál látta a gyerkőcöt (most 2,5 éves), de vizsgálni nem is tudom mikor vizsgálta utoljára. Igaz mi a kórházi gyerekorvossal jó kapcsolatban vagyunk, így bármi van ő az első akit hívunk, vagy ahová visszük, ott legalább tudom hogy megvizsgálja normálisan és naprakész.
2014. júl. 30. 17:31
 12/20 A kérdező kommentje:
fuuuuu úgy látom nem vagyok egyedül-rémes hogy ennyire képzetlenül lehetnek védőnők...a szolgáltatásnak én látom értelmét de nem így!!fölösleges ez a hetenkénti méricskézés,a legtöbb embernek van vérnyomásmérő is...nm értem miért kell bíbelödni ezekkel otthon is elleet végezni,inkább fontosabb dolgokat kéne csinálniuk,mert így fölösleges a munkájuk,ráadásul feleslegesen feszültséget keltenek az anyukákban...persze tisztelet a kivételnek !!!
2014. júl. 30. 23:06
 13/20 anonim ***** válasza:

Az enyém eléggé kompetens, de az agyamra megy a stílusa. Bár tény, nem könnyű védőnőnek lenni, sok hülyével találkozni minden nap, ez a fórum sem éppen támogató, sok az előítélet velük szemben.

De már ott tartottam, hogy lemondom a fenébe, most tervezzük a következő babát. Aztán úgy adódott, hogy jövőre elköltözünk és akkor kapok mást. Valószínűleg lemondom, mielőtt találkozok vele, hogy ne legyen kellemetlenség.

Én bevallom azért mondom le, mert mindent a dokitól kérdeztem és terhesség alatt is magánrendelésre jártam egy alapos dokihoz, feleslegesen jártam pisilésre, mérésre a védőnőhöz. Csak nyűg volt. A másik mondom a stílusa, hogy úgy kell éreznem magam, hogy hülye vagyok, hogy elbizonytalanít, hogy lekezel. Nem feltétlenül akar bántani, ő ilyen, mégis utálom ezeket az ellenőrizgetéseket, kioktatásokat. Persze bennem is van a hiba, elég érzékeny vagyok erre, mikor valaki beszűkült, bántó, lekezelő. :)

2014. júl. 31. 07:42
 14/20 A kérdező kommentje:
Szerintem nem baj ha érzékeny az ember az ilyesmire.Inkább az a baj h ha vki eügyis lesz,ahhoz hozzátartozik h TISZTELJE a beteget/várandóst/pácienst.Mi nem vagyunk istenek-nemhogy mi ápolók védőnők,de még az orvosok se...csak tudod sajnos erről rengetegen megfeledkeznek.nincs jogunk kioktatni senkit...én ugye csecsemőosztályon vagyok/vtam de sosem jutott eszembe h arrogáns legyek...nem lennének szülő nők,nem lenne munkánk...ennyi
2014. júl. 31. 12:26
 15/20 anonim ***** válasza:

Igen, sokan vissza élnek a helyzetükkel. De ez nem csak a védőnőknél van így, minap egy sima mezei cukrászdás is kihozott a sodromból. Ez az az emberi tulajdonság, amit sehogy sem tudok tolerálni. Pedig megtehetném, pedagógus vagyok, lenne rá alkalmam... De taszít nagyon az ilyesmi. Van olyan tanítványom, akit kevésbé kedvelek, de nem ismerem eléggé ezek szerint.

Azért is nehéz a védőnőknek- elismerem, mert valamiféle kontroll- munkát végeznek. Ezt kevesen tolerálják, főleg, ha mellé nem kívánt stílus társul.

2014. júl. 31. 13:17
 16/20 anonim ***** válasza:

Nem kell ezzel foglalkozni. Én mindenkinek azt szoktam mondani, amit hallani akar és remekül eléldegélünk. :) Igen, 70 millit eszik, igen 7-szer (igény szerint szopizott mind), hát persze kapott már barackot, igen, ezzel a krémmel kenem stb.

