Mit tegyek? Hárman lakunk egy két szobás albérletbe, egy pár és én! Kinek kell mennie ha a másik maradna?
Mit tegyek? Hárman lakunk egy két szobás albérletbe, egy pár és én! Szeretnék összeköltözni a barátnőmmel ebben az albérletben, viszont ők is maradnának! Van erre valami szabály hogy ki maradhat? Az én nevemen van az albérleti szerződés, ők később jöttek mint én!
Nagyon szeretnék maradni, mert szeretem ezt az albit! Hogy harcoljak érte?
Az a szabály, hogy a főbérlő mondja meg, ki maradhat. Ő pedig valószínűleg nem fog belemenni, hacsak nem fizettek neki legalább annyit, mint amennyit eddig hárman fizettetek.
De amúgy az se rossz, ha mind a négyen ott laktok, így az egy főre eső költség kisebb lesz. Mi laktunk így, és nem volt belőle gond :)
Szeretnék csak kettesben lakni a barátnőmmel, a főbérlőnek meg szerintem mind1 mert az albérlet pénz az fix. Szóval neki mind1 hányan lakunk itt csak meglegyen a fix pénz.
De ha a pár nem akar elmenni akkor mit csináljak?
Az én véleményem szerintem hogy mivel én laktam itt korábban így én döntök!-remélem ez így is van!
Szerintetek?
Nem. Még egyszer leírom: a főbérlő dönt. Lehet, hogy te laksz ott korábban, de az ő lakásáról van szó.
Tehát vele kell kirakatni a lakótársakat, ha hajlandó erre. Ha nem, akkor bizony így jártál. Sajnos nincs jogod meghatározni, hogy ki lakik az ő lakásában.
Értem, szóval akkor majd a főbérlővel egyezkedem és ha minden jól megy akkor én nyerek!
Köszönöm a válaszokat!
Gyanítom nem te kötöttél velük bérleti szerződést, tehát nem a te albérlőid. Ha mégis, akkor megmondod nekik, hogy felmondod, van egy hónapjuk, csá.
Viszont attól, hogy te részben bérled a lakást, a másik felét meg ők, teljesen mindegy, hogy te mit akarsz, verheted a valagad a földhöz. A bérbeadó (merthogy bérlet és albérlet abszolút nem ugyanaz, de próbálom kitalálni mi lehet a valóság) valószínűleg nem fogja kitenni őket a kedvedért, na meg remélem tisztában vagy vele, hogy akkor a jelenlegi pénz 3-szorosát kéne pengetnetek kettőtöknek (már ha egyenlő arányban fizettek).
Ilyen esetben megbeszéled velük. De amúgy etikailag az lenne fair, ha te mennél, ők már ketten ott laknak, be vannak rendezkedve gondolom, te meg a csajoddal úgyis teljesen átrendezkednél, tehát ennyi erővel akár máshol is kereshetsz lakást. Ha jól gondolom szegedi vagy, most új félév miatt úgyis megüresedik csomó kecó.
De ha a lakótársakkal nem jutsz dűlőre, majd a bérbeadó eldönti, mi lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!