Védőnő. Az a gondom hogy nem vagyok bejelentve ebbe a lakásba ahol most lakunk (albérlet). és el kell mennem védőnőhöz, de nem kaptam felvilágosítást hogy hova is. Oda kell mennem ahová be vagyok jelentve (másik város), vagy oda ahol most lakom?
#1 vagyok.
Nekem senki nem kért lakcímkártyát és bele sem kötöttek! Nem voltunk bejelentve,és mégis minden működött.
Nem kell kérded ideiglenes lakcímkártyát sem, automatikusan oda fogsz körzetileg tartozni, ahol életvitelszerűen élsz.
Sem a védőnőt, sem az SZTK-s orvost nem érdekli a bejelentett lakcímed.
Én is így vagyok most, feketén lakunk az albérletben, a kiskönyvben mégis ez a cím szerepel, e szerint járok védőnőhöz is.
A különbség ott lesz, hogy a baba ha megszületik, a te bejelentett lakcímed kapja automatikusan, nem pedig az albérlet címét.
Márpedig ahol rendesen ellenőrzik a dolgokat, oda kell az szk-s orvoshoz az ideiglenes lakcím! Ugyanis a csak azok után fizet a tb az sztk-nak akik oda tartoznak. Ezen kívűl csak sürgős eseteket láthatnak el hivatalosan! Ezzel szenvedek már egy hete, mert nem akarnak felvenni terhesgondozásra, csak akkor, ha van bejelentett lakcímem. Hiába van ez a cím a kiskönyvemben, hiába sürget az idő az afp miatt, akkor sem tudnak ellátni! Én egy jogsegély szolgálatot is felhívtam emiatt. Ott mondták, hogy bizony szabálysértés, ha nem vagyok bejelentkezve ide és addig nem is kell ellátniuk, hiába vagyok kismama!
Légyszíves járjatuk utána a dolognak, mielőtt pontozgattok, mert én alaposan utánajártam!
#14: a lepontozás az itt nem hasznosság hanem szimpátia kérdése.
Írsz valamit, ami sokaknak piszkálja a csőrét, aztán megnézheted magad :)
Engem eleve úgy vettek fel a terhesgondozásra, hogy a magándokim elküldött ahhoz a nődokihoz, akihez területileg tartozom (Debrecenben utca alapján), majd ő irányított el ahhoz a védőnőhöz, akihez járnunk kell. Ehhez bejelentett lakcím kell.
Ha albérletbe akar valaki ideiglenesen vagy akárhogy bejelentkezni akárhová, ahhoz kell a tulajdonos aláírása. Nem tudom enélkül hogy menne, én már voltam így albérletben és ismerősnél is, illetve a mostani lakcímem is így alakult ki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!