Vállalnád az amniócentézist, ha kiderül, hogy 5 mm-es ciszta van a pocaklakó baba fejében? Többi lent.
36 éves vagyok, 12 hetes uh-m hiányos volt (rossz gép miatt), kombinált tesztről lemaradtam, tripla tesztet csináltak, amin közepes kockázatot állapítottak meg down-ra. Unokatestvér volt korábban huszonévesen downos babával terhes, megszakították 6 hósan a terhességet.
Genetikus abszolút rám hagyta a döntést, 50-50%-ban pártolta és ellenezte.
Ismerve az amnió kockázatát is, Neked mi a véleményed?
Bevállalnál egy esetleg "felesleges", de kockázatos vizsgálatot, amiből 100%-ra kiderül, hogy egészséges a baba, vagy nem kockáztatsz a szúrással, mert az orvos egyik véleménye, hogy a ciszta az esetek többségében felszívódik, nem okoz bajt.
Szia!
Nem udom mi a down értéked?! De mivel a családban előfordult valószínüleg bevállalnám,de a down értékelemzés függvényében!
Ciszta szinte minden babánál van,csak azok legkésőbb születés után felszívódik,de átlagban már a köv uh-n nem is látják!
Köszönöm a válaszokat!
Továbbra is szívesen olvasom a véleményeket, de főleg a tapasztalatokat, azoktól akik átéltek hasonlót, vagy vállalták akármilyen okból az amniót, vagy akár "ok nélkül" is.
Természetesen mindenkinek megy a zöld kezecske!
Szintén a családban már előforduló down-kórra tekintettel én is bevállalnám az aminót,mert amúgy csak végigstresszelném a terhességet.
Csak a ciszta miatt lehet,hogy nem,de én nagyon parás kismama voltam.
Meg ugye neked kell mérlegelni azt is,hogy fel tudnál-e nevelni egy beteg gyermeket.
Az a kérdés: mi van, ha kiderül, hogy beteg? Ha képes vagy elvetetni, akkor vállald az 1%-os vetélési kockázatot! Ha meg akarod tartani, ne menj amniora!
Megkérdezhetem, hányadik babáról van szó?
(Én a helyedben nem mennék amniora, hanem vállalnám a babát, és imádkoznék, hogy egészséges legyen.)
Én az utolsó válaszolóval értek egyet. Én is megcsináltatnám az amniot, ha ilyen lenne az "előéletem", mint Neked. Én nem akarnám végigaggódni a terhességemet.
Azonban valóban el kell azon gondolkodnod, hogy bevállalnál-e egy beteg gyereket, mert ha igen, akkor viszont felesleges.
Kedves Kérdező!
Tényleg nagy a dilemmád. Teljesen átérzem! Én is 36 évesen szültem az első gyerekemet, most 40 leszek mire megszületik a második. Egyetlen félelmem volt, amit akkor megúsztam: az amnio:-(
Nem tudom hogy állsz anyagilag, de én elmegyek az Istenhegyi klinikára (is), hogy most se kelljen megcsináltatnom a magzatvízvételt. De ha ott felmerül valami, akkor nincs mese bármennyire is félek:-(
Én úgy tudom, hogy a Down-kór véletlenszerű rossz kromoszomapárosodás és nem örökölhető. A ciszták pedig nagy százalékban felszívódnak.
Kíváncsi vagyok hogyan fogsz dönteni, de én mindenesetre küldöm a szeretet energikat és bízz a babódban...ő segíteni fog!:-)
Szia én nem csináltattam meg és a férjem unokatesojának dawnos kislánya lett...bevállalták pedig tudták hogy beteg tündéri kislány...
Én 34 évesen szültem nem is ajánlották az amniot minden vizygálatom jo volt..de ha nem lett volna jo vagy kétesélyes a dolog nem tudom mit csináltam volna mert szivem elvetetni egy babát hát biztos megszakadt volna...sztem csak akkor vetettem volna el ha valami nagyon sulyos rendellenesség van amit az amnio megmond ..nem tudom komolyan...egy kérdés ha beteg a baba ha kiderül megszülöd??Mert ha igen felesleges a vizsgálat...drukkolok hogy minden rendben legyen veletek!!!!
A down -kór nem örökölhető. Tehát pont az ami miatt felesleges az amnió.
gyógypedagógus
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!