Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Én reagálom túl? Vagy a...

Én reagálom túl? Vagy a védőnőnek csak ennyi a feladata? Nálatok hogy van?

Figyelt kérdés

Itt a fórumon is olvastam pár hozzászólást hogy a védőnő mindenféle tanácsokat ad, nyomon követi a kismama terhességét. Ez fakultatív, vagy csak nálunk trehánykodják el a dolgokat? Pl ma voltam náluk véreredménnyel, UH lelettel stb. 27 hetes vagyok, eddig 10 kg-ot híztam, erre azt mondják hogy nem baj, úgyis vékony voltam terhesség előtt, elfér a többi is. Magas lett a cukrom, ezt fapofával beírta a kiskönyvbe. Annyit kérdezett összesen hogy mozog-e rendesen a baba, mondtam hogy nem tud mert egy amnion szalag van a méhemben ami akadályozza a mozgását, erre azt mondta hogy nem baj. Ez már a terhesgondozás elejétől így zajlik, nem szívesen megyek hozzá mert nagyon flegma, végig fintorog. Mondtam hogy minden éjjel fáj a hasam, emiatt marékszámra szedem a magnéziumot. Meg sem hallotta. Fizetni kell nekik zsebbe? Vagy másnál hogy működik? Barátnőméknek pl elmondta és megmutatta hogy hogyan kell a babát fürdetni, amikor már többet hízott a kelleténél akkor megbeszélték hogy milyen ételeket kerüljön (ezt

magamtól én is tudom, csak jól esett volna ha legalább egy picike figyelmet kapok), és még sok mást is meg lehetett vele beszélni. Nekem kérdésem sem lehetett mert egyszer csak közölte hogy végeztünk, jöhet a következő. Ja összesen 1 nő várt még kint, szóval megszakadniuk sem kell a munkában. Szülés után nem jár házhoz sem (van már egy fiam, csak szülés után egyszer jött el hozzánk). Túl sokat várok, vagy másnál is így van mint nálunk?

2014. febr. 12. 09:41
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
85%

Nálunk ennél rosszabb.Veled egyszerűen nem foglalkozik.

nálunk viszont kötözködő,semmihez nem értő van,aki beleköt az élő fába is (Egyik héten túl sokat hízott a fiam,miért nem fogyókúráztatom,másik héten miért ilyen sovány-mindezt egy anyatejes 2 hónapos babára.Aztán belekötött,hogy miért van külön szobában,egy picinek az anyja mellett a helye.És a legváratlanabb időkben jött,mindig eltalálta ha indultunk valahova.Emellé iszaonyat pletykás is.3 hónap után szóltam,hogy nem tartok rá többet igényt.)

2014. febr. 12. 09:54
 2/12 anonim ***** válasza:
75%
nem vársz sokat.esetleg beszélhetnél valakivel(önkormányzat) a védőnő hozzáállásáról.itt nem csak egy emberi életről van szó,hanem kettőről.rólad meg a kisbabáról.ez nem játék
2014. febr. 12. 09:56
 3/12 anonim ***** válasza:
81%

Az elsőnél városba laktam,amikor kellett akkor mentem a védőnőhöz,ő egyszer jött szülés előtt és tök jól eljátszott a kutyával :D amúgy mindig megkérdezte,hogy van kérdésem? Szülés után is egyszer jött a dokival....ha kérdésem volt mehettem hozzá,hívhattam őt és válaszolt is serényen,nem volt az a nyomulós típus.

A második gyereknél már faluba költöztünk 5 házzal feljebb lakik az új védőnő és 9 házzal lejjebb van a rendelő szóval jövet menet ha már útba esünk feszt beugrott :S semmi baj nem volt a vérnyomásommal se a súlyommal még is 1-2 hetente meg mérte.Terhesgondozás előtti napon mindig mentem hozzá majd másnap terhesgondozás után (délelőtt volt) amikor leleteket hoztam akkor délután már itt toporgott.Pont ugyanazokat elmondta mint a doki.Éjszaka szültem és délután már hívott,hogy kapott a kórháztól értesítést és amint kiengednek szóljak neki egyből mert akkor jön segít és megmutatja a fürdetést is.... mondtam neki,hogy ne aggódjon mivel nem az első így boldogulni fogunk és bőven elég ha majd másnap jön a dokival együtt.Miután haza jöttünk a kórházból minden héten vittem hozzá meg azért minden héten legalább egyszer beugrott hozzánk,hogy megnézze mi a helyzet meg hátha van valami kérdésem. Én azt hittem soha nem jön el az a nap amikor végre "megszabadulok" tőle.

