Sztk vagy magándoki?
Szia,
én sztk-ba jártam,semmi gond nem volt.Ugyanúgy megcsinál minden vizsgálatot.Egyébként ugyanezek az orvosok szoktak magánrendelőben is rendelni.
Magándokinak fizettem 9 hónapon keresztül tízezer forintokat,háromhetente,vége felé kéthetente stb. Soha nem foglalkozott velem különösebben,ultrahang-minden rendben-van-e kérdés kb. ennyi.Ha akkor tapasztaltabb vagyok otthagyom.A szülésnél nem azt kaptam,amit vártam.Azon a hétvégén,amikorra ki voltam írva,közölte hétvégén esküvőn lesz,nem ér rá.Szerencsére,nem akkor szültem.A vajúdás alatt 3-szor jött be maximum,sokat mondok,semmit nem segített,pedig már 10 órája voltam a szülőágyon,nulla tágulással.A végén császár lett,mert leesett a szívhang.Az,hogy császárom lett az ő hibája,mikor betolta a kórterembe a képét,és anyu megy anyósék kérdezték,hogy mégis mi történt,vagy miért hogy,olyan vörös lett,mint a rák.A varratszedésnél késtem 3 percet,azt mondta siessek,mert utazik el.
A második lányomnál már nagyon figyeltem a doki választásra,ott minden rendben volt.Segített mindenben,terhesgondozás tökéletes volt,volt,hogy csak beugrottam,mert beparáztam valamitől,akkor megultrahangozott.A szülésem is 4 óra alatt lezajlott.
Több dokinál is jártam már,sokat csalódtam olyan dokikban,akik magánban kedvesek voltak velem,sztk-ban pedig nem is egyszer rám csukták az ajtót,ráadásul olyan paraszt bunkó módon beszéltek velem,hogy váltottam egy olyan dokira,aki sztk-ban és magánban is kedves volt.csakhogy Ő meg nem jól végezte a dolgát.Ki kell fogni én azt mondom.nem bántam meg ,hogy sok dokinál voltam mert végre találtam egy megbízható,kedves dokit.
Azt mindenképpen vedd figyelembe,hogy mennyire alapos az orvos az első vizsgálatodnál,válaszol-e a kérdéseidre,nem akar lerázni a kérdéseiddel,nem-e veszi félvállról a dolgokat!!!!
Magán, de ott is meg kell találni a jót!
Én mikor az első babámat vártam két magándokit cseréltem le, mire megtaláltam, azt aki tényleg jó volt. Nála született a második babánk is. :)
Mikor megtudtam, hogy terhes vagyok, egyből elmentem sztk-ba nőgyógyászhoz. Vizsgálat után a doki megkérdezte, nála fogok-e szülni. Mondtam, hogy nem, de 1 hónap múlva tudok csak menni a magán nőgyógyászomhoz, ezért jöttem most hozzá, hogy addig is lásson orvos, mivel nem vagyok jól. Annak ellenére, hogy már akkor sem voltam éppen problémamentes, nem foglalkozott velem, azt mondta, majd otthon elkezdenek kezelni a bajommal (magas vérnyomás, ami a terhességgel együtt kezdődött) és rám csukta az ajtót.
Volt másik negatív élményem is sztk-s dokival kapcsolatban. Mivel 1/2 éve nem estem teherbe, elmentem egy sztk-s nőgyógyászhoz. Elmondtam a panaszom, aki azt mondta, menjek meddőségi központba, ő nem fog velem "maszatolni". Ez persze bizonyos szempontból érthető is, de azért legalább megvizsgálhatott volna...
Ezek az én tapasztalataim, persze biztosan van rendes sztk-s doki is, csak meg kell találni! Anyagilag mi sem állunk túl jól, sok a költség ami a terhességgel jött, de a nőgyógyászra valahogy muszáj kiszorítanunk a pénzt, különben nem érzem magam biztonságban. A dokimat csak akkor hívom műsoron kívül ha tényleg fontos, van mikor fél napig nem lehet elérni, de ez szerintem természetes, mivel nem én vagyok az egyetlen betege, sokszor műt, előadásokat is tart, stb.
Van persze a másik oldalra is rossz példám. Egy barátnőm a 9 hónap alatt míg várandós volt, rendesen járt a magán nőgyógyászához, mindig otthagyta neki a 10 000 Ft-ot, de cserébe "semmit nem kapott". A vizsgálatokkal a doki 5 perc alatt megvolt, míg az én dokimnál átlag 20 perc egy vizsgálat.
Összegezve: ha nincs problémád, és van a lakóhelyeden olyan sztk-s orvos, akit többen is ajánlanak, akkor felesleges magándokit fogadnod, ellenkező esetben magánorvost válassz, de csakis olyat, akit szintén többen ajánlottak!
Boldog babavárást! :)
mielőtt terhes lettem,váltig állítottam,hogy én ugyan nem fogok fizetni azért,hogy megszülesszenek. de a néhány év alatt,amíg a fog.gátló felírása és egyéb panaszok miatt járni kellett rendelésekre az sztkba, teljesen kiábrándultam a tb alapú ellátásból. egyetlen egy nagyon jó és kedves orvossal találkoztam, az volt a legelső alkalom,amikor nőgyógyásznál jártam. onnantól kezdve ha hiszed,ha nem volt alkoholista (totál részeg volt,alig értettem mit mond), volt aki dohányzott a rendelőben, volt aki kiosztott,amiért dohányzom fog.gátló mellett és azt mondta becsüljem meg őt,amiért felírja nekem,holott 3 16 év alatti roma lányka ült kint két-két gyerekkel,nagy hassal,akiket persze a mi tébénkből tartanak el. meg is mondtam a dokinak,hogy örüljön,hogy én nem szülök világba az ő fizetésére... találkoztam olyan dokival is,aki miután közölte,hogy méhszájsebem van és én a továbbiakról és az esetleges tiltott dolgokról érdeklődtem, csak kinevetett, flegma volt és azt mondta googlezzam ki...
nah mindegy,nem sorolom. ha lenne olyan doki sztk alapon,akiről tudom,hogy normális és megbízhatok benne,mert alapos,akkor oda járnék. d a párom ragaszkodik a magándokihoz,ő így érez minket nagyobb biztonságban és valóban nagyon jó dokit sikerült választanunk. nem vagyuk gazdagok,egy minimálbérközeli fizetésből élünk,de kéthavonta az a 6000 ft,amit elkér a doki,az belefér. sőt, 2 hónappal ez előtt a kórházba hívott,ahol fizetni sem kellett. szóval éhen nem halunk miatta, hiába gondoltam,hogy olyan hűűű de nagy összeg lesz. szerintem megéri,én csak ajánlani tudom,hogy keress egy jó magánorvost.
én 10+1 hetes kismama vagyok és sztkba járok,nincs pénzem egy magán dokit fizetni.Igaz az összes nőgyógyászt végig jártam itt még mielőtt terhes lettem,egy normélisat mégis találtam!Hozzá járok Fekete Antalnak hívják.
Egy baj van az sztk-s ellátással,hogy hiába van időpontod 30-45 perceket kell várakozni.De nekem mondjuk belefér.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!