Én reagálom túl? Vagy a védőnőnek csak ennyi a feladata? Nálatok hogy van?
Itt a fórumon is olvastam pár hozzászólást hogy a védőnő mindenféle tanácsokat ad, nyomon követi a kismama terhességét. Ez fakultatív, vagy csak nálunk trehánykodják el a dolgokat? Pl ma voltam náluk véreredménnyel, UH lelettel stb. 27 hetes vagyok, eddig 10 kg-ot híztam, erre azt mondják hogy nem baj, úgyis vékony voltam terhesség előtt, elfér a többi is. Magas lett a cukrom, ezt fapofával beírta a kiskönyvbe. Annyit kérdezett összesen hogy mozog-e rendesen a baba, mondtam hogy nem tud mert egy amnion szalag van a méhemben ami akadályozza a mozgását, erre azt mondta hogy nem baj. Ez már a terhesgondozás elejétől így zajlik, nem szívesen megyek hozzá mert nagyon flegma, végig fintorog. Mondtam hogy minden éjjel fáj a hasam, emiatt marékszámra szedem a magnéziumot. Meg sem hallotta. Fizetni kell nekik zsebbe? Vagy másnál hogy működik? Barátnőméknek pl elmondta és megmutatta hogy hogyan kell a babát fürdetni, amikor már többet hízott a kelleténél akkor megbeszélték hogy milyen ételeket kerüljön (ezt
magamtól én is tudom, csak jól esett volna ha legalább egy picike figyelmet kapok), és még sok mást is meg lehetett vele beszélni. Nekem kérdésem sem lehetett mert egyszer csak közölte hogy végeztünk, jöhet a következő. Ja összesen 1 nő várt még kint, szóval megszakadniuk sem kell a munkában. Szülés után nem jár házhoz sem (van már egy fiam, csak szülés után egyszer jött el hozzánk). Túl sokat várok, vagy másnál is így van mint nálunk?
Nálunk ennél rosszabb.Veled egyszerűen nem foglalkozik.
nálunk viszont kötözködő,semmihez nem értő van,aki beleköt az élő fába is (Egyik héten túl sokat hízott a fiam,miért nem fogyókúráztatom,másik héten miért ilyen sovány-mindezt egy anyatejes 2 hónapos babára.Aztán belekötött,hogy miért van külön szobában,egy picinek az anyja mellett a helye.És a legváratlanabb időkben jött,mindig eltalálta ha indultunk valahova.Emellé iszaonyat pletykás is.3 hónap után szóltam,hogy nem tartok rá többet igényt.)
Az elsőnél városba laktam,amikor kellett akkor mentem a védőnőhöz,ő egyszer jött szülés előtt és tök jól eljátszott a kutyával :D amúgy mindig megkérdezte,hogy van kérdésem? Szülés után is egyszer jött a dokival....ha kérdésem volt mehettem hozzá,hívhattam őt és válaszolt is serényen,nem volt az a nyomulós típus.
A második gyereknél már faluba költöztünk 5 házzal feljebb lakik az új védőnő és 9 házzal lejjebb van a rendelő szóval jövet menet ha már útba esünk feszt beugrott :S semmi baj nem volt a vérnyomásommal se a súlyommal még is 1-2 hetente meg mérte.Terhesgondozás előtti napon mindig mentem hozzá majd másnap terhesgondozás után (délelőtt volt) amikor leleteket hoztam akkor délután már itt toporgott.Pont ugyanazokat elmondta mint a doki.Éjszaka szültem és délután már hívott,hogy kapott a kórháztól értesítést és amint kiengednek szóljak neki egyből mert akkor jön segít és megmutatja a fürdetést is.... mondtam neki,hogy ne aggódjon mivel nem az első így boldogulni fogunk és bőven elég ha majd másnap jön a dokival együtt.Miután haza jöttünk a kórházból minden héten vittem hozzá meg azért minden héten legalább egyszer beugrott hozzánk,hogy megnézze mi a helyzet meg hátha van valami kérdésem. Én azt hittem soha nem jön el az a nap amikor végre "megszabadulok" tőle.
Tavaly júniusban akart jönni , de mondtam, hogy elutazunk. Húzta a száját, hogy időszerű lenne pedig a látogatása, mert rég járt nálunk megnézni a gyereket. (15 hónapos volt)
Azóta se kép, se hang. Erre most, február 10-én felhív, hogy jövő héten jönne, de reméli, most nem utazunk sehova. Mondjuk nekem ez a gyakoriság megfelel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!