Megéri a magánorvos? Vagy lehet SZTK-ban is rendes orvost
"kifogni"?
Figyelt kérdés
Jövőre szeretnénk babát, február körül kezdünk majd bele a dolgokba. :) Ha nem muszáj, nem szeretnék magánorvosnak fizetni fél évig alkalmanként 10ezret, szülésre meg megint egy valag pénzt kiadni. Keret se lenne rá, meg amúgy se, de szeretném, ha normálisan ellátnának. Kinél hogy van/volt ez?
lehet jót is rosszat is hallani mindkét oldalról. de nekem biztonságot nyujt a saját orvos. Sajnos ha ügyeletesnél szülsz és épp még szül mellettem 5 másik kismama akkor nem kapsz oylan foigyelmet mitnha csak te lennél neki. Amit még tudok ajánlani hoigy ha már orvost nem fogadsz fel akkor legalább szülésznőt fogadj fel egy probléma mentes szülés alatt neki amugyis több feladata van mint egy orvosnak.
2013. okt. 14. 11:44
2/12 anonim válasza:
az elsőt magánnálszültem,a másodikat ügyeletesnél,nagyon rendes volt a doki,sőt....
2013. okt. 14. 11:46
3/12 anonim válasza:
Engem lènyegèben le se * a rendelèseken. Kèrdeseimre nem valaszoltak csak pofàkat vàgtak. 5 hetesen bevèrez4em 3 nappal kesőbbre akartak időpontot adni, ezèrt (is) vàltottam magànra. A nyugalom, biztonság nekem megèri mèg akkor is ha csak vajas kenyèrre marad.
2013. okt. 14. 11:51
4/12 anonim válasza:
Biztos hogy ki lehet fogni normális SZTK-s orvost is. Egyik ismerősömnek például nagyon aranyos SZTK-s orvosa van. Viszont nekem eddig mindig rossz tapasztalataim voltak az SZTK-ban (más orvosokkal kapcsolatban, nem terhesgondozás kapcsán), így én nőgyógyászhoz is magánhoz járok és ha terhes leszek is biztosan inkább magánorvosnak fizetek...
2013. okt. 14. 11:52
5/12 anonim válasza:
Nekem nagyon jó, normális, alapos, kedves SZTK-s orvosom van.
Februárig még van időd, tájékozódj a lakhelyeden, hogy milyen az SZTK-s ellátás, terhesgondozás. Menj el rákszűrésre, nézd meg a helyet. Kérdezz az orvostól (pl. mondd el hogy babát tervezel, javasol-e valamilyen vizsgálatot, stb.) Ebből sok mindent le tudsz szűrni.
2013. okt. 14. 12:07
6/12 anonim válasza:
Nekem hatalmas csalódás volt az sztk-s orvos, úgyhogy marad a magán. Én jobban érzem magam tőle.
A terep feltérképezése tényleg jó ötlet, legalább fel tudod mérni a kínálatot.
2013. okt. 14. 12:12
7/12 anonim válasza:
Mi sajnos még csak várunk a babára, de már így is annyi rossz tapasztalatot szereztem az sztk-s rendeléseken, hogy nekem mindenképpen megéri a magán. Nem kevesebb, mint 4 orvos kezelt félre, ebből kettőnek köszönhetem a hormonzavart, ami miatt nem jön a baba már másfél éve. Ehhez képest a magánorvosom az első alkalommal 2 órán (!!) keresztül hallgatta a panaszaimat, tetőtől talpig megvizsgált, beismerte, hogy a hormongondokhoz ő egyedül kevés, ezért megbízható endokrinológust ajánlott, emailen is válaszol, szóval nagyon meg vagyok vele elégedve! Ha végre sikerül a baba, tuti hogy hozzá megyek magánrendelésre, nekem megéri azt a 8ezer Ftot alkalmanként. Persze nyilván van szuper doki is az sztkban, de én már nem akarok kockáztatni :(
2013. okt. 14. 12:41
8/12 anonim válasza:
Az SZTK lutri, szerencse kell hozzá. Tudom hogy drága a havi 1-2x 10ezer de a pelenka is lesz ennyi majd ha megszületik a gyerek. Én utólag megbántam hogy nem volt a kezdetektől saját orvosom és hogy ezen akartam spórolni.
2013. okt. 14. 12:42
9/12 anonim válasza:
Szerencse.
Nekem nem sikerült pedig itt és a szomszédos kerületben is voltam sztk-s orvosnál.
Nagy igényeim nem lettek volna,de semmi tájékoztatás,bunkó hangnem,2 napig tartó vérzés vizsgálat után.
Most egy pesti viszonylatban nem drága orvoshoz járok,aki nagyon rendes,minden kérdésre választ ad,és nehezebb helyzetben is lehet rá számítani.
Ennyit megér,de valóban így sem kevés.
Szerintem tájékozódj,nézz körül,menj el egy-két dokihoz
drukkolok
2013. okt. 14. 18:24
10/12 A kérdező kommentje:
Köszönöm! :) Költözés előtt állunk, majd Kőbányán lesz esedékes a doki úgyis, nem tudom ott esetleg milyenek az SZTK-s orvosok. De majd körbekérdezek. :)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!