Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesgondozás » Befeküdnétek a kórházba vagy...

Befeküdnétek a kórházba vagy inkább otthon várnátok a szülés megindulását?

Figyelt kérdés
40+4 hetes kismama vagyok. Az NST ma és tegnap is fájásokat mutatott. Én nem nagyon éreztem, bár napok óta keményedem és a nyákdugó is elment már. Azt mondta az ügyeletes doki, szerinte maradjak bent, mert bármikor elindulhat a szülés. Bő 1 ujjnyi a méhszájam 3 hete. Én szívem szerint itthon várnám a szülés beindulását, de az orvos elég mérgesen mondta, hogy ő már tegnap is befeküdt volna. De nem erősödnek, és néha el is múlnak, hiába zuhanyzok meleg vízben.
2013. júl. 28. 12:28
1 2 3
 11/22 anonim ***** válasza:
40. héttől nálunk egyik nap NST van, másik nap amnioszkópia, akkor is, ha nem fekszel benn. Máshol el nem így van? Csak mert ha úgyis menni kell mindennap, még egyszerűbb is, ha befekszel.
2013. júl. 28. 18:17
 12/22 anonim ***** válasza:
61%

"Ha természetes szülést akarsz, ne feküdj be, mert ha bemész 40+4 hetesen akkor tuti beindítják." És ha nem megy be? A természetes szülés pártján vagyok én is, de ne felejtsük el, hogy ez azért nem kívánságműsor, ha probléma merül fel!

Orvosi javaslat ellenére ilyet mondani valakinek elég nagy merészségre vall. Én úgy gondolom úgy adjunk tanácsot másoknak, hogy a tanácsunkért vállaljuk is a felelősséget. Mernéd azt mondani, hogy ha otthon marad nem esik semmi baja, annak ellenére, hogy:

"Azt mondta az ügyeletes doki, szerinte maradjak bent, mert bármikor elindulhat a szülés...az orvos elég mérgesen mondta, hogy ő már tegnap is befeküdt volna..."

Ha nem vagyok orvos, szülészorvos, aki napi szinten ilyesmivel foglalkozik, akkor nem mernék ilyesmit javasolni mások helyében. Szerintem könnyű azt gondolni itt egy névtelen fórumon, hogy a szó elszáll, minek menjen be, pártoljuk a természetességet (mondom mégegyszer én is amellett vagyok), de ha szemtől-szemben megkérdezné, mit mondanánk rá? Ki merné azt mondani, hogy áhh, felesleges, maradj csak otthon, hülye ez a doki, ki tudja, milyen okból akar téged berángatni... stb.

Az orvos véleményét népszerű manapság felülbírálni. Kár, hogy tanul érte 15 évet, szerez kb. 5-10 év gyakorlatot, ergo 20-25 éve foglalkozik vele, de aki szült 1-2 gyereket, már szakértőnek gondolja magát sok esetben. Szerintem nem lenne szabad így lennie. Én úgy gondolom, hogy kövesd az orvos tanácsait és feküdj be! Mert nem szoktak mindenkit bekényszeríteni, a TE személyes esetedről az orvos azt gondolja, maradj bent. Ennek pedig oka van, amit én személy szerint figyelembe vennék.

2013. júl. 28. 18:30
 13/22 anonim ***** válasza:
69%
Tudod ha itt ülne velem szemben, én most is ezt mondanám. Mert totál felesleges befeküdni, ugyanis szart se csinálnak vele odabent, amit nem csinálnak meg akkor ha bemegy mondjuk naponta vagy kétnaponta mint én csinálta anno. Nem attól lesz biztonságos a szülés ha befekszik a kórházba. Ettől függetlenül itt felnőtt emberek kérdeznek, akik önálló döntéseket hoznak. Én csak a véleményemet mondtam el, és hogy én hogyan tettem, a kérdező meg eldönti mit tesz.
2013. júl. 28. 22:54
 14/22 anonim ***** válasza:
69%
Ja és az ügyeletes doki engem is befektetett volna, már 1 héttel a szülés előtt, de a saját dokim érdekes módon, nem pártolta ezt. Azt pedig hogy a baba belekakil-e a vízbe vagy nem a kórházban sem tudják megmondani csak ha megvizsgáljá, ami viszont ambulánsan is kivitelezhető. Semmit, ismétlem semmit nemcsinálnak bent amit ne lehetne megtenni ha a 20 percre lévő kórházba otthonról indul el, ha úgy érzi gond van, vagy beindul a szülés. Főleg ha az eddigi terhesség problémamnetes volt.
2013. júl. 28. 22:58
 15/22 anonim ***** válasza:
Én írtam a mekóniumos magzatvízzel kapcsolatban... Nekem eddig 2/2 gyereknél, akik ráadásul nem ugyanott születtek, már a kiírt nap előtt is megnézegették, hogy tiszta-e a víz. Ha nem tették volna, én magam kérem, mert sajnos ismerek olyat, aki emiatt vesztette el az amúgy egészséges babáját. Persze, szép és jó a természetre bízni, de én jobban örülnék egy indított szülésnek, mint egy halott babának.
2013. júl. 29. 09:40
 16/22 anonim ***** válasza:
100%
Nekem még a szülés alatt se mutatott fájásokat az nst. Keményedtem csak. De azt rendszeresen. Kiirt idő után szültem 1 héttel. Szerintem ha elmulik afájás a meleg viz hatására akkor ne zuhanyozz le mindig hanem akkor menj be. Mert a meleg viztől mindig el fog múlni.Nekem ezt a szülésznőm mondta. Egyébként a naggyal bent feküdtem 2 napig(joslóztam elég rendesen azt hitték ott szülök meg:D) naponta volt nst,de semmi más. Semmit nem tudtam tenni csak unatkoztunk:D Kicsivel meg bent feküdtem 2 hétig,nst minden nap,meg heti 1 uh h jól van-e. Szerencsére akkor a probléma elmult igy hazaengedtek. S a kislegény még igy is később jött. Itthon legalább tudtam sétálni meg elvoltam. De a kórházban se tv,se rádiót nem tudtam hallgatni. Csak 2 könyvet kiolvastam.
2013. júl. 29. 09:41
 17/22 anonim ***** válasza:

Szia.

Engem a városi nőgyógyászunk fektetett be tágulási vérzéssel a kórházba 39+6 naposan..megvizsgált NST után(ami nem lett valami jó,mert a kisfiam nem nagyon akart mozogni)hát olyan durván,hogy azt hittem megszülök..kérdezte,hogy készen van-e a csomagom,mert akkor be kéne menni a kórházba mert úgy néz ki,hogy még aznap megszülök,mert a burok is nagyon feszült már.Ez volt hétfőn.Bementünk a kórházba,és ott csak néztek,hogy mi a bánatnak küldött be a doki..megfigyelésre befektettek a szülőszobára 2 órára,de nem történt semmi,mivel még jóslóm sem volt.Aztán nem engedtek haza,letettek a terhes patológiára.Nagyon nem örültem neki,hogy bent tartottak.1 ujjnyira voltam nyitva.Az első nap azon voltam,hogy beszélek egy orvossal és hazajövök.De aztán jobban belegondoltam,hogy végül is a lehető legjobb helyen vagyok,mert ha beindul a szülés akkor ott vagyok rögtön kéz alatt.1 emelettel fentebb volt a szülőszoba.Aztán végül pénteken,40+3 hetesen szültem meg,éjszaka elfolyt a m.vizem,és így legalább nem kellett kapkodnom sem,mert nyugodtan össze tudtam pakolni a cuccomat a kórteremből(vinnem kellett magammal minden cuccomat a szülőszobára,mert szülés után már nem ugyan abba a kórterembe vittek vissza.)Én azt mondom,hogy a gyerekért mindent ki lehet bírni,én összesen 8 napot voltam bent,de egyáltalán nem esett nehezemre,mert tudtam,hogy miért/kiért csinálom :))

Úgyhogy én igen,befeküdnék a helyedben.Nálunk minden reggel 6 órakor volt NST is,8 órakor UH,ahol áramlást néztek,úgyhogy tényleg nyugodt voltam,mert odafigyeltek maximálisan a babámra amíg a pocakomban is volt.Volt olyan is,hogy nem lett jó az NST eredménye,akkor befektettek szülőszobára tartós CTG-re,kb 2 órán keresztül nézték a szívhangot,szóval alaposan utána néztek mindennek ha valami ,,probléma,, adódott.

3 hós fiú anyukája

2013. júl. 29. 12:56
 18/22 anonim ***** válasza:
Nekem ilyen gondom még nem volt, de hasonló döntés előtt már álltam. Koraterhesen véreztem, és javasolta a doki, hogy feküdjek be, leginkább megfigyelésre, mert gyógyszeres hormonpótláson kívül egyebet úgysem tudnak tenni értem. Lehet, hogy rosszul vagyok bekötve, de engem megnyugtatott a kórház, mivel úgy voltam vele, hogy a legjobb helyen vagyok, ha valami baj történik, minden nap rámnéznek, meg a babára. A személyes kényelmem másodlagos (nyilván megtehettem, mivel első baba és a férjem "önellátó" :-)). Rossz körülmények voltak (még nem találtam igazából válaszott dokit, úgyhogy ügyeletes kórházban feküdtem 4 napot, borzalmas meleg volt és kosz, de úgy gondolom megérte. Szurkolok Nektek nagyon! 23 hkm
2013. júl. 29. 13:36
 19/22 anonim ***** válasza:

Amióta megszületett a kislányom azt mondom, hogy inkább befekszek mint nem.

1,5óra alatt rendszertelen fájásokkal úgy tágultam ki teljesen, hogy csak a burok tartotta bent a kicsit. 2óra alatt lezavartuk a szülést cakk-pakk. Esélyem se lett volna beérni a kórházba, ha vaklármával nem tartanak bent(elvileg saját felelősségre kiengedtek volna)

2013. júl. 29. 16:25
 20/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Én sem akartam befeküdni, viszont az itteni 'kommentek' meggyőztek. És jó döntés volt, mert aznap este 11-kor elfolyt a magzatvizem, nem fájással indult, sőt, a vajúdást is elég könnyen átvészeltem. reggel 5-re meglett a kisfiam. Nem bántam meg, hogy bementem.

2013. aug. 1. 14:18
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!