Vállalnád az amniócentézist, ha kiderül, hogy 5 mm-es ciszta van a pocaklakó baba fejében? Többi lent.
36 éves vagyok, 12 hetes uh-m hiányos volt (rossz gép miatt), kombinált tesztről lemaradtam, tripla tesztet csináltak, amin közepes kockázatot állapítottak meg down-ra. Unokatestvér volt korábban huszonévesen downos babával terhes, megszakították 6 hósan a terhességet.
Genetikus abszolút rám hagyta a döntést, 50-50%-ban pártolta és ellenezte.
Ismerve az amnió kockázatát is, Neked mi a véleményed?
Bevállalnál egy esetleg "felesleges", de kockázatos vizsgálatot, amiből 100%-ra kiderül, hogy egészséges a baba, vagy nem kockáztatsz a szúrással, mert az orvos egyik véleménye, hogy a ciszta az esetek többségében felszívódik, nem okoz bajt.
Szia!
36 éves voltam mikor elküldtek genetikára,hozzáteszem,minden eredményem tökéletes volt.Csak a korom miatt küldtek el.
Bevállaltam,mert sosem tudni,precízen megcsinálták...semmi gond nem volt.
Annál meg jobb érzés nincs is,mikor közlik,hogy teljesen egészséges baba van a pocidban:)
Igy nem stresszeltem végig az egészet,fájni se fájt...és ha ujra kellene akkoris bevállalnám!!!!!
31hkm
Nem elsz semmi nyugi:))
Én is nagyon izgultam,alig vártam hogy elteljen az a 4 hét,de mire mentem az eredményért,már tudtam hogy semmi de semmi baj nincs:)
És még a nemét is megtudtam,igy már nem izgulom végig a 9 hónapot:)
Köszönöm szépen a sok-sok választ, támogatást, jó kívánságot!
A babás és gyermeket váróknak sok boldogságot, egészséget kívánok én is! Főleg annak a kismaminak aki ugyancsak most csináltatta meg és még várja az eredményt!
Azt hiszem, ha mindegy lenne a számomra, hogy beteg, vagy egészséges gyermeket szülök, nem dilemmáznék, nem kockáztatnék, nem vizsgálódnék, nem foglalkoznék eredményekkel, jönne ami jön.
Kedden kiderül, hogy változott e a ciszta, bármi, vagy mit mondanak még és ha minden változatlan, inkább vállalom, hisz jobb a nyugodtság és ha már előre lehet tenni valamit, bármit a baba érdekében, nem ülök karba tett kezekkel. Sajnos az Istenhegyin folytatott vizsgálattal nem tudok élni, és nagyon időm sincs válogatni, 19 hetes vagyok.
Még egyszer köszönöm Mindenkinek! A zöld kezecskék mentek!
Csak a tisztánlátás végett: a down-nak van olyan változata, ami örökölhető, de ez ritka.
"Ha a szám feletti 21-es kromoszóma egy másik kromoszómapárhoz kapcsolódik, akkor transzlokációról beszélünk (az esetek 2-3%-a). A transzlokációs Down-szindróma öröklődő."
A kérdésre válaszolva én bevállalnám. Bár valószínűleg nincs gond, és a ciszta is nagy valószínűséggel felszívódik.
Köszönöm szépen!
Természetesen beszámolok a végeredményről, eseményekről.
Valamit elkaphattam a napokban, mert már hőemelkedésem volt tegnap estére és elég gyengének érzem magam. Nem tudom, hogy így megcsinálják-e a vizsgálatot. Remélem, holnapra jobban leszek. Ha ez nem lesz akadálya és megcsinálják a vizsgálatot, kicsit később írok.
Minden jót Kedves Válaszolók!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!