:)

2014. aug. 1. 08:46
 17/20 A kérdező kommentje:
:D Hát igen de engem vhogy mégis dühít XD
2014. aug. 1. 16:22
 18/20 anonim ***** válasza:
Á, nem sokára kisebb gondod is nagyobb lesz az ő hülyeségénél, ez vigasztaljon. :) ;-)
2014. aug. 1. 16:46
 19/20 anonim ***** válasza:

Sziasztok!

Nálunk úgy zajlik a "terhesgondozás", hogy belépek, ott áll a kedves védőnő (erőltetett műmosoly) Ott ül a kedves háziorvos (talán tudja, hogy ki vagyok) és ott ül az asszisztens (aki minden alkalommal úgy néz végig rajtam, mintha nem is tudom ki lennék) Ez után elveszi a kis könyvemet és nekilát az írogatásnak, közben a háziorvos megméri a vérnyomásomat. A védőnő csak hallgat, aztán amikor végzett az írogatással felállít a mérlegre megmér beírja azt is és lényegében végeztünk. Megmondja, hogy mikor menjek legközelebb és ennyi. Múltkor 24 hetesen nézett először szívhangot, körülbelül kőkemény 10 másodpercig, szinte rárakta a hasamra és le is vette, ennyi volt. De ezekben az a legrosszabb, hogy én elindulok és eltervezem, hogy elmesélem, hogy mi volt az ultrahangon, hogy mit érzek stb stb de amikor belépek, egyszerűen fordulnék is ki onnan. Első babámat várom de amit tudok a dolgokról azt mindet úgy olvastam illetve édesanyámtól, barátnőktől kérdezgetek és ez így is marad, mert én nem fogok a védőnőre hallgatni, már ha egyáltalán fog mondani valamit!

Akárkivel beszéltem eddig mindenki azt mondta, hogy súlyt mérnek, vizeletet néznek, szívhangot néznek, vérnyomást, haskörfogatot mérnek, meg valami méh távolságot(?) vagy nem is tudom mi az pontosan, nekem ebből csak súlyt és vérnyomást mérnek. Egyszer kb. 16 hetesen megkérdezte, hogy érzem-e már a mozgást? Mondtam neki, hogy még nem, azóta 25 hetes vagyok de többet nem kérdezte meg. A kis könyvemben pedig be van jelölve, hogy semmi gond a vizeletemmel. Meg egyszer észrevettem, hogy egy alakalom nincs is beírva, hogy ott voltam, de nem szóltam érte. Szóltam neki, hogy a vastablettát nem tudom beszedni, erre nem jött válasz (szerintem nem is hallotta meg). Következő alkalommal a háziorvosomnak mondtam, hogy nem szedem a Maltofer-t mert székrekedésem van tőle, erre az asszisztens válaszolt annyival, hogy minden vas készítmény székrekedést okoz. (Hát sokat segítettek) A háziorvos bombáz a jobbnál jobb tanácsokkal pl.: "Ne vegyél fel olyan nadrágot ami szűk a hasadon" "Amit megkívánsz azt edd meg nyugodtan, de amit nem szeretsz azt ne edd meg" Megkérdezte van-e valami panaszom, mondtam neki, hogy néha fáj a hasam, erre ő válaszolt "Aha". Tehát én oda csak azért járok, mert kell... hasznát nem igazán veszem, sőt alig várom, hogy kilépjek a rendelőből.

2014. aug. 8. 08:00
 20/20 anonim válasza:
Én még közelébe sem vagyok, hogy kisbabám legyen, de én is elég érdekeset hallottam pár napja a helyi védőnőről... új lett a védőnő a körzetben, és pár napja volt először látogatóban a szomszédéknál, 6 hónapos a kisbabájuk, és megkérdezte, hogy bepisil/kakil-e még a baba... szomszédasszony csak nézett, hogy á nem, felmászik a WC-re vagy szól hogy kakilni kell... ez a védőnő is fiatalka, hát, nem túl bizalomgerjesztő...
2014. aug. 11. 22:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!