2014. febr. 12. 10:06
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
egyéni. én költöztem a terhesség óta. az első védőnő megtette a szükséges dolgokat, ha kellett, adott tanácsokat, de nem vitte túlzásba. mondjuk úgy, h lelkiismeretesen, tisztességesen elvégezte azt, amit el kellett.de pluszt nem vitt bele soha. akinél most vagyunk, szuper lelkes, ha esetleg felhívom egy problémával, nem csupán ellát tanácsokkal, de másnap felhív, h megoldódott-e, érdeklődik a fiam, hogyléte felől, megkérdezi, h végül melyik módszerrel sikerült orvosolnunk a problémát, stb. a tiéd közönyös, nem csodálom, h utálsz járni hozzá
2014. febr. 12. 10:06
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
mi is kettőt fogyasztottunk már el,költözés miatt..Az első nagyon közvetlen,bármi volt,akármikor hívhattam,mindig igyekezett orvosolni a problémánkat.Szülés után 6hétig ahogy kellett kijött,utána mi vittük a gyerkőcöt..soha nem volt tolakodó,pont jó volt.Most a másodikra ugyanaz igaz,mint amit írt valaki,munkáját elvégzi,de nem igazán látszik rajta,h valóban érdekelné is,h mi van velünk.Ő szülés után egyszer jött,és megmondta,h nem is fog többször,azt mondta majd telefonon tartjuk a kapcsolatot.azóta se hívott,lassan 1hónapos a gyerek..
2014. febr. 12. 10:53
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk (Szegeden), van a kötelező terhesgondozás amire járni kell, meg pluszban a területi védőnő akihez szintén. És csak hozzájuk lehet, akartam máshoz de közölték, hogy területileg nem oda tartozom. Mind1 is, a területi védőnő nagyon rendes bár sok új vagy hasznos infot nem tudott mondani. Amikor megyek megméri a súlyomat, vérnyomásomat, megkérdezi hogy vagyok és ennyi. Egyszer volt kint nálunk, bár nem értem minek de mind1, jó fej egyébként:) Na a terhesgondozáson a védőnőre jót már nemigen tudok mondani. Tök flegma ő is, a súlyomat le se méri csak diktáljam be neki hogy mennyi vagyok. Szó szerint kb. odaba(s)sza a beutalókat, úgy hadar hogy alug értem mit mond. Ha visszakérdezek akkor meg tök bunkó, hogy ezen mit nem értek. Nem vagyok gyenge elméjű, de tök sok az info egyszerre. Most itthon nagy nehezen kibogarásztam, meg összeírtam hova kell menjek. 7 időpontot kaptam konkrétan ahova mennem kell. Ők gondolom naponta 80x mondják el ugyanazt így gondolom unják már, de nekem aki először vagyok terhes hiába darálja le.
2014. febr. 12. 11:44
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk terhesség alatt a kismama súlyán pörög (általában sokallja a hízást), ha megvan a kisbaba, akkor a kisbaba súlyán pörög (általában kevesli, barátnőmnél meg sokallja, gondolom olyan nincs, hogy pont jó a hízása :)) ezen kívül semmi olyan tanácsot nem ad, amit neten nem találok meg, vagy józan paraszti ésszel nem találok ki.
2014. febr. 12. 11:47
 8/12 anonim ***** válasza:

Tavaly júniusban akart jönni , de mondtam, hogy elutazunk. Húzta a száját, hogy időszerű lenne pedig a látogatása, mert rég járt nálunk megnézni a gyereket. (15 hónapos volt)

Azóta se kép, se hang. Erre most, február 10-én felhív, hogy jövő héten jönne, de reméli, most nem utazunk sehova. Mondjuk nekem ez a gyakoriság megfelel.

2014. febr. 12. 15:00
 9/12 anonim ***** válasza:
Nekem nagyon jó védőnőm van. Kedves aranyos hozzáértő. Jókat lehet vele beszélgetnibármiről. Terhesség alatt 4x jött házhoz. Szülés után 6 hétig minden héten. Látja jól boldogulok. Mindig szól előtte, hogy jön. Minden kérdésre válaszol kitérés nélkül.
2014. febr. 19. 14:32
 10/12 anonim ***** válasza:
Nem az ilyen normális családok, anyák miatt találták ki a védőnői szakmát. Na meg igen, manapság az internetről mindent megtud az ember. De mondjuk egy 10-15 éve nem volt minden lakásba internet, hogy fél pillanat alatt az ember megnézze ha valami kérdése felmerül. Sőt sok helyen még most sincs internet, sok szegény település van, kevésbé tájékozott szülők stb. szóval mi örülhetünk, hogy sok újdonságot nem tudnak mondani, de valahol istenként néznek a védőnőre. Na meg ugye azok a bizonyos családok ahol ugye apuka anyuka nem dolgozik, van nyóóc' gyerek, és ki tudja milyen körülmények oda azért ki szoktak járni. Én azt nem értem inkább minek egyszerre két védőnőhöz járni??
2014. febr. 19. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!