Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Én reagálom túl? Vagy a...

Én reagálom túl? Vagy a védőnőnek csak ennyi a feladata? Nálatok hogy van?

Figyelt kérdés

Itt a fórumon is olvastam pár hozzászólást hogy a védőnő mindenféle tanácsokat ad, nyomon követi a kismama terhességét. Ez fakultatív, vagy csak nálunk trehánykodják el a dolgokat? Pl ma voltam náluk véreredménnyel, UH lelettel stb. 27 hetes vagyok, eddig 10 kg-ot híztam, erre azt mondják hogy nem baj, úgyis vékony voltam terhesség előtt, elfér a többi is. Magas lett a cukrom, ezt fapofával beírta a kiskönyvbe. Annyit kérdezett összesen hogy mozog-e rendesen a baba, mondtam hogy nem tud mert egy amnion szalag van a méhemben ami akadályozza a mozgását, erre azt mondta hogy nem baj. Ez már a terhesgondozás elejétől így zajlik, nem szívesen megyek hozzá mert nagyon flegma, végig fintorog. Mondtam hogy minden éjjel fáj a hasam, emiatt marékszámra szedem a magnéziumot. Meg sem hallotta. Fizetni kell nekik zsebbe? Vagy másnál hogy működik? Barátnőméknek pl elmondta és megmutatta hogy hogyan kell a babát fürdetni, amikor már többet hízott a kelleténél akkor megbeszélték hogy milyen ételeket kerüljön (ezt

magamtól én is tudom, csak jól esett volna ha legalább egy picike figyelmet kapok), és még sok mást is meg lehetett vele beszélni. Nekem kérdésem sem lehetett mert egyszer csak közölte hogy végeztünk, jöhet a következő. Ja összesen 1 nő várt még kint, szóval megszakadniuk sem kell a munkában. Szülés után nem jár házhoz sem (van már egy fiam, csak szülés után egyszer jött el hozzánk). Túl sokat várok, vagy másnál is így van mint nálunk?

2014. febr. 12. 09:41
1 2
 11/12 A kérdező kommentje:
Megszültem, 34 hétre, sürgősségi császár. 2 hét után hazaengedtek. Másnap jött a védőnő, BETEGEN, vizsgálgatta a babát, és közölte hogy jövő héttől vigyem hetente súlymérésre. Én meg közöltem vele hogy nem viszem, még levegőre sem vihetem legalább 2 hétig. Segghülye a védőnőnk...
2014. ápr. 16. 13:21
 12/12 anonim ***** válasza:

tényleg bolond. az első hónapban neki kellene jönnie, méghozzá hetente, mérleget ajánlatos venni/bérelni és otthon mérni a babót kaja előtt és után. egy hónapos korban van az első kötelező vizsgálat, arra már a tanácsadóban kerül sor.

gratulálok a babához! :)

2014. ápr. 16. 18:